Udlejningskontrakt

En udlejningskontrakt er en skriftlig aftale, omkring leje af eksempelvis kontorinventar, maskiner eller lignende til produktion.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 20/12/2023


Hvad er en udlejningskontrakt?

En udlejningskontrakt er en skriftlig aftale, mellem en udlejer og lejer af f.eks. kontorinventar, maskiner eller lignende til produktion.

Hvorfor lave en kontrakt?

Årsagen til at det er en god ide at lave en udlejningskontrakt er at det kan sikre en løsning på eventuelle tvister der kan opstå. Skulle der opstå behov for reparation eller anden vedligeholdelse, vil ansvaret for dette kunne fremgå af kontrakten.

Har du brug for en kontrakt?

Det er en god idé at lave en kontrakt til alle former for aftaler. Vi har gjort det nemt for dig at finde ud af, hvordan du laver kontrakter til brug i din virksomhed. Se hvordan.

Er du i tvivl om reglerne for erhvervsmæssig og privat udlejning? Vi har samlet alle regler og krav ved udlejning af bolig, der giver et nemt og praktisk overblik.

Hvem skal lave kontrakten?

Normalvis er det udlejeren, der lejer det pågældende ud, som laver udlejningskontrakten. Det skyldes at det er dennes ejendel, som lejes ud og vil derfor have nogle klare krav til kontrakten. Det skal dog siges at en kontrakt er et tilbud.

Står du derfor som lejer, kan du altid komme med dine egne ønsker til ændringer i kontrakten, hvis der er ting du ikke kan/vil acceptere. Det kunne eksempelvis være at du ikke fandt vedligeholdelseskravene fair, og ønskede nogle vilkår for dette ændret inden accept af tilbuddet om lejen.

Skabelon til udlejningskontrakten

Skabelonen vil ofte indeholde oplysninger om:

  • Det lejede
  • Tidsperiode
  • Vedligeholdelse
  • Betalingsoplysninger

Download udlejningskontrakt skabelon

Skabelon til udlejningskontrakt: Få en skabelon. Du tilmelder dig samtidigt Dineros nyhedsbrev, som du altid kan afmelde med et enkelt klik.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

Se også erhvervslejekontrakt

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram