Erhvervslejekontrakt

En erhvervslejekontrakt er en skriftlige aftale omkring udlejning af et erhvervslejemål. Dette kunne være leje af et kontor, lokale, bygning og lignende. Kontrakten vil ofte indeholde punkter omkring selve lejemålet, tidsperiode for lejen, betalingsoplysninger mv.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 20/12/2023


Erhvervslejekontrakt til erhvervslejemål

Hvad er en erhvervslejekontrakt?

En erhvervslejekontrakt er en skriftlig aftale mellem en udlejer og lejer om en udlejning af et erhvervslejemål. Det betyder, at lejemålet skal bruges til erhvervsmæssige foretagender og ikke til privat brug. Erhvervslejekontrakter kan eksempelvis bruges, når en virksomhed lejer lokaler til en butik, kontor, restaurant, cafe m.m.

Regler og lovgivning om udlejning af erhvervslejemål finder du i erhvervslejeloven.

Hvorfor lave en kontrakt?

Det er utrolig vigtigt at lave en erhvervslejekontrakt, da det vil give klare retningslinjer for aftalen om lejemålet. Skulle der opstå eventuelle tvister, vil disse kunne løses, med den fra begge parter, accepterede lejekontrakt.

Eventuelle tvivlsspørgsmål om vedligeholdelse, istandsættelse, kontorinventar m.m. vil oftest kunne undgås fuldstændig ved at indgå en lejekontrakt.

Har du brug for en kontrakt?

Det er en god idé at lave en kontrakt til alle former for aftaler. Vi har gjort det nemt for dig at finde ud af, hvordan du laver kontrakter til brug i din virksomhed. Se hvordan.

Inden du laver en kontrakt er det godt at kende til regler og krav for udlejning. I vores guide til udlejning af bolig for virksomheder og private, finder du alt, du skal bruge.

Hvem skal så udfærdige kontrakten?

Som regel vil det være udlejeren, der står for udfærdigelsen af lejekontrakten, men det er som sådan ikke noget, der er regler for. Det skal dog også bemærkes, at det ofte ses at kontrakten udfærdiges udlejer og lejer imellem. Det skal forstås på den måde, at lejer kan have eventuelle ønsker til ændringer eller tilføjelser for kontraktens indhold.

Er der krav om en erhvervslejekontrakt?

Det er ikke et lovkrav, at der udarbejdes en erhvervslejekontrakt, hvis begge parter er enige om, at det ikke er nødvendigt. Det vil først være et lovkrav, at der udarbejdes en kontrakt, hvis den ene af parterne ønsker det.  

Det er dog oftest en god ide at udarbejde en erhvervslejekontrakt, da den giver klarhed over aftalen. Dermed kan uoverensstemmelser mellem lejer og udlejer forhindres. 

Skabelon til erhvervslejekontrakt

Skabelonen vil ofte indeholde oplysninger om:

  • Lejemålet
  • Tidsperiode
  • Betalingsdetaljer
  • Fraflytning

Download erhvervslejekontrakt skabelon

Skabelon til erhvervslejekontrakt: Få en gratis skabelon. Du tilmelder dig samtidigt Dineros nyhedsbrev, som du altid kan afmelde med et enkelt klik.

Hvis du går og overvejer at flytte til dine første kontorlokaler, kan du læse denne guide til at komme godt i gang med at finde de rigtige lokaler.

Spørgsmål & svar

Hvad er erhvervslejekontrakt?

En erhvervslejekontrakt er ligesom en almindelig lejekontrakt, men blot for et erhvervslejemål, du lejer eller som virksomhed.

Kan man få en gratis erhvervslejekontrakt?

Ja – her på siden kan du gratis downloade en skabelon til en erhvervslejekontrakt, som du sikkert og nemt kan bruges.

Findes der skabeloner til erhvervslejekontrakter?

Ja – her på siden kan du gratis downloade en skabelon til en erhvervslejekontrakt, som du sikkert og nemt kan bruge.

Findes der Word-skabeloner til erhvervslejekontrakt?

Ja – her på siden kan du gratis downloade en Word-skabelon til en erhvervslejekontrakt, som du sikkert og nemt kan bruge.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

Se også udlejningskontrakt

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram