Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Virksomhedsskatteordning

Virksomhedsskatteordningen er en frivillig ordning at blive beskattet på, som kan benyttes af personligt ejede virksomheder.

Hvad er en virksomhedsskatteordning?

Du kan vælge at blive beskattet af den danske virksomhedsskatteordning. Hvis du ejer en virksomhed, der enten er et enkeltmandsfirma eller et interessentselskab. Det er frivilligt, om du vil benytte dig af metoden, og du skal være opmærksom på, at du ifølge virksomhedsskatteordningen kun skal betale en selskabsskat på 22 % af det skattemæssige resultat, som du sparer op i din virksomhed.

Hvornår kan du anvende ordningen?

Hvis du vælger at benytte dig af virksomhedsskatteordningen, skal der ske en skarp afgrænsning af din privatøkonomi og din virksomheds økonomi. Det betyder blandt andet også, at virksomhedens egenkapital skal bogføres på særlige konti. Dermed er du også forpligtet til at skulle lave årsregnskab samt naturligvis også at følge bogføringsloven. Dertil skal du på din selvangivelse oplyse, at du benytter dig af virksomhedsskatteordningen.

Hvis du finder ud af, at ideen om at anvende virksomhedsskatteordningen har været dårlig for dig, har du heldigvis en mulighed for at fortryde dette. Du kan fortryde helt frem til den 30. juni i andet kalenderår efter udløbet af det pågældende indkomstår. Ligesom du kan fortryde den anden vej rundt, hvis du ønsker at benytte dig af virksomhedsskatteordningen. Du skal ikke redegøre for dine bevæggrunde til fortrydelsen.

Bemærk anvender du Dinero, har vores chatsupport ikke mulighed for at vejlede i virksomhedsskatteordningen og vi henviser derfor altid til en revisor, hvis du har brug for vejledning til VSO og om du skal anvende den.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret: 01/12/2019

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?