Spring til indholdet

Sidst opdateret: 11/11/2019

Selvangivelse

Selvangivelsen er det dokument, som SKAT bruger til at danne din årsopgørelse ud fra. De fleste felter udfyldes automatisk, men der kan mangle oplysninger, som spiller en rolle for den skat, du skulle have betalt foregående år.

Hvis du har brug for hjælp til den udvidet selvangivelse, har du med Dinero mulighed for at få alle de tal der vedrører virksomheden.

Hvad er en selvangivelse?

Hvert år i starten af marts måned, modtager du din årsopgørelse, der fortæller dig. Om du skal have penge tilbage i skat eller eventuelt har en restskat, som du skal betale. Årsopgørelsen er det endelige produkt, som du får, når alle oplysninger på din selvangivelse er angivet korrekt. Den indeholder alle dine økonomiske forhold. Det er alt fra indkomst og lån til fradrag.

Før i tiden – inden alt blev digitaliseret – skulle du selv angive disse forhold og angive, hvor meget du for eksempel havde haft af indkomst sidste år. Nu modtager SKAT langt de fleste oplysninger automatisk. Derfor er der mange skatteydere, som slet ikke ser selvangivelsen, men blot orienterer sig i årsopgørelsen. Læg også mærke til, at SKAT på deres hjemmeside opererer med punktet ret årsopgørelsen/selvangivelsen, og på sin vis er termerne smeltet sammen.

Ikke desto mindre er det vigtigt, at du er opmærksom på, at du faktisk skal se din årsopgørelse/selvangivelse igennem for fejl og mangler og rette den til. Dog er det ikke alle punkter, som du selv kan rette i, men du har mulighed for at føje en del til. Hvis der mangler vigtige oplysninger.

Du kan rette i selvangivelsen

Som skrevet ovenfor vil de fleste skatteydere ikke modtage en selvangivelse, men det hindrer dig ikke i at få adgang til den via TastSelv i SKAT. Her kan du rette i den, hvis der er forhold, som ikke stemmer overens med sandheden. Eller hvis du for eksempel har glemt at skrive økonomiske forhold på. Det kan blandt andet dreje sig om fradrag i din indkomst såsom befordringsfradrag og fradrag for underholdsbidrag til tidligere ægtefælle og fælles børn.

Du skal nemlig være opmærksom på, at SKAT ikke automatisk modtager alle oplysninger. Hvor du kan være sikker på, at dit pengeinstitut indberetter formue og gæld, samt at din arbejdsgiver indberetter indkomst. Så skal du selv sørge for at indberette fradrag for underholdsbidrag, såfremt der er tale om en privat aftale. Hvis aftalen derimod kører via Udbetaling Danmark, sker indberetningen til selvangivelsen automatisk.

Den udvidede selvangivelse

Den udvidede selvangivelse skal anvendes af personer, som har en enkeltmandsvirksomhed eller en personligt ejet mindre virksomhed. Og den skal i øvrigt også anvendes af personer, som er begrænset skattepligtige. Det kan for eksempel dreje sig om en person, der bor i Sverige, men arbejder i Danmark.

Men for at vende tilbage til den udvidede selvangivelse i forbindelse med virksomhed kan det være indviklet at finde ud af, hvordan den skal udfyldes. Her kan du få hjælp – blandt andet fra Dinero – som har en Skattepakke, der kan hjælpe dig med hurtigt at få indberettet de rigtige tal. Du skal i øvrigt være opmærksom på. At der hvert år er frist for indleveringen af den udvidede selvangivelse. Såfremt du ikke overholder den, skal du betale et såkaldt skattetillæg.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?