Hvad betyder bilagsdato, forfaldsdato og betalingsdato?

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

I denne guide beskriver vi forskellen mellem disse 3 ord: “Bilagsdato”, “Forfaldsdato” og “Betalingsdato”.

Når man opretter et kreditkøb ved at klikke på det blå plus oppe i højre hjørne Opret køb Købet betales senere (kreditkøb), er der i alt tre datoer, som skal indtastes.

De første to datoer skal du udfylde når du bogfører købet. Den tredje dato, betalingsdatoen, skal du først udfylde når du har bogført købet, og herefter klikker på Registrer betaling.

Bilagsdato
Bilagsdato er den dato, der står på fakturaen/regningen.

Forfaldsdato
Forfaldsdatoen er den dato, hvor fakturaen senest skal betales.

Betalingsdato
Betalingsdatoen er den dag, du vælger at betale fakturaen, og pengene bliver trukket på din bankkonto.

Når kreditkøbet er godkendt, kan du trykke på Registrer betaling og herefter angive betalingsdatoen.

Tips & bonusinfo

• Er du i tvivl om forskellen på et kreditkøb og kontantkøb? Så læs med her.
  • Hvis du får lavet fejl, kan du rette i dit bilag efterfølgende. Klik her, for at se hvordan.