Bilagsdato, forfaldsdato og betalingsdato – hvad betyder de?

• Læsetid: under 2 minutter

• Sidst opdateret 23/07/2021

I denne guide beskriver vi forskellen mellem disse 3 ord: “bilagsdato”, “forfaldsdato” og “betalingsdato”.

Når man opretter et kreditkøb under: Bogføring -> Opret nyt køb –> Kreditkøb, er der i alt tre datoer, som skal indtastes.

Bilagsdato:
Bilagsdato er den dato, hvor du modtager fakturaen.

Forfaldsdato:
Forfaldsdatoen er den dato, hvor fakturaen seneste kan betales til tiden.

Betalingsdato:
Betalingsdatoen er den dag, du vælger at betale fakturaen, og pengene bliver trukket på din bankkonto.

Når kreditkøbet er godkendt, kan du trykke på “Registrer betaling” og herefter angive betalingsdatoen.

Arbejder du i et finansbilag?

Så kan du kun have en bilagsdato – brug da den dato, hvor pengene er gået ind/hævet fra din bankkonto som dato.