Sidst opdateret 10/04/2019

Ret bilag – Så nemt retter du et bogført bilag

Du kender det sikkert. Du er kommet til at bogføre et bilag og finder senere ud af, du er kommet til at lave en fejl. Bare rolig. I Dinero er det super nemt at rette op på sine fejl! I denne guide kan du se hvordan 🙂

Bemærk; Denne funktion er kun gældende på købsbilag, finansbilag og bogføringsskabeloner. Salgsfakturaer kan du ikke gøre det på – der skal du i stedet følge anvisningerne i denne guide. Til gengæld er ret et bilag funktionen til alle – både Pro og Starter brugere.

Sådan retter du et bogført bilag i Dinero

Som vi lovede i starten, er det super nemt at rette et bilag i Dinero!

Lad os tage et eksempel. Vi har bogført et bilag d. 5/3/2019 på 1.000 kroner inkl. moms. Beløbet skal i stedet være 1.050 kroner inkl. moms.

For at rette bilaget skal du klikke på Bogføring –> Bilagsoversigt –> Find bilaget i bilagsoversigten -> Tryk på “Mere” -> “Ret bilag”

I ovenstående klikker vi på “Ret bilag” og retter beløbet til 1.050 kroner.

Dinero har nu helt automatisk lavet bogføringen bag denne postering, så det behøver du ikke at bekymre dig om. Det var nemt, ikke? 🙂

Vil du rette et kreditkøb, som du har registreret betaling på?

Så skal du først ind og annullere/slette betalingen på kreditkøbet. Det gør du ved at gå ind på kreditkøbet –> Klik på Betaling – (Restbeløb: x,xx) –> Klik på det røde kryds helt til højre. Nu kan du rette bilaget som vist ovenfor, og efterfølgende registrere betaling forfra.

Tips og bonusinfo:

• Er du kommet til at bogføre et bilag to gange og vil gerne have det ene slettet/modposteret? Intet problem – se her hvordan.
  • Vil du se mere til, hvordan Dinero laver posteringer og modposteringer når du retter et bilag? Se mere her.