Ret bilag - Så nemt retter du et bogført bilag

Stil os et spørgsmål

Ret bilag – Så nemt retter du et bogført bilag

David Andersen Sidst opdateret: 15/08/2018
Den 28. august 2014

Du kender det sikkert. Du er kommet til at bogføre et bilag og finder senere ud af, du er kommet til at lave en fejl. Bare rolig. I Dinero er det super nemt at rette op på sine fejl! I denne guide kan du se hvordan 🙂

Bemærk; Denne funktion er kun gældende på købsbilag, finansbilag og bogføringsskabeloner. Salgsfakturaer kan du ikke gøre det på – der skal du i stedet følge anvisningerne i denne guide. Til gengæld er ret et bilag funktionen til alle – både Pro og Starter brugere.

Sådan retter du et bogført bilag i Dinero

Som vi lovede i starten, er det super nemt at rette et bilag i Dinero!

Lad os tage et eksempel. Vi har bogført et bilag på 1.050 kroner inkl. moms og vi er kommet til at bogføre det på en forkert dato (27/9/2017). Beløbet skal i stedet være 1.000 kroner inkl. moms og datoen d. 28/9/2017.

For at rette bilaget skal du klikke på Bogføring –> Bilagsoversigt –> Tryk ind på bilaget –> Flere handlinger –> Ret bilag.

Ret bilag

I ovenstående har vi klikket på “Ret bilag”, rettet beløbet til 1.000 kroner og datoen til 28/9/2017. Dinero har nu helt automatisk lavet bogføringen bag denne postering, så det behøver du ikke at bekymre dig om. Det var nemt, ikke? 🙂

Vil du rette et kreditkøb, som du har registreret betaling på?

Så skal du først ind og annullere/slette betalingen på kreditkøbet. Det gør du ved at gå ind på kreditkøbet –> Klik på Betaling – (Restbeløb: x,xx) –> Klik på det røde kryds helt til højre. Nu kan du rette bilaget som vist ovenfor, og efterfølgende registrere betaling forfra.

Slet en betaling på en udgift - Dinero

Tips og bonusinfo:

• Er du kommet til at bogføre et bilag to gange og vil gerne have det ene slettet/modposteret? Intet problem – se her hvordan.
  • Vil du se mere til, hvordan Dinero laver posteringer og modposteringer når du retter et bilag? Se mere her.