Så nemt retter du et bogført bilag

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Du kender det sikkert. Du har bogført et bilag og finder senere ud af, at du er kommet til at lave en fejl. Bare rolig. I Dinero er det super nemt at rette op på sine fejl! I denne guide kan du se hvordan.

Bemærk at denne funktion kun er gældende på købsbilag, finansbilag og bogføringsskabeloner. Salgsfakturaer kan du ikke gøre det på – der skal du i stedet følge anvisningerne i denne guide. Betalingsbilag vedrørende moms, kreditkøb og fakturaer skal rettes på en anden måde. Se mere i guiden her. Til gengæld er muligheden for at rette et bilag en funktion til alle – både Starter, Starter+ og Pro brugere.

Sådan retter du et bogført bilag i Dinero

Som vi lovede i starten, er det super nemt at rette et bilag i Dinero!

Lad os tage et eksempel. Vi har bogført et bilag d. 5/3/2019 på 1.000 kroner inkl. moms. Beløbet skal i stedet være 1.050 kroner inkl. moms.

For at rette bilaget skal du klikke på Bogføring Bilagsoversigt Find bilaget i bilagsoversigten Tryk på Mere Ret bilag.

Mere og Ret bilag

I ovenstående klikker vi på Ret bilag og retter beløbet til 1.050 kroner og trykker herefter på Godkend.

Ret bilag

Dinero har nu helt automatisk lavet bogføringen bag denne postering, så det behøver du ikke at bekymre dig om. Det var nemt, ikke?

Vil du rette et kreditkøb, som du har registreret betaling på?

Så skal du først ind og annullere/slette betalingen på kreditkøbet. Det gør du ved at gå ind på kreditkøbet Klik på Slet betaling helt ude til højre. Nu kan du rette bilaget som vist ovenfor, og efterfølgende registrere betalingen på ny.

Slet betaling

Mangler “Mere”-knappen ud for dit bilag?

Så frygt ej, det er helt bevidst. Hvis der mangler en “Mere”-knap, skyldes det, at det bilag, som du er ved at rette, er knyttet til et andet bilag. Hvis der for eksempel er tale om en registrering af betaling, skal betalingsbilaget slettes inde på det oprindelige købsbilag eller faktura. Det kan du læse meget mere om i guiden her.

Tips og bonusinfo:

• Er du kommet til at bogføre et bilag to gange og vil gerne have det ene slettet/modposteret? Intet problem – se her hvordan.
  • Vil du se mere til, hvordan Dinero laver posteringer og modposteringer, når du retter et bilag? Se mere her.
  • Er du kommet til at registrere et bilag betalt med den forkerte beholdning? Er du fx kommet til at registrere bilaget betalt med kontanter, selvom pengene faktisk er trukket på bankkontoen? Se, hvordan du retter det her.