Registrering af betaling

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 05/03/2024


Har du undret dig over, hvad bilagstypen “registrering af betaling” betyder, og hvad den bruges til? Så er du kommet til det rette sted!

Hvad er bilagstypen “Registrering af betaling” og hvad bruges det til?

Her kommer forklaringen – inklusiv svar på de typiske spørgsmål, som vi har modtaget.

Bilagstypen Registrering af betaling bruges som betalingsbilag på dine salgsfakturaer og købsbilag. Med andre ord – hver gang du trykker på Registrer betaling i Dinero, dannes der et sådan bilag.

Tip:

Når du klikker dig ind på betalingsbilaget kan du klikke på bilagets tekst – det er nemlig et link, der sender dig til den oprindelige faktura/køb.

Vi har indført denne bilagstype for at gøre det nemmere for dig! Det har bl.a. allerede resulteret i, at vi har gjort det nemmere at bogføre valutakursdifferencer og indbetalinger, der er fratrukket et gebyr. Flere gode tiltag kommer med tiden. 😊

Hvordan registrerer jeg en delbetaling?

Når det handler om et salg:

Hvis du har lavet en faktura på 500 DKK, og kunden har betalt af to omgange, så skal betalingen også registreres af to omgange, så det kan afstemmes med banken. Klik ind på fakturaen under Salg Alle, og klik ind på den faktura, det vedrører.

Tryk på Registrer betaling og ret beløbet til det, du har modtaget ved den første betaling. I det her eksempel har du modtaget 300 DKK og herefter 200 DKK.

Ret beløbet som vist på billedet og tryk Registrer betaling.

Så er den første betaling registreret, og der fremgår nu et restbeløb inde på fakturaen – i det her tilfælde er restbetalingen 200 DKK, og den registreres efterfølgende ved at klikke på Registrer betaling igen.

Nu er de to delbetalinger registreret, og det kan afstemmes med banken!

Når det handler om et køb:

Hvis du har bogført et køb, og du har betalt det ad flere omgange, skal det oprettes som et kreditkøb. Se, hvordan du bogfører et kreditkøb, her.

Herefter kan du registere betalingen ved at trykke Registrer betaling og skrive det beløb som er gået ud af banken første gang og derefter gøre det igen for den anden betaling.

Så kan det afstemmes i banken.

FAQ – Svar på de mest stillede spørgsmål om betalingsbilag

Hvordan sletter jeg et betalingsbilag? 

På samme måde, som du altid har slettet en betaling. Du skal ind på bilaget og trykke på Betalinger – Restbeløb 0,00 → Klik på Slet betaling.

Kan jeg rette i et betalingsbilag? 

Nej, det kan du ikke. Men du kan slette betalingen for derefter at registrere en ny betaling.

Kan jeg gendanne et slettet betalingsbilag? 

Nej, det kan du ikke. Men du kan lave betalingen forfra. Så kan du indtaste det samme igen.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram