Sidst opdateret 06/03/2019

A-skat, AM-bidrag og ATP – Sådan bogfører du afregning af disse

Bogføre A-skat, AM-bidrag og ATP – Sådan gør du:
Når du har indberettet løn for dine ansatte, kommer der altid en betaling til SKAT på diverse skatter. Bruger du Danløn, eller har du bogført lønnen selv, vil denne guide hjælpe med bogføringen af disse skatter.
Ofte kommer betalingerne samlet. Det betyder, at du fx betaler 10.000 kr. i skat, men det er faktisk 8.000 i A-skat og 2.000 i AM-bidrag. Beløbet kan også indeholde ATP. Det betyder, at du altid skal kigge på bilaget for at finde den korrekte fordeling.

Sådan bogføres det

Dinero har lavet en smart funktion, der gør det nemt at bogføre A-skat, AM-bidrag og ATP med ét klik. Skabelonerne er tilgængelige for dig, som har Dinero Pro.

Skabelonen for at betale A-skat og AM-bidrag kan findes under: Bogføring  -> under ansatte -> vælg ‘Betaling af A-skat og AM-bidrag’. Når du har valgt skabelonen, er du næsten allerede i mål. Du skal blot indtaste det beløb, du har betalt i A-skat og AM-bidrag samt vælge, om beløbet er overført fra banken eller kontant. I dette eksempel er der betalt 8.000 kr. i A-skat og 2.000 kr. i AM-bidrag. Betalingen er overført fra banken

Herefter ses dette skærmbilled

Bilaget bogføres ved at trykke ‘Godkend’

Dinero har også lavet en skabelon, som kan bruges, når ATP skal betales. Den finder du under: “Bogføring” -> under ansatte, vælg “Betaling af ATP”. Når du har valgt skabelonen, er du næsten allerede i mål. Du skal igen blot indtaste beløbet, du har betalt, samt hvordan beløbet er betalt. I dette eksempel er der betalt 1.000 kr. til ATP. Beløbet er overført fra banken. Med skabelonen skal du ikke længere tænke på, om der skal stå plus eller minus foran beløbet. Beløbet skal altid skrives i plus.

Skabelonen for ATP ser således ud:

Bilaget bogføres ved at trykke “Godkend”

Du har nu bogført udbetalingen af de forskellige poster

Du har nu bogført udbetalingen af de forskellige poster 🙂