Sådan bogfører du A-skat, AM-bidrag og ATP

• Læsetid: 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Når du har indberettet løn for dine ansatte, kommer der altid en betaling til Skattestyrelsen på diverse skatter. Bruger du et lønsystem eller har du bogført lønnen selv, vil denne guide hjælpe med bogføringen af disse skatter.

Ofte kommer betalingerne samlet. Det betyder, at du fx betaler 10.000 kr. i skat, men det er faktisk 8.000 i A-skat og 2.000 i AM-bidrag. Beløbet kan også indeholde ATP. Det betyder, at du altid skal kigge på bilaget for at finde den korrekte fordeling.

Sådan bogføres det

Dinero har lavet en smart funktion, der gør det nemt at bogføre A-skat, AM-bidrag og ATP med ét klik. Skabelonerne er tilgængelige for dig, som har Dinero Pro.

Skabelonen for at betale A-skat og AM-bidrag kan findes under: Bogføring  → Skabeloner → under ansatte, vælg Betaling af A-skat og AM-bidrag. Når du har valgt skabelonen, er du næsten allerede i mål. Du skal blot indtaste det beløb, du har betalt i A-skat og AM-bidrag samt vælge, om beløbet er overført fra banken eller kontant. I dette eksempel er der betalt 8.000 kr. i A-skat og 2.000 kr. i AM-bidrag. Betalingen er overført fra banken.

Herefter ses dette skærmbillede:

AM bidrag og A skat

Bilaget bogføres ved at trykke ‘Godkend’

Dinero har også lavet en skabelon, som kan bruges, når ATP skal betales. Den finder du under: Bogføring -> under ansatte, vælg Betaling af ATP. Når du har valgt skabelonen, er du næsten allerede i mål. Du skal igen blot indtaste beløbet, du har betalt, samt hvordan beløbet er betalt. I dette eksempel er der betalt 1.000 kr. til ATP. Beløbet er overført fra banken. Med skabelonen skal du ikke længere tænke på, om der skal stå plus eller minus foran beløbet. Beløbet skal altid skrives i plus.

Skabelonen for ATP ser således ud:

Betaling ATP

Bilaget bogføres ved at trykke Godkend.

Du har nu bogført udbetalingen af de forskellige poster 🙌🏼

Husk, at du med Dinero Pro har mulighed for at benytte dig af Dinero Løn – vores bud på et gratis lønsystem, hvor du får mulighed for at oprette én lønseddel gratis hver måned. Den bliver naturligvis bogført automatisk i dit regnskabsprogram.

Tips og bonusinfo