Sådan bogfører du et samlet lønbilag

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Denne guide er til dig, som ønsker at bogføre alle lønudbetalinger i ét bilag.

Obs.: Bruger du Danløn, kan du importere filerne direkte ind i Dinero, så du er fri for at teste noget selv. Se videoen om, hvordan du kobler Dinero og Danløn sammen.

Der findes 2 typer af ansatte, funktionæransatte og timelønnede. Den væsentligste forskel på en funktionær og timelønnet er, at en funktionæransat får løn under ferie, hvor den timelønnede optjener feriepenge, som udbetales via fx. FerieKonto.

Denne guide hjælper dig med at bogføre alle dine lønudbetalinger i et bilag. Hvis du ønsker at bogføre lønningerne pr. medarbejder, så kan du se følgende guides.
1. Fuldtidslønnede (se guide til bogføring af løn til fuldtidslønnede)
2. Timelønnede (se guide til bogføring af løn af timelønnede)

Sådan bogføres et samlet lønbilag

Bilaget

I vores tilfælde bruger vi et bilag fra Dataløn. Titlerne kan være lidt forskellige fra system til system, men de ligner generelt hinanden ret meget.

Lønseddel

Bogføringen

Tryk først på Bogføring og vælg Kassekladde. Og ingen panik her, vi skal nok tage dig igennem, hvordan du udfylder den.

Husk at uploade bilaget, så du aldrig mister det. Enten via bilagsarkivet eller upload. Dette gøres ved at klikke yderst til højre på papirklipsen.

Husk at vælge den dato, hvor udbetalingen sker fra banken og benyt de samme fortegn som på nedenstående billede – det er meget vigtigt, at du bruger samme konti og fortegn på beløb og ikke vælger nogle modkonti.

Tryk på det grønne plus yderst til højre for at lave flere linjer til din bogføring. Sørg for, at der kun er netop ét bilagsnummer til hele lønbogføringen.

Bilagsbalancen skal give 0 til sidst, ellers har du ikke udfyldt bilaget korrekt.

Når du er færdig, kan du nu trykke på “Bogfør kassekladde”.

Har dine ansatte fri telefon og internet, kan du her læse, hvorledes du skal håndtere dette.

Vi har lavet en oversigt over billige lønsystemer, så du kan finde det helt rigtige til dine behov.