Sidst opdateret 02/01/2019

Artikel kun for Dinero Pro

Samlet lønbilag – Sådan bogfører du et samlet lønbilag

Denne guide er til dig som ønsker at bogføre alle lønudbetalinger i et bilag

OBS: Bruger du Danløn, kan du importere filerne direkte ind i Dinero, så du er fri for at teste noget selv. Se videoen om hvordan du kobler Dinero og Danløn sammen.

Der findes 2 typer af ansatte, funktionæransatte og timelønnede. Den væsentligste forskel på en funktionær og timelønnet er, at en funktionæransat får løn under ferie, hvor den timelønnede optjener feriepenge, som udbetales via fx. FerieKonto.

Denne guide hjælper dig med at bogføre alle dine lønudbetalinger i et bilag, hvis du ønsker at bogføre lønningerne pr. medarbejder, så kan du se følgende guides.
1. Funktionæransatte (se guide til bogføring af løn til funktionæransatte)
2. Timelønnede (se guide til bogføring af løn af timelønnede)

Herunder ses et bogføringsbilag som er genereret igennem DataLøn. Tallene markeret med rød anvendes som referencer senere i denne guide. Lønbilaget for denne guide indeholder både funktionæransatte og timelønnede, det vil sige, at feriepengene omhandler de timelønnede.

Har du et andet lønsystem, så er der ingen problemer – bilagene ligner hinanden. 🙂

Dataløn-3

Tallene markeret med rødt i ovenstående bilag skal indsættes som forklaret herunder.

Har dine ansatte fri telefon og internet, kan du her læse, hvorledes du skal håndtere dette.