Artikel kun for Dinero Pro

Samlet lønbilag – Sådan bogfører du et samlet lønbilag

Denne guide er til dig som ønsker at bogføre alle lønudbetalinger i et bilag

Obs.: Bruger du Danløn, kan du importere filerne direkte ind i Dinero, så du er fri for at teste noget selv. Se videoen om hvordan du kobler Dinero og Danløn sammen.

Der findes 2 typer af ansatte, funktionæransatte og timelønnede. Den væsentligste forskel på en funktionær og timelønnet er, at en funktionæransat får løn under ferie, hvor den timelønnede optjener feriepenge, som udbetales via fx. FerieKonto.

Denne guide hjælper dig med at bogføre alle dine lønudbetalinger i et bilag, hvis du ønsker at bogføre lønningerne pr. medarbejder, så kan du se følgende guides.
1. Funktionæransatte (se guide til bogføring af løn til funktionæransatte)
2. Timelønnede (se guide til bogføring af løn af timelønnede)

Herunder ses et bogføringsbilag som er genereret igennem DataLøn. Tallene markeret med rød anvendes som referencer senere i denne guide. Lønbilaget for denne guide indeholder både funktionæransatte og timelønnede, det vil sige, at feriepengene omhandler de timelønnede.

Har du et andet lønsystem, så er der ingen problemer – bilagene ligner hinanden. 🙂

Tallene markeret med rødt i ovenstående bilag skal indsættes som forklaret herunder.

Gør sådan her i Dinero: Bogføring –> Under diverse, vælg finansbilag –> udfyld tallene som nedenstående (klik på billederne for at gøre dem større) –> tryk “Bogfør”.

Vi har udelukkende brugt de lange tekster for overblikkets skyld – i princippet kan der bare stå ”løn”. Det er dog en fordel at skrive teksterne i starten, indtil du har prøvet det nogle gange. Husk at uploade bilaget, så du aldrig mister det.

Husk at vælge den dato hvor udbetalingen sker fra banken og benyt de samme fortegn som på nedenstående billede.

Alle de tal vi bruger i bogføringen har et reference-tal angivet – dette kommer oppe fra lønsedlen.

Dataløn-1
Dataløn-2

OBS: Du skal IKKE anvende modkonto, da vi i eksemplet har indarbejdet, hvor posterne skal bogføres.

Bilagsbalancen skal altid være 0, ellers har du ikke udfyldt bilaget korrekt.

Når du er færdig, kan du nu trykke på “Godkend”.

godkend

Har dine ansatte fri telefon og internet, kan du her læse, hvorledes du skal håndtere dette.