Sådan bogfører du afskrivninger
Har du en enkeltmandsvirksomhed eller PMV? Så kan Dinero lave din udvidede selvangivelse - SKATs deadline er d. 2 Juli kl 23:59 - Læs mere her
X

Del din gode idé med os

Har du en super god idé, som ikke er på vores roadmap? Så vil vi elske at høre fra dig.

X

Opret gratis konto

Sådan bogfører du afskrivninger

Har du også bogført et aktiv og beregnet afskrivninger, som du nu vil bogføre i Dinero? Denne guide vil forklare, hvordan du gør dette.

Bemærk, at du skal have bogført et aktiv, før du skal bogføre dine afskrivninger. Er du i tvivl om, hvordan du bogfører et aktiv, kan du se med her.

Hvis dit køb koster mere end 12.900 (2016 sats), karakteriseres det som et aktiv, som skal indgå i balancen. Samtidig skal du afskrive på aktivet. Afskrivningerne vil typisk blive foretaget sidst i dit regnskabsår. Følger dit regnskabsår kalenderåret, vil datoen for bogføringen således være den 31. december.

Er du i tvivl om, hvor meget du skal afskrive, kan du læse nedenstående to guides:

1. Selskaber – ApS’er mv.
  2. Enkeltmandsvirksomheder – I/S mv.

Herunder viser vi, hvordan afskrivningerne bogføres. Guiden er delt op i to, alt efter om du skal bogføre afskrivninger på materielle eller immaterielle aktiver:

Få adgang til hele artiklen

Denne artikel er en Dinero Pro artikel. Opgradér til Dinero Pro og få adgang til alle vores Pro artikler plus:

• Bogføringshjælp fra kl. 9-22 hver dag, året rundt
  • Upload af købskvitteringer i skyen
  • Abonnementsfakturering
  • Dinero Pro App til iPhone og Android
  • Tilbudsmodul
  • Fakturadesigner
  • API adgang
  • Og meget mere...

Kun 6 kr. om dagen.

Køb Dinero Pro .. allerede pro? Log ind her

Skal du i stedet afskrive en vare, du har på lager, som er defekt eller lign., og derfor ikke kan sælges videre? Så læs med her.