Sidst opdateret 25/01/2019

Fakturadesign – Sådan designer du din helt egen faktura

Fakturadesign:
I Dinero har du mulighed for at selv at designe din egen faktura, så du kan give din faktura et personligt touch. Fakturadesigneren finder du under Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) –> Designer.

Vi har lavet en video hvor du kan du se, hvordan du nemt og enkelt kan lave dit eget unikke faktura-layout. Den kan du se lige nedenfor.

Med fakturadesign har du rigtig mange muligheder! Du kan ændre tema, logo/firmanavn, farver, adressefelt, skrifttyper, informationsbokse og topbillede/baggrundsbillede. Alt sammen har vi uddybet nedenfor. Du kan klikke på de enkelt overskrifter for at læse mere.

Det første vi møder, i højre side, er funktionen “Skift Tema”. Hvis du trykker på denne får du fem nye temaer, som du kan benytte til at designe din faktura. Temaerne er:

• Standard
    • Er ligesom den faktura du har nu. Du har dog muligheden for at ændre dit logo, tekst og resten af ovenstående funktioner.
  • Topbillede
    • Er et tema, hvor øverste del af din faktura kan få et topbillede. Afhængig af om billedet indeholder dit logo eller ej, kan du vælge om dit logo skal være med – det gør du under boksen “Logo / firmanavn”. Ydermere er der bokse som i Temaet “Massiv”.
  • Massiv
    • I massiv er der en boks til titlerne og til totalbeløbet.
  • Baggrundsbillede
    • Samme bokse som i massiv temaet. Her kan du vælge at have et baggrundsbillede på din faktura. Det kunne f.eks.  være , hvis du vil have et tema for dit erhverv eller et højtids-tema, såsom jul.
  • Box
    • Giver dig en boks omkring Titlerne, dit produkt / service du har solgt og en separat boks til beløbet.

Denne funktion er til dit logo og eller firmanavn.

Her kan du uploade en billede-fil med dit logo. Har du f.eks. valgt temaet “Topbillede”, og dit topbillede allerede indeholer dit logo, kan du vælge at fakturaen ikke skal have dit logo-billede med.

Udover ovenstående kan du også ændre størrelsen på logoet i funktionen “Bredde på logo”. Her kan du vælge hvor bredt billede skal være. Den anbefalede størrelse 63 mm.

Farve giver dig funktionerne til at ændre farverne på dine bokse omkring titlerne og total beløber, men også din skriftfarve. I temaet “Topbillede” kan det være en fordel at ændre farven på adressefeltetet, så den står skarpt (har kontrast) i forhold til baggrunden.

Du kan både ændre farven ved at manurere rundt i paletten til du finder den rette. Har du nogle prædefinerede farver kan du skrive farvekoden i boksen.

Giver dig mulighed for at vælge om adressefeltet skal stå til højre eller venstre i toppen af din faktura.

Som standard har vi valgt skrifttypen “Arial”.

Hvis du ikke er fan af skrifttypen “Arial”, kan du under skrifttype vælge mellem ni forskellige skrifttyper. Du kan vælge mellem følgende ni:

• Arial
  • Arial Black
  • Comic Sans MC
  • Courier New
  • Georgia
  • Impact
  • Times New Roman
  • Trebuchet MS
  • Verdana

Her kan du vælge hvilke informationer, der skal være med på fakturaen. I kan vælge (eller fravælge) om logo / firmanavn, sidefod og betalingsbetingelser skal være med på fakturaen.

Hvis du har valgt temaerne topbillede eller baggrundsbillede får du en ekstra funktion, som hedder det samme som temaet. Den giver dig muligheden for at uploade det billede, du vil bruge som topbillede eller baggrundsbillede.

Når du har valgt dit tema skal du trykke “gem”. Hvis du vil se din faktura med dit eget produkt, er  det en fordel at gå ind og oprette en faktura, uden at trykke godkend. Du kan nemlig få et preview af din faktura ved at trykke på “Vis preview”. Hvis du vil have din ned som PDF skal du dog trykke godkend.

Tips & bonusinfo:

• Kan jeg have flere fakturaskabeloner på det samme firma? NEJ – det kan du ikke. Så skal manuelt ind og skifte mellem dem, når der er behov for det.
  • Vi har lavet nogle branchespecifikke fakturaskabeloner – dem er du meget velkommen til at bruge. Se dem her
  • Hvis du vil lave overskrifter på din faktura eller tilbud. Se med her.
  • Hvis du vil vide hvad den perfekte størrelse for dit logo er, så se med her.