Revisor – Hvilke materialer skal min revisor bruge?

• Læsetid: 2 minutter

• Sidst opdateret 17/06/2021

Skal du til at indberette din skatteopgørelse (oplysningsskema) eller indsende dit årsregnskab?

Hvert år efterspørger revisoren/bogholderen en masse materiale, som skal bruges i forbindelse med et regnskab. Derfor har vi lavet en lille huskeliste over ting, som du med sikkerhed skal huske.

Vi anbefaler, at du har gennemgået vores tjekliste til bogføringen, inden du afleverer regnskabet til din revisor/bogholder. Læs mere om vores tjekliste her.

Er du Pro?

Er du Dinero Pro, kan du slippe for alt nedenstående arbejde. Hvis du fx bruger bilag i skyen og giver din revisor adgang til dit regnskab, så kan din revisor selv lave de ønskede udtræk.

Det eneste, du skal sende til din revisor, er dit bankbilag, som du kan se mere om i punkt 7.

Huskeliste – hvis du ikke er Pro

Herunder ses de mest efterspurgte ting blandt revisorer/bogholdere. Vi gennemgår herunder, hvordan du finder frem til materialet.

1. Saldobalance
  2. Posteringsliste
  3. Kundesaldolisten
  4. Momsangivelserne
  5. Salgsfakturaer
  6. Udvalgte købsbilag
  7. Bankbilag
  8. Lønbilag (hvis du har ansatte)
  9. Andet

Inden du går i gang, skal du huske at have aktiveret det regnskabsår, der er relevant for det pågældende regnskab.

Klik på dit firmanavn i toppen og vælg det korrekte regnskabsår – fx 2019.

1. Saldobalance

Saldobalancen skal sendes som en Excel-fil, så din revisor/bogholder kan arbejde videre med tallene:

Mappen i højre hjørne -> rapporter -> saldobalance

Gem filen som ”Saldobalance.csv”.

Mange vil også efterspørge en PDF af saldobalancen, som de kan udskrive og kommentere på. Tryk derfor i stedet gem som PDF.

2. Posteringsliste

Gem alle posteringer ved:

mappen –> Posteringer –> Hent som fil

hent som fil

Gem filen som ”Posteringsliste.csv”

3. Kundesaldoliste

Gem kundesaldolisten ved:

Kontakter –> Kundesaldoliste

Husk at vælge den sidste dag i regnskabet ved hjælp af periodevælgeren:

Tryk på udskriv -> Gem som PDF (gem den som Kundesaldoliste.pdf)

4. Salgsfakturaer

Din revisor/bogholder vil altid gerne tage stikprøver af salgsfakturaer. Det er derfor svært at forudse hvilke bilag, du skal sende med. Du kan dog være sikker på, at revisoren/bogholderen ønsker at se de sidste par fakturaer i regnskabsåret samt de første, der er lavet i det efterfølgende regnskabsår.

Start med at trykke på Salg –> Alle

For hver af de fakturaer, som du vil downloade, klikker du på fakturanummeret -> Download PDF

Gem filen som ”Faktura X.pdf”.

Gør det samme med de første par fakturaer i efterfølgende regnskabsår. Vælg fx 2015 ved at trykke på dit firmanavn i toppen (se øverst i denne guide, hvis du er i tvivl).

5. Udvalgte købsbilag

Din revisor/bogholder vil også altid gerne tage stikprøver af købsbilag. Der er altid nogle bestemte typer, som revisoren/bogholderen ønsker at gennemgå.

Tre ting din revisor gerne vil se nærmere på:

1) Repræsentationsomkostninger (4120, 4121, 4140, 4160, 4161, 4180, 4200, 4220, 4260)
2) Småanskaffelser (8040, 8050)
3) Køb af anlægsaktiver (50020, 51020)

For hver af de konti, der er skrevet i parenteser herover, skal du fremfinde de største bilag. Fx 5-8 stk. i alt. Gå derfor ind i din fysiske mappe og scan dem ind. Som Pro-bruger ligger disse online.

7. Bankbilag

For at du kan vise din revisor/bogholder, at banken stemmer, skal du downloade et kontoudtog fra din bank. Du skal fx finde de sidste 14 dage af banken. Husk at den sidste dag i regnskabsåret skal fremgå på kontoudtoget. Det kunne fx være 15. december til 31. december.

For hver af dine banker:

Log ind i din netbank –> Find kontoen –> Vælg den rigtige periode –> Udskriv kontoudtoget som PDF

Gem filen som ”Kontoudtog bank x.pdf”

8. Lønbilag

Har du ansatte, skal du huske at give din revisor de seneste lønbilag – fx fra Danløn eller Bluegarden.

Log ind i din lønadministration, og download filerne.

Gem filen som ”Lønbilag.pdf”.

9. Andet

Har du bogført et eller flere bilag, som du er i tvivl om, så tag en kopi af bilagene til din revisor eller bogholder.