Hvilket regnskabsmateriale skal min revisor bruge?

• Læsetid: 3 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Skal du til at indberette din skatteopgørelse (oplysningsskema) eller indsende dit årsregnskab?

Når der skal udarbejdes et regnskab for året, vil din revisor/bogholder efterspørge regnskabsmateriale, som skal bruges i forbindelse med udarbejdelse af dit regnskab.

Vi har derfor lavet en huskeliste til dig med de ting, som du skal huske, inden du afleverer dit regnskab til din revisor/bogholder. Læs mere om vores tjekliste her.

Hvis du har Dinero Pro abonnement kan du slippe for at hente en masse regnskabsmateriale manuelt. Du kan give din revisor adgang til dit regnskab og så kan din revisor selv hente alle ønskede rapporter og tjekke dine bogførte bilag.

Det eneste, som kan være nødvendigt at hente til din revisor, er dit kontoudtog fra banken, så din revisor kan se posteringerne på din erhvervskonto. Du kan se, hvordan skal gøres i punkt 6.

Huskeliste til manuelt at hente regnskabsmateriale i Dinero.

Herunder kan du se det mest efterspurgte regnskabsmateriale fra revisorer/bogholdere.
Vi gennemgår, hvordan du finder frem til materialet i Dinero.

Husk at stå i det korrekte regnskabsår, når du skal hente regnskabsmateriale for det pågældende regnskab. Klik på dit firmanavn oppe i venstre hjørne og vælg det regnskabsår, som du skal hente materiale for.

De fleste revisorer ønsker at modtage en saldobalance som CSV-fil, så de kan arbejde videre med tallene.

Du henter en saldobalance ved at trykke på Regnskab oppe i højre hjørne → Rapporter → Saldobalance → Download som → CSV.

Du kan du gemme filen med det ønskede navn.
Det er også muligt at downloade saldobalancen i PDF format.

Du kan hente alle dine posteringer for regnskabsåret ved at trykke på Regnskab  oppe i højre hjørne → Posteringer → Søg i bilag  → Download (CSV) → Gem filen.

Det er også muligt at hente alle dine posteringer, som PDF.
Her trykker du på Vis rapport → Tryk som hvis du skulle udskrive din side Ved printeren skal du i stedet vælge Gem som PDF → Gem.

Du kan hente din kundesaldoliste ved at trykke Kontakter → Kundesaldoliste → Eksporter kontakter → Gem filen.

OBS! Husk at vælge den sidste dag i regnskabsåret inden du henter kundesaldolisten.

I forbindelse med udarbejdelse af regnskab vil din bogholder/revisor tage stikprøver af dine salgsfakturaer.

Du kan hente dine fakturaer ved at trykke på Salg → Alle.

For hver af de fakturaer, som du vil downloade, kan du klikke på Mere ude til højre ved dine faktura → Download faktura → Gem filen som ”Faktura X.pdf”.

Ligesom salgsfakturaer vil din revisor/bogholder også lave stikprøver i dine bogførte købsbilag for det pågældende regnskabsår.

Der er nogle bestemte typer købsbilag, som din revisor/bogholder især er interesseret i at gennemgå.

3 typer bilag, som din revisor/bogholder gerne vil se nærmere på:

• Bilag bogført på repræsentation. (konto 4120, 4121, 4140, 4160, 4161, 4180, 4200, 4220, 4260)
  • Småanskaffelser (8040, 8050)
  • Køb af anlægsaktiver (50020, 51020)

Hvis du har bilag bogført på ovenstående konti kan du med fordel finde dokumentationen frem til din revisor/bogholder.

I forbindelse med afslutning af dit regnskab skal din revisor/bogholder afstemme dit regnskab pr. sidste dato i regnskabsåret.

For at din revisor/bogholder kan tjekke om din bank stemmer i regnskabet, skal du derfor sørge for at hente et kontoudtog fra banken, som viser saldoen den sidste dag i regnskabsåret, f.eks. d. 31/12-XXXX.

Dette kontoudtog skal du hente på din netbank ved at logge ind med dit banklogin og her kan du hente et kontoudtog.

Hvis du har ansatte i din virksomhed, skal du hente den sidste lønseddel på året og en afstemningsliste for hele året i dit lønsystem. Det kan f.eks. være fra Danløn eller Dataløn.

Log ind i dit lønsystem og download de nødvendige dokumenterne og gem dem på computeren.

Tips & bonusinfo

• Stemmer din bank ikke? Se vores guide her.
  • Se, hvordan du retter et bogført bilag her.
  • Skal du give din revisor adgang til dit regnskab? Se, hvordan du gør her.