Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Bogholder (Controller)

En bogholder er ansvarlig for økonomien i en virksomhed. Det er bogholderens opgave at indsamle alle dele af virksomhedens regnskab. I dag bruges controller som et mere moderne begreb for bogholder.

Skal du bruge en bogholder? Tjek vores liste med revisorer og bogholdere, som hjælper andre Dinero brugere som dig.

Hvad er en bogholder?

Det er nødvendigt for enhver virksomhed at føre regnskab, så økonomien holdes på sporet, dette gøres ofte af en bogholder. Og det job er op til bogholderen. Det er så at sige bogholderens opgave at kontrollere og håndtere virksomhedens økonomi og regnskab. Derfor har bogholderen en vigtig funktion for virksomheden.

I dag anvender langt de fleste virksomheder IT på den ene eller anden måde. Men en bogholder er et gammelt begreb, som henviser til den måde, virksomhederne i gamle dage førte regnskab på. Nemlig ved at føre den i bøger, der blev holdt af bogholderen.

Da stort set al bogføring i dag er blevet digitaliseret, er bogholder et mere gammeldags begreb. Og derfor vinder termen controller mere og mere frem som udtryk for den økonomiansvarlige i en virksomhed.

Hvad laver bogholderne?

Bogholderen har mange opgaver. Det er op til vedkommende at holde styr på regnskabet særligt gennem virksomhedens indtægter og omkostninger. En bogholder sørger også for momsopgørelser, løn- og skatteberegninger, og at alle bilag følger et nøje system, som kan dokumentere alle virksomhedens aktiviteter. Det kan tilmed være bogholderens job at sørge for at få manglende betalinger ind.

Udover at stå for den daglige drift og kontrol af bogføringen er det også op til bogholderen at afstemme virksomhedens årsregnskab. Så det senere er klar til revidering hos en revisor – find revisor her.

Har du brug for en bogholder?

Alle virksomheder med og uden en omsætning har brug for at føre regnskab. Du kan sagtens selv stå for din bogføring, men det er meget vigtigt, at du får bogført alle virksomhedens aktiviteter nøje og korrekt, så de kan dokumenteres over for myndighederne.

Er du lige sprunget ud i livet som iværksætter, er det hele formentlig meget nyt, og du kan hurtigt blive forvirret over de gængse begreber og krav inden for bogføring. Derfor kan det være en god investering for dig at hente hjælp fra en bogholder eller Dineros regnskabsprogram, der let og enkelt sørger for, at der er styr på bogføringen.

Selvom du godt selv kan styre din bogføring, kan det også være en god hjælp for dig at få en bogholder til at løfte regnskabsopgaverne, hvis du gerne vil holde dit fokus på andre dele, som du finder vigtige og spændende for dig. På den måde får du afgrænset dine arbejdsopgaver og det kan vise sig at være en fordel, når du skal udnytte din tid og kompetencer på den bedste måde.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret: 06/01/2021

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?