Sådan bogføres betaling af restskat (kun for personlige virksomheder)

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Mange er i tvivl om, hvordan de skal bogføre en betaling af restskat i en personligt ejet virksomhed (Enkeltmandsvirksomhed, I/S, PMV etc.) – med rette! Denne guide vil forklare dig, hvordan det hænger sammen, og hvad du skal/ikke skal bogføre 🤗

Har du i stedet et selskab skal restskat bogføres som i guiden her.

Hvordan fungerer en restskattebetaling typisk?

Når du driver en personligt ejet virksomhed, så er din restskattebetaling noget, der vedrører din privatøkonomi – ikke virksomhedens. Altså skal du som udgangspunkt ikke bogføre betaling af restskat i Dinero – det skal du betale af ”egen lomme”.

DOG er der alligevel mulighed for at betale med din virksomhedskonto, hvis du ønsker det, og så er der blot tale om en privat hævning. Er du én af dem, der gerne vil bogføre det, så kig med nedenfor 🤗

Sådan bogfører du restskat, der er betalt med firmakontoen

Klik på Bogføring Skabeloner Vælg skabelonen Betaling af B-skat.

Betaling af B-skat
(Klik på billedet for at forstørre det)

Når du har fået åbnet skabelonen, skal du nu vælge måned. Her scroller du ned i bunden og klikker på Tidligere år.

B-skat skabelon

Bemærk, at du bliver sendt over i skabelonen Hævet privat, når du vælger at restskatten vedrører tidligere regnskabsår. Det skyldes, at din skat er privat, og restskatten (som er fra tidligere år) ikke skal medregnes i indeværende års B-skatterater. Hvis den gør det, mister du overblikket over bogføringen, og hvor meget forskudsskat du har betalt.

Hævet privat skabelonen bruges, når restskatten vedrører tidligere regnskabsår

Når du er blevet dirigeret ind på skabelonen Hævet privat, taster du beløbet der er betalt i restskat, vælger datoen du betalte, samt hvilken beholdning, du har betalt med.

Når du har sikret, at dine indtastede oplysninger stemmer, skal du blot trykke på Godkend. Så har du bogført din restskat er betalt med virksomhedens bankkonto. Husk, at du selvfølgelig også skal indbetale dem til Skattestyrelsen.