Sådan opretter du en ny momssats

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 31/05/2024


1) Oprettelse af ny momssats

Du skal som det første oprette en ny sats i Dinero. Det gør du under Indstillinger (tandhjulet øverst i højre hjørne) → Momssatser → Opret Købsmoms. Når du skal oprette en ny, bliver du nu bedt om at udfylde navn, momskode og momssats. Disse skal du selv udfylde. Der er ingen krav til, at de skal hedde noget specielt. De er der blot til din egen information. I nedenstående tilfælde har vi kaldt momssatsen for “Delvist momsfradrag”, givet den momskoden DM60 (DM = delvist momsfradrag) og til sidste indsat momsfradragsprocenten på 60%.

2) Oprettelse af nye konti med den nye momssats

For at du kan bogføre med den nye sats, skal du tilknytte momssatsen til en konto. Det gøres ved at oprette nye konti, hvortil den oprettede momssats tilknyttes. I dette tilfælde opretter vi en ny konto til husleje med delvist momsfradrag (nederst i billedet). Du kan se her, hvordan du opretter en ny konto.

Tips & bonusinfo

  • Du kan se ovenstående brugt i praksis i denne guide. Her bogfører vi et køb af en computer, der skal anvendes både privat og til erhverv.
  • Har du modtaget en faktura med en udenlandsk momssats? Så er det højst sandsynligt en fejl – du kan læse mere om køb fra udlandet her.
  • Læs mere om kunstnermoms.
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram