Spring til indholdet

Læsetid: 3 minutter

Artikel kun for Dinero Pro

Importspecifikation fra Skattestyrelsen – hvad gør jeg?

Når du importerer varer fra lande udenfor EU, skal du importørregistreres. De fleste vælger en sikkerhedsstillelsesordning, som giver mindre administration, imens du betaler månedsvis. Læs mere om det her, hvis du føler for det.

Er du importørregistreret, er denne guide til dig, så du er sikker på at få indberettet den korrekte moms.

Vi inddeler guiden i flere dele. Første del handler om, hvordan du får bogført dit køb korrekt. Anden del handler om, hvordan din momsangivelse i Dinero skal se ud, hvis du har gjort det korrekt. Her kan du også læse mere om, hvorfor den ser ud, som den gør. Tredje og sidste del handler om, hvordan du korrekt får bogført den importspecifikation, du får fra Skattestyrelsen.

Sådan håndterer du din importspecifikation korrekt

Det første, der sker, når du handler med udlandet, er, at du modtager en faktura fra leverandøren. Denne faktura skal i Dinero registreres som køb fra lande udenfor EU. I “Købt fra” vælger du derfor “Verden”.

Dette gør du under Bogføring –>  Køb.

Det kunne se ud som nedenstående:

Varekøb fra verden

Har du bogført dit køb med “Købt fra” til “Verden”, og er der ikke moms på bilaget (som i ovenstående), så er bilaget korrekt 🙂

Er der moms på din faktura, så har din leverandør lavet en fejl. Se denne guide for yderligere information.

Dinero laver nu en momsangivelse, som du skal indberette efter. Du kan se den under fanen: Skat –> Moms.

Momsangielse

Som det kan ses her, går momsen frem og tilbage (og giver derfor 0 – fordi der ikke er moms på), nøjagtig som reglerne foreskriver. Reglerne håndterer Dinero til fulde for dig – vil du alligevel læse mere om det, kan du gøre det her.

Vi deler denne del op i to. I første del viser vi, hvordan du gør, hvis du modtager en importspecifikation

Importspecifikation

Når du modtager en importspecifikation fra Skattestyrelsen, skal der bogføres efter deres opgørelse, som kunne se ud som nedenstående:

importspecifikation fra skat

Den viser dig, at du skal betale 134,90 kr. Du skal kun betale 134,90 kr., fordi det kun er tolden, som du betaler for. Dette skal indbetales via. betalingslinjen på opkrævningen og betales altså for sig sig og ikke sammen med din moms. Psssst – dette kan tilmeldes PBS så det betales automatisk. Det tilmeldes i TastSelv Erhverv

Momsen skal kun indberettes – og det står allerede på din momsangivelse i Dinero, fordi du har bogført købet. Du skal derfor ikke tænke mere på momsbeløbet, men kun koncentrere dig om toldgebyret. Er momsbeløbet ikke helt det samme som står i Dinero, kan du korrigere for forskellen, se her hvordan.

Bogfør toldgebyret

For at bogføre toldgebyret trykker du i Dinero på nyt køb og udfylder som følger med forslaget #Toldgebyr:

 

Tryk godkend og du er nu i mål med din importspecifikation 🙂

OBS – I meget få tilfælde kan der være moms på enkelte underposter i kategorien “told m.v.”. I det tilfælde skal du bogføre det specifikke beløb ved at vælge scenarie 1 i ovenstående skærmbillede. Er du i tvivl om, hvorvidt der er moms på, skal du kontakte Skattestyrelsen for nærmere information.

Hvis der er angivet et beløb ved importmoms på din regning fra Post Nord, er det typisk fordi du har fået den importeret som privatperson. Når du importerer varer fra 3. lande (ikke EU-lande) skal du være importørregistreret. Er du ikke det, bliver du opkrævet for importmoms, som du skal betale – og denne har du ikke fradrag for i dit regnskab.

Toldgebyr Post Nord

Sådan bogfører du regningen

Selvom du ikke har fradrag for importmomsen kan du stadig lade virksomheden betale – du må bare ikke fratrække den i det skattemæssige regnskab, som du skal aflevere til skat. Bogføringen laver du i et købsbilag. Ved at trykke på det store blå kryds -> nyt køb.

Husk at vælge den dato, hvor du har betalt bilaget så det stemmer med din bank. De 27 kroner, som stod på regningen som importmoms, har vi bogført på konto 7360 – Offentlige bøder og gebyrer. Den konto er der ikke skattefradrag på. Bruger du ikke vores skattepakke, skal du selv huske at fratrække disse i skattemæssige resultat.

Hvad er import? Se svaret her.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret 05/08/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?