Udgivet 20/05/2022

Importregistrering – Hvordan får man importørregistrering?

Der er forskellige regler for import af varer fra lande i EU og lande uden for EU. Når du importerer varer fra lande uden for EU, skal du have en importregistrering. Du kan i dette blogindlæg blive klogere på reglerne for import, og hvordan du får en importregistrering til din virksomhed.

Portræt af Laura Vestmark
Skrevet af Laura Juul Vestmark
Læsetid: 4 min.
Importregistrering

Hvad er en importregistrering?

En importregistrering er en registrering af, at din virksomhed importerer varer. Din virksomhed skal registreres som importør, hvis du ønsker at få importtilladelse og importere varer fra lande, der ikke er medlem af EU. 

Hvis du handler med ydelser, er det ikke et krav, at du er importørregistreret. Du skal dog som importør af ydelser være momsregistreret, hvilket også gælder, selvom din virksomhed er momsfritaget. 

Momsregler ved import

Momsreglerne i forbindelse med import afhænger altså af, om du handler med varer eller ydelser, men også om du handler i private eller erhvervsmæssige sammenhænge. 

Når du importerer fra lande uden for EU til erhvervsmæssigt brug, skal du betale importmoms. Når du er registreret som importør, skal du toldangive dine varer og aflevere en importangivelse til Toldstyrelsen. 

Det er ofte en speditør, der klarer dette arbejde, men der er også mulighed for, at virksomheden selv kan gøre det. Toldstyrelsen beregner herefter momsen af din import, men du skal selv ind og indberette den.  

Når du skal indberette din importmoms, skal du finde beløbet på din importspecifikation, som er en oversigt over din månedlige importmoms. Du finder importspecifikationen på TastSelv Erhverv

Skattestyrelsen har lavet en video, som tager dig igennem hele processen for, hvordan du indberetter og betaler importmoms. 

Told ved import 

Hvis din virksomhed importerer varer fra et andet EU-land, skal du ikke betale told

 • Handler du med med varer inden for EU, tales der ikke om import og eksport, men derimod levering af varer.
 • Handler du derimod varer med lande uden for EU, er der tale om import og eksport, og du skal betale told af varerne. 

Derudover kan der i nogle tilfælde også være afgifter i forbindelse med import fra lande, der ikke er medlem af EU. Det kan fx være punktafgifter, som er afgifter på bestemte varer, herunder chokolade, kaffe og spiritus.

Du kan læse mere om særlige afgifter i forbindelse med import fra lande uden for EU på Skattestyrelsens hjemmeside. 

Sikkerhedsstillelse 

Når din virksomhed er blevet registreret som importør, skal du tage stilling til sikkerhedsstillelse. Det betyder, at du skal tage stilling til, hvordan du vil stilles til sikkerhed for den told, der kan pålægges dine varer. Der kan stilles følgende former for sikkerhed: 

Sikkerhedsstillelsesordningen

Ved at anvende Skattestyrelsens sikkerhedsstillelsesordning kan du tage varerne i brug, selvom tolden ikke er betalt. Tolden opkræves den 16. i den følgende måned, da du får kredit på betaling af told hos Skattestyrelsen. 

Kontant betaling af tolden

Hvis du vælger at betale tolden kontant, kan du ikke tage varerne i brug, før tolden er registreret og betalt. Du skal senest betale tolden fem dage efter modtagelse.

Anden sikkerhed

Der er også andre måder at stille sikkerhed for tolden på. Det kan fx være en bankgaranti eller et kontant indskud. Sikkerhedsstillelsen skal dog godkendes af Toldstyrelsen.  

Hvad er et EORI-nummer?

Når du er registreret som importør, får du tildelt et nummer, som samles i et register over virksomheder, der handler med andre virksomheder uden for EU. 

Nummeret kaldes et EORI-nummer, som er en forkortelse for Economic Operators Registration and Identification. Nummeret består af virksomhedens CVR-nummer efterfulgt af “DK”, og giver dig adgang til EU Customer Trader Portal, som er EU’s system for registrerede importvirksomheder. 

Hvordan får jeg en importregistrering? 

Du får en importregistrering ved at blive registreret som importør hos Erhvervsstyrelsen. Det er gratis at få en importregistrering, og den kan fås på Virk.dk

Du får her en guide til, hvordan du får en importregistrering.

 1. Start med at gå til Virk.dk, og klik på ‘Ændre virksomhed’
Virk importregistering
 1. Klik på ‘Start selvbetjening’
Ændre virksomhed importregistrering
 1. Log på med NemID
Nem Id importregistrering
Log på importregistrering
 1. Accepter betingelserne for brug, og klik ‘Fortsæt’
Virksomhedsregistrering importregistrering
 1. Find din virksomhed ved at søge på virksomhedsnavn, CVR-nummer eller P-nummer.
Find virksomhed importregistrering
 1. Klik på ‘Ændre virksomhed’
Valgt virksomhed importregistrering
 1. Udfyld herefter stamdata om virksomheden. 
Stamdata importregistrering
 1. Klik på ‘Register’ ved import.
Moms, import
 1. Klik herefter på ‘register’ 
importregistrering
 1. Klik på den sikkerhedsstillelse, du ønsker, samt hvilken dato ændringerne skal gælde fra.
Sikkerhedsstillelse importregistrering
Dato for ændringer importregistrering

Nu har du registreret dig som importør, og har dermed en importregistrering. Herefter får du tildelt et EORI-nummer og kan dermed importerer varer fra lande uden for EU. Husk at du skal toldangive dine varer og aflevere en importangivelse til Toldstyrelsen. 

Hvis du har spørgsmål til told eller import, kan du kontakte Toldstyrelsen. 

Oftest stillede spørgsmål

Når din virksomhed importerer varer fra lande uden for EU, skal den have en tilladelse. Denne tilladelse kaldes en importregistrering.

Virksomheder, der importerer varer til lande og ikke er medlem af EU, skal have en importregistrering. Hvis din virksomhed importerer ydelser, skal den ikke have en importregistrering, men du skal være momsregistreret, selvom din virksomhed er momsfritaget.

Du får en importregistrering ved at registrere dig som importør hos Erhvervsstyrelsen på Virk.dk. Det er gratis at få en importregistrering.

Portræt af Laura Vestmark
Laura Juul Vestmark
Laura er vores Marketing Assistant. Hun hjælper bl.a. med at producere indhold om regnskabsrelaterede begreber og regler til dig, som ønsker at blive klogere på regnskab på en let forståelig måde.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram