Søger...

Øv! Der var ingen artikler, der matchede din søgning.

Mistet bilag – Hvad gør jeg?

 • Læsetid: 2 minutter

 • Sidst opdateret 15/07/2020


Du har købt noget, men bilaget/kvitteringen er blevet væk. Et mistet bilag kan ske for selv den bedste. Men hvad skal du nu gøre? Og må du fratrække omkostningen i dit regnskab? Begge dele får du svar på i denne guide 🙂

 1. Det er der faktisk ikke et helt præcist svar på, men som udgangspunkt må man ikke. Det er derfor meget vigtigt, at du passer på dine bilag.

  Men SKAT siger, du gerne må, hvis du kan dokumentere/sandsynliggøre, at omkostningen er meget relevant for dit firma. Det er SKAT, der i sidste ende afgør, om du får fradrag for det mistede bilags omkostning.

  Momsen får du dog ikke fradrag for, hvis du har smidt bilaget væk 🙁

  Lad os tage et par eksempler. Du har et lille tømrerfirma.

  Eksempel 1:

  Du har købt træ til en opgave i den lokale tømmerhandel – og bilaget er nu væk. Omkostningens relevans vil du med stor sandsynlighed godt kunne forsvare, hvorfor du godt kan fratrække denne omkostning i dit regnskab. Du kan eventuelt dokumentere købet med en kontoudskrift fra din bank. Sørg dog altid for at se, om du ikke kan skaffe et bilag. I de fleste tilfælde vil din leverandør gerne hjælpe med en kopi af det mistede bilag.

  Eksempel 2:

  Du har været ude og spise med en forretningsforbindelse – og bilaget er nu væk. Her vil du med stor sandsynlighed have svært ved at forklare, at omkostningen er relevant for dit firma. Denne vil du derfor typisk ikke have fradrag for.

Hvordan sørger jeg for ikke at jeg aldrig mister et bilag igen?

Som du nok har fundet frem til, er det ikke en god idé, at stå i en situation med et mistet bilag 😉

Vi har et par forslag til, hvordan det forhåbentlig ikke sker igen.

 • Vi har en app til både iPhone og Android-telefoner. Med den kan du uploade dine bilag på farten. Du kan altid vende tilbage og bogføre dem senere. De ligger klar til dig, når du har tid. Du kan læse mere om (og downloade) vores app her.
 • Sørg for, at din leverandør hvis muligt også sender dig bilagene på mail. Så kan du altid søge bilagene frem igen. Kommer de fra en anden Dinero-bruger, kan du få sendt den automatisk ind i Dinero – se mere her.
 • Hvis du ikke er sikker på det et slettet, men du ikke kan se dine bogførte bilag, klik her.

Gør som 0 andre!

Det mest anbefalede regnskabsprogram