Sådan fjerner du momskode i kassekladden

• Læsetid: 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Vi har gjort det muligt at undertrykke moms i kassekladden. Vi anbefaler kun at anvende kassekladden, og heraf undertrykkelse af momsen, hvis du har styr på dine momskoder og bogføring.

Sådan undertrykker/fjerner du momsen i kassekladden

Vi tager udgangspunk i en case, hvor du og/eller en ansat har udstillet på en messe i udlandet. I dette tilfælde i Sverige. Den messe har I fået en regning på, og den er uden moms – lige præcis som den skal være, når I handler med virksomheder i EU og udlandet.

Start med at gå til BogføringKassekladde → Her udfylder du linjen som normalt, hvorfor vi i “Kontonr.” har valgt konto 4100 Messer. Denne konto har dansk købsmoms som momskode og skal derfor rettes til denne EU-momskode.

1. Undertryk momsen på kontoen

Som vist på nedenstående skærmbillede – klik på I25  (i vores tilfælde).

2. Vælg den rigtige momskode

Du skal nu vælge den rigtige momskode – det gør du ved at vælge den i dropdown-menuen. I vores tilfælde er det IEUY. Den har vi valgt, fordi det er en konto med EU-moms.

Så er momsen undertrykt på din konto i kassekladden, og du kan nu trygt bogføre med den nye momskode.

HUSK – Vi anbefaler kun at bruge denne funktion, hvis du virkelig har styr på, hvad du laver. Hvis ikke du har det, så brug Dinero Crowd – den kan det samme, bare meget mere brugervenligt.

Dette eksempel viser, hvordan du kan bogføre en regning uden moms på en konto, som standard har moms på. Det kan være, at du har modtaget en regning fra en privatperson, som derfor er uden moms. I dette tilfælde har vi fået en regning på noget reklame uden moms, og vi skal derfor undertrykke momsen på konto 4000 Annoncer og reklame.

Vi har valgt den konto, vi ønsker at bogføre på, og det ses, at momskoden som standard er I25 (dansk købsmoms) – Ude til højre ses det også, at momsen i dette tilfælde udgør 100 DKK.

Når man klikker på momskoden, foldes en menu ud, hvor man kan vælge de forskellige momskoder. I dette tilfælde vælges Ingen moms.

Nu kan du se, at der står ingen moms, og beløbet i momskolonnen har rettet sig til nul.

Så er momsen undertrykt på din konto i kassekladden, og du kan nu trygt bogføre med den nye momskode! 🙌🏼