Moms i kassekladden – undertrykkelse

Vi har gjort det muligt at undertrykke moms i kassekladden. Denne funktion er udarbejdet til de professionelle brugere af Dinero, som anvender kassekladden. Vi anbefaler ikke den generelle bruger at anvende kassekladden, hvorfor denne funktion ikke bør anvendes.

Vi har udarbejdet en guide til denne funktion.

Sådan undertrykker du momsen i kassekladden:

Vi tager udgangspunk i en case, hvor du og/eller en ansat har udstillet på en messe i udlandet. I dette tilfælde i Sverige. Den messe har i fået en regning på, og den er uden moms – lige præcis som den skal være, når I handler med virksomheder i EU og udlandet.

Start med at gå til Bogføring –> Kassekladde –> Her udfylder du linjen som normalt, hvorfor vi i “Kontonr.” har valgt konto 4100 – Messer. Denne konto har dansk købsmoms som momskode og skal derfor nu rettes til denne EU-momskode.

1. Undertryk momsen på kontoen:

Som vist i nedenstående skærmbillede – klik på (i vores tilfælde) “I25”.

2. Vælg den rigtige momskode

Du skal nu vælge den rigtige momskode – det gør du ved at vælge den i dropdown-menuen. I vores tilfælde er det IEUY. Den har vi valgt, fordi det er en konto med EU-moms.

Så er momsen undertrykt på din konto i kassekladden, og du kan nu trygt bogføre den med den nye momskode.

HUSK – vi anbefaler kun at bruge denne funktion, hvis du virkelig har styr på, hvad du laver. Hvis ikke du har det, så brug vores Dinero Crowd – den kan det samme, bare meget mere brugervenligt 🙂

Tips

– Hvis du vil vide hvilke momskoder Dinero har, læs her.