Disse momskoder findes i Dinero

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 03/04/2024


Vi har udarbejdet en liste over, hvilke momskoder Dinero understøtter. Er du i tvivl om, hvorledes disse skal anvendes i forbindelse med import, kan du se guiden Hvordan korrigerer jeg moms i en avanceret CSV-fil?

Momskode:Navn: Definition:
U25Dansk SalgsmomsVarer og ydelser solgt i Danmark til både virksomheder og private, samt private i EU.
UEUVVaresalg EU – Indberettes (rubrik B- varer)Ved varesalg solgt og leveret til en momsregistreret virksomhed i et EU-land. Dog skal værdien af leverancen opgives i rubrik B i din momsangivelse.
UEUV2Varesalg EU – Indberettes ikke (rubrik B- varer)Ved varesalg, hvor der er tale om værdien af installation og montage, fjernsalg og nye transportmidler til ikke-momsregistrerede kunder uden moms til andre EU-lande, indberettes ikke.
UEUY Ydelsessalg EU (rubrik B- ydelser)Ved ydelsessalg leveret til en momsregistreret virksomhed i et EU-land. Dog skal værdien af leverancen, som ved varesalg, opgives i rubrik B i din momsangivelse.
UVCSalg til verden (rubrik C)Ved salg af varer og ydelser solgt til et ikke EU-land, hvorpå der ikke er opkrævet moms, skal værdien af leverancen opgives i rubrik C i din momsangivelse.
KUNSKunstnermomsKunstnere skal betale 5% i kunstnermoms.
OBPSDansk salg med omvendt betalingspligtVed salg af specifikke IT-produkter kan der være tale om omvendt betalingspligt, hvor denne momskode skal anvendes.
I25Dansk købsmomsEr du momsregistreret, kan du fratrække momsen på dine køb.
IEUVVarekøb EU (rubrik A- varer)Ved køb af varer fra et EU-land skal værdien indberettes i rubrik A på din momsangivelse.
IEUYYdelseskøb EU (rubrik A- ydelser)Ved køb af ydelser fra et EU-land skal værdien indberettes i rubrik A på din momsangivelse.
IVVVarekøb fra verdenAnvendes ved køb af varer fra et ikke EU-land.
IVYYdelseskøb fra verdenAnvendes ved køb af ydelser fra et ikke EU-land.
HREPHotel (trekvartmoms)Ved udgifter tilknyttet hotelovernatninger har man 75% fradragsret.
REPRepræsentation (kvartmoms)Ved udgifter tilknyttet repræsentation har man 25% fradragsret.
OBPKDansk køb med omvendt betalingspligtVed køb af specifikke IT-produkter kan der være tale om omvendt betalingspligt, hvor denne momskode anvendes.

Vil du oprette nye momssatser? Sådan gør du.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram