Spring til indholdet

Læsetid: 2 minutter

Kassekladde

En kassekladde er det samme som en kasserapport. Virksomheder bruger kassekladder for at holde styr på det daglige regnskab. En kassekladde viser, hvor mange penge der går ind dagligt, og hvor mange penge, der ryger ud af kassen dagligt. Kassekladder findes både i en simpel og i en mere kompliceret version.

Dinero har en kassekladde til den avancerede bruger, som ønsker at bogføre mange linjer hurtigt og uden assistance fra skabeloner.

Hvad er en kassekladde?

En kassekladde kaldes også for en kasserapport. En kassekladde bliver brugt, når en virksomhed laver sin daglige bogføring. Den er med til at holde styr på de mange forskellige transaktioner, der foregår hver eneste dag. Driver du eksempelvis en butik, kan du med en kassekladde lave dit daglige regnskab. Her påfører du hvor mange penge, der er kommet i kassen i løbet af dagen, og hvor mange penge, der er røget ud af kassen i løbet af dagen.

Eksempler på penge, der er kommet i kassen, kan være regulære køb i den pågældende butik, mens penge ud af kassen kan være udbetaling af flaskepant eller udbetaling af gevinster på skrabelodder eller lottokuponer.

Kassekladder kan både bestå af et enkelt ark papir eller som et mere kompliceret stykke værktøj. Nogle virksomheder bruger en enkelt kassekladde til hele deres daglige bogføring, mens andre bruger flere forskellige ark alt efter, om det drejer sig om lønninger, debitorindbetalinger eller noget helt tredje.

Hvorfor er der behov for en kassekladde?

En kassekladde er med til at holde styr på de mange forskellige transaktioner, som er en del af de fleste virksomheders dagligdag. Den er med at til at gøre det nemmere at afstemme kassebeholdningen efter en dag med både indbetalinger og udbetalinger.

Det er ikke bare i virksomhedens interesse at afstemme sine finanser løbende. Faktisk foreligger der et krav i bogføringsloven, som går ud på, at virksomheder skal afstemme eller kontrollere deres kassebeholdning løbende. Og netop det er en kassekladde eller med andre ord en kasserapport et konkret værktøj til.

Hvad indeholder kassekladden?

En kassekladde kan se ud på forskellige måder, og der findes både forenklede og mere komplicerede udgaver. Det afhænger af den enkelte virksomheds behov, om der er brug for en simpel udgave eller en mere kompleks udgave.

Uanset kassekladde, der er tale om, så bliver de daglige bilag inddelt i henholdsvis bank, kasse, giro eller andet. Det gør det klart hvilken type af indbetaling eller udbetaling, der er tale om. Efterfølgende er optællingen nem og om der er samme antal kroner i kassen, som den dagsopgørelsen siger. Heri afstemmes også om de reelle banktransaktioner stemmer overens med kassekladden.

Det er altså en måde at afstemme de daglige transaktioner på, og mange virksomheder, som eksempelvis butikker eller restauranter, udarbejder en kassekladde hver eneste dag.

Spørgsmål & svar

Hvad er kassekladde?

En kassekladde bliver brugt til den daglige bogføring. Det er typisk noget der bliver foretaget automatisk, hvis du har en butik eller lign.

Hvad bruger man kassekladde til?

Kassekladde bruges til at få et dagligt overblik over bogføringen – hvilke indtægter er der og hvilke udgifter er der.

Du kan læse mere her, omkring hvordan du tjekker kassebeholdningen i Dinero

Så nemt er det at bruge kassekladden i Dinero

Du kan læse mere her, om hvordan du bruger genvejstaster i kassekladden

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret: 24/08/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?