Hvornår skal jeg momsregistreres?

Et af de store spørgsmål i starten for mange er; Hvornår skal jeg momsregistreres? Grænsen for momsregistrering er på 50.000 kroner, men der er ikke tale om en bundgrænse. Få svar på, om du skal momsregistreres eller ej i dette indlæg.


Vær opmærksom på omsætningsgrænsen

Momsregistreres eller ej

Det er naturligt, at et af de mest stillede spørgsmål er: “Hvornår skal jeg momsregistreres?”. Det er nemlig noget, mange iværksættere har svært ved helt at greje. Det spørgsmål besvarer vi i denne guide.

Det er ingen hemmelighed, at vi har udviklet Dinero til de mindre danske virksomheder. Derfor er det et naturligt valg for mange nye selvstændige at vælge Dinero som deres regnskabsprogram. Vi hjælper dig med at holde styr på regnskabet, moms og skat, så du kan koncentrere dig om forretningen.

hvornår skal man momsregistreres

Omsætningsgrænse på 50.000 kr.

Hvornår skal jeg momsregistreres, spørger mange nye iværksættere. I Danmark har vi en omsætningsgrænse (hvor meget du sælger for) på 50.000 kr., der afgør, hvorvidt du behøver at blive momsregistreret eller ej. Altså ikke hvor meget du har tjent, men hvor meget du har omsat (solgt) for.

Det betyder, at du skal momsregistreres, lige så snart du regner med at sælge for mere end 50.000 kr. ekskl. moms inden for et år. Du skal være opmærksom på, at det er din omsætning, der afgør, hvornår du skal momsregistreres – ikke din fortjeneste.

Der er en vigtig pointe med de 50.000 kr.

Det er nemlig ikke en bundgrænse, der betyder, at du først skal momsregistreres, når du rammer 49.999 kr. Du skal momsregistrere dig, så snart du har en forventning om, at du vil omsætte for mere end 50.000 kr. indenfor en periode på 12 måneder.

Hvad er en periode så?
Det er faktisk ikke et kalenderår. Det er en hvilken som helst periode på 12 måneder. Er du fx startet den 1. november 2017, må du ikke omsætte for mere end 50.000 kr. fra den 1. november 2017 – 30. oktober 2018.

Ved du, at du kommer til at omsætte for mere end 50.000 kr. indenfor perioden, skal du sørge for at momsregistrere dig så hurtigt som overhovedet muligt.

Hvad sker der, hvis jeg omsætter for mere end 50.000 kroner?

I værste tilfælde vil du blive bedt om at betale moms af al omsætning, du har haft i perioden. Derudover kan du også risikere en bøde. Har du solgt for 50.000 kr., er det altså 12.500 kr., du skal betale ekstra. Og det er ikke 12.500 kr., du kan pålægge dine kunder. Du skal selv betale dem af de penge, du har omsat for.

Derudover får du heller ikke lov til at trække købsmomsen fra på de køb, du har lavet i perioden.

Hvad sker der, hvis jeg ikke omsætter for mere end 50.000 kroner?

Så har du intet at frygte.

Så skal du bare begynde at sælge dine varer/ydelser med moms fra den dato, hvor du er blevet momsregistreret. Ligeledes kan du fra den dato få momsfradrag på din køb.

Bonus – momsfritagelse:

Visse brancher er undtaget for moms. Det er typisk behandlere og undervisere (fx læger, fysioterapeuter, psykologer, mv.). Du kan også bruge Dinero, hvis du er momsfritaget.

Hvilken betydning har det at lade sig momsregistreres?

Helt basalt betyder det, at du nu skal begynde at sælge dine varer/ydelser med moms. Men det betyder også, at du kan trække momsen fra på de ting, du køber til din virksomhed.

Salg af varer

Hvad angår det, du sælger, vil du normalt skulle lægge moms oveni din nuværende pris – altså gange din nuværende pris med 1,25. Sælger du fx din vare/ydelse for 100 kr. i dag, vil den fremtidige pris blive 125 kr. inkl. moms.

Handler du med virksomheder, betyder det ikke noget, for de kan trække momsen fra. Handler du med private, vil prisen for din vare/ydelse blive 25 kr. højere end i dag.

Køb af varer

Der er den store fordel ved en momsregistrering, at du nu får momsfradrag på det, du køber. Købte du før momsregistreringen en ting, der kostede 100 kr. inkl. moms, var din udgift hele beløbet – altså 100 kr. Efter momsregistreringen vil din udgift kun være 80 kr., og du vil få refunderet de 20 kr. via din momsafregning.

Hvad skal du tage med dig herfra?

Stil dig selv spørgsmålet: Vil jeg fra dags dato og 12 måneder frem forvente at omsætte (sælge) for mere end 50.000 kr.?

Hvis ja, så skal du momsregistrere dig så hurtigt som muligt.

De 50.000 kr. er nemlig ikke en bundgrænse. Du skal momsregistrere dig så snart, du har en formodning om, at du indenfor en periode på 12 måneder vil omsætte for mere end 50.000 kr. – også selvom det kun er 50.001 kr.

Får du dig momsregistreret for sent, kan du risikere at skulle betale moms af hele dit salg. Det ønsker du ikke.

Momsregistreringen laves i øvrigt via dette link.

Oftest stillede spørgsmål

Du skal momsregistreres, hvis du forventer at komme over omsætningsgrænsen. Vær opmærksom på, at grænsen løber over en periode på 12 måneder – ikke et kalenderår.

Bliv meget klogere på, hvornår du skal momsregistreres i indlægget.

Hvis du omsætter for mere end 50.000 kroner, og du ikke momsregistrerer dig inden, kan du i værste tilfælde blive bedt om at betale moms af al din omsætning i perioden samt få en bøde.

Det betyder i bund og grund, at du skal sælge dine varer/ydelser med moms – og du kan trække momsen fra på de ting, du køber til virksomheden.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content manager hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

Skriv en kommentar

90 kommentarer

 1. Hej Lasse. Jeg er en folkepensionist, der laver billeder. Langsomt begynder salget at stige, da jeg kommer ind på gallerier. Jeg har kun min folkepension, og de fleste af mine materialer kommer fra genbrug, dvs loppemarkeder. Skal jeg lade mig momsregistrere og hvorledes fratrækker jeg mine køb – er det nok med at vise udskrifter fra mobilpay og konti?

  1. Hej Tine

   Det lyder til, at du skal oprette en enkeltmandsvirksomhed. Det er ikke nok med MobilePay og konti. Der er særlige krav til fakturaen, før du kan bruge den i dit regnskab. Derudover skal du være opmærksom på brugtmoms, som du umiddelbart vil være omfattet af. Jeg har tilføjet et par links nedenfor, der forhåbentlig kan svare på de forskellige ting:

   PMV vs. Enkeltmandsvirksomhed: https://dinero.dk/tips/forskel-pmv-enkeltmandsvirksomhed/

   Faktura til/fra privatperson: https://dinero.dk/tips/faktura-privatperson/

   Brugtmoms: https://dinero.dk/ordbog/brugtmoms/

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

 2. Hej

  Skal man lave regnskab når man ikke er momsregisteret ?

  Hvordan betaler man skat at omsætningen ?

  1. Hej Trille

   Du skal altid føre regnskab – uanset om du er momsregistreret eller ej.

   Det afhænger af virksomhedstypen, hvordan du betaler skat. Det kan du læse mere om her: https://dinero.dk/tips/skat-selvstaendig/

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

 3. Jeg har købt et firma som der har kr. 300.000 stående før, der skal betales momsafregning i firmaet, hvordan sætter jeg regnskabet op i dinero – er det bare at klikke på momsfri i programmet.

  1. Hej V. Petersen

   Jeg er ikke sikker på, jeg helt forstår dit spørgsmål.

   Kontakt gerne vores support med flere detaljer. Så kan de hjælpe dig.

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

  2. Kan et Forsamlingshus undgå momsregistrering selv om omsætning er højere end 50000kr . Huset er kun et nøglehus og sælger ikke varer

  3. Hej Villy

   Ja, hvis I ikke er sat i verden for at tjene penge selvom jeg mene I kan køre som en frivillig forening, der ikke er skatte- eller momspligtig. Men tjek gerne med Skattestyrelsen.

 4. Hej Min søn og jeg overvejer at lave et lille havefirma, og forventer ikke at ha en omsætning på over 50000, så som jeg læser det, behøver vi ikke at tænke på moms, og kan naturligvis heller ikke trække moms fra ved køb af div. Men nu kommer spørgsmålet, skal vi oprette CVR. NR.? Hvordan gør vi med skat hvis og når vi vil trække penge ud? Må/kan vi købe maskiner til firmaet for de penge vi omsætter for. MVH Janus

  1. Hej Janus

   Du skal CVR registrere dig hvis du har en virksomhed, men behøver korrekt nok ikke at momsregistrere dig. Så du har fuldstændig ret.

   Du må gerne købe maskiner for dit overskud også. Når du trækker penge ud skal du blot overføre dem privat til dig. Der skal ikke laves en lønseddel da du betaler skat af dit samlede overskud i virksomheden og ikke for hver hævning.

   Ydereligere spørgsmål, så skriv til vores support.

   Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen

 5. Hej – hvis en regning fra december 2023 betales i januar 2024, skal momsen så indberettes for december eller for januar. På forhånd tak.

  1. Hej Randi

   Momsen følger faktureringsdatoen, så den vil høre til december 🙂 Hvis du bruger Dinero, sker det helt automatisk.

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

  2. Hej Randi

   Det var så lidt 🙂 Hav en fantastisk dag!

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

 6. Hej Jeg vil gerne vide hvad der sker hvis man har momsregistreret sig med en forventning om at tjene over 50.000 kr, men man alligevel ikke når op over 50.000 kr på et år. Får man så de penge tilbage man har betalt i moms eller går de bare tabt?

  1. Hej Maria

   nej det gør du ikke. De går tabt 🙂

   Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen – Dinero support

 7. Hej Lasse. Vi er et ejerlav som driver en fælles varmecentral, som er beliggende på særskilt matrikel. Kan vi blive momsregistreret, så vi kan fradrage elafgifter til vores varmepumpe. Vi har CVR nummer og omsætningen er ca. 100.000 kr.

  1. Hej Preben

   Vi er desværre ikke helt sikre på netop denne problemstilling. Vi vil derfor anbefale du kontakter SKAT omkring dette og hvilke muligheder du har i netop din situation 🙂

   Du må have en rigtig dejlig dag!

   De bedste hilsner, Theresa – Dinero support

 8. Hej. Jeg har i 34 år drevet et lille transportfirma og går på pension 1. januar 2024. Jeg har overvejet at oprette et PMV firma i stedt for mit nuværende. Jeg har en kunde som har behov for at få transporteret en vare ca. 3-4 gange pr. md. hvor jeg bruger min egen bil. Mit spørgsmål er om man må lave en transport uden moms, selvom man overholder 50000,00 kr. grænsen. Venlig hilsen

  1. Hej Thim

   Hvis du omsætter for under disse 50.000 kr så må du gerne sælge transport uden moms. Men kommer du over en omsætning på 50.000 kr og dermed bliver momsregistreret skal du sælge med moms 🙂

   Du må have en rigtig dejlig dag!

   De bedste hilsner, Theresa – Dinero support

 9. Hej Lasse, Jeg har lige et spørgsmål vedr. min nuværende situation. Jeg arbejder fuldtid som speditørelev og derudover har jeg noget der minder om en hobbyvirksomhed. Jeg ved dog ikke hvordan jeg får sådan en registreret eller om SKAT vil acceptere at det er en hobbyvirksomhed. Jeg tjener ca. 10.000kr om måneden på min “sidehustle” og får pengene ind via paypal. Jeg hører musik på en platform og har nogle populære playlister hvor så artister betaler mig for at komme på playlisten. Det er ikke noget jeg har “arbejdet” mig til og er kun sket via min musiksmag. Har du nogle tips ifht hvad jeg skal gøre i denne situation.

  1. Hej Marcus

   Det er jeg næsten helt sikker på, at SKAT ikke vil se som en hobbyvirksomhed, men som en virksomhed med indtjening for øje og dermed vil du skulle oprette en virksomhed hos Erhvervsstyrelsen.

   Hvis din omsætning overstiger 50.000 kr. indenfor en 12 måneders periode, så vil du også skulle momsregistreres.

   Hvis du er i tvivl om noget i ovenstående proces, så vil jeg anbefale du tager kontakt til SKAT, der kan vejlede dig helt konkret.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 10. Kære Lasse Tak for en god hjemmeside Du skriver at feks læger er momsfritagede. Dvs at hvis jeg skriver feks 12 speciallægeerklæringer a 5000 kr pr år (og jeg har en fast stilling som overlæge) behøver jeg ikke at være momsregistreret og derved have et cvr nummer ? Med venlig hilsen Jens Jakob Riis

  1. Hej Jens

   Ja det er korrekt, såfremt du er under kategorien, som er momsfritaget, så behøver du ikke at være momsregistreret, idet den ydelser du sælger er momsfritaget. Dog skal du stadig have et CVR nummer, hvis du omsætter for over 50.000 kr. i løbet af 12 måneder. Jeg håber, at det giver mening.

 11. Hej Lasse! Et spørgmål vedr. Momsregistrering Jeg prøver at rådgive en ny kollega i opstart af virksomhed. Det korte af det lange er at hun er under uddannelse til zoneterapeut , og bliver efter endt uddannelse momsfritaget og lønsumsregistreret( uddannelsesdato 1/2-24) Hun har oprettet virksomhed for ca 3 mdr. sden og tilbyder elevbehandlinger og havde ikke forventet at det indbragte meget. Hun kan nu se at hun har tjent mere end forventet og er blevet rådet til at momsregistrere sig. Men lyder reglen ikke at man forventer en omsætning fra moms registreringsdato og 12 mdr frem på mere en 50000, før momsregistrering er nødvendigt? Hun bliver jo momsfritaget om 3 mdr og der forventes ikke omsætning på 50000 fra registreringsdato og indtil momsfritagelsen 1/2-24. Læser jeg forkert og skal hun svare moms af omsætning fra cvr registrering eller først efter momsregistrering og 12 mdr frem?

  Mvh Jannie

  1. Hej Jannie

   Man skal momsregistreres, når man forventer en omsætning på over 50.000 kr. over en 12 måneders periode. Hvis hun ikke når en omsætning på 50.000 kr. inden hun bliver momsfritaget, så tænker jeg ikke det er nødvendigt, at lade sig momsregistrer i dette tilfælde.

   Jeg vil dog anbefale i lige taler med SKAT og får en helt konkret vurdering i sagen her.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 12. Hej,

  Jeg skriver til dig, da jeg er i gang med at starte min egen enkeltmandsvirksomhed, som jeg kører fra mit eget hjem. Der er tale om en virksomhed, der skal udgive fysisk og digital musik. Det er sikkert, at jeg skal udgive et fysisk vinylalbum med et band, som jeg har en aftale med, og lidt usikkert om jeg skal udgive et fysisk vinylalbum med et andet band eller ej (det er i gang med at blive besluttet).

  Jeg skriver til dig, da jeg er i tvivl om, hvorvidt det giver mening for mig at lade min enkeltmandsvirksomhed momsregistrere nu eller om jeg skal vente. Jeg kommer til at have større udgifter i forbindelse med tryk af vinylplader, samt indkøb af emballage m.m. og i den sammenhæng, vil det jo være en fordel at kunne fratrække momsen for disse indkøb. En potentiel ulempe er, som jeg ser det, at jeg skal sælge plader til privatkunder, for hvem momsen vil være en merudgift.

  Jeg er ligeledes i tvivl om, hvorvidt jeg kommer til at omsætte for mere end 50.000 kr. i løbet af en 12-månedersperiode. Det er faktisk ikke til at sige. Det album, der er sikkert, vil blive udgivet i 200 eksemplarer, som sælges til 200 kr. stykket 10-20 plader ekstra, som er special editions, der vil blive solgt til 350 kr. stykket. Det album, der er usikkert pt., vil – hvis aftalen går igennem – blive udgivet i enten 250 eller 300 eksemplarer, som sælges til 200 kr. stykket ligeledes 10-20 plader ekstra, som er special editions, der vil blive solgt til 350 kr. stykket. Det vil, hvis alt går vel, og hvis jeg har regnet rigtigt, give en omsætning på mellem 97.000 kr.-114.000 kr. (afhængigt af antal plader der trykkes). Den plade der pt. er sikker, vil alene kunne omsætte for mellem 43.500 kr. og 47.000 kr. (afhængigt af om der trykkes 10 eller 20 special editions, som sælges til 350 kr. stykket).

  Så hvis alt går vel og jeg får solgt samtlige plader inden for en 12-månedersperiode, bør jeg jo lade mig momsregistrere nu, men viser det sig, at jeg kun får solgt 100 plader i løbet af 12 måneder, så burde jeg måske have ventet med at momsregistrere mig… eller hvad?

  Håber du kan hjælpe mig med at blive mere afklaret,

  Mvh. Niels

  1. Hej Niels

   Jeg kan godt forstå det kan være lidt svært, at tage sådan en vurdering inden du ved, hvordan det kommer til at gå 🙂

   Hvis du har en del udgifter i forbindelse med din opstart, hvor der er moms på dine udgifter og du dermed kan opnå et momsfradrag for disse udgifter, så kan det typisk godt betale sig at lade sig momsregistre allerede med det samme.

   Det vil selvfølgelig også gøre, at dine kunder skal betale moms når du sælger disse plader og dermed et prisen selvfølgelig en smule højere.

   Så jeg kan nok ikke komme et helt konkret svar, men du skal nok selv tage vurdering af, hvor mange udgifter du kommer til at have og om den sparede moms på din udgifter, måske kan gøre prisen på dine produkter lidt billigere.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 13. Hej Jeg oprettede en virksomhed k februar må ed – jeg skulle lave noget konsulentarbejde. Jeg oprettede i virk.dk som virksomhed med moms. (Troede jeg Bille omsætte fir over 50.000kr) den grænse nog jeg slet ikke – hvordan forholder jeg mig. Ændrer jeg bare i virk og søger betalt mons tilbage ???

  1. Hej Birgitte

   Beklager det lidt sene på din kommentar her.

   Jeg tror ikke du på bagkant kan få denne moms retur og dermed tror jeg ikke du kan gøre så meget andet, end at acceptere du har været momsregistret i perioden og dermed skal betale denne moms.

   Jeg vil dog anbefale du spørg hos SKAT, hvis du vil have et fuldstændigt korrekt svar 🙂

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 14. Hej Lasse. Jeg er på vej til at begynde som selvstændig behandler (- er stadig elev og vil tilbyde elevbehandlinger), og forventer ikke at omsætte for mere en 50.000 kr. de kommende 12 mdr. 1) Forstår jeg det korrekt, at jeg i så fald ikke behøver at moms registrere mig, men forsat skal oplyse det beløb jeg omsætter for på min selvangivelse ? Fx at jeg har udført 20 elevbehandlinger af 300 kr. og dermed indberetter til SKAT at jeg har tjent 6000 kr. ? (jeg har andet “almindeligt” lønnet arbejde ved siden af) – Og 2) – Kan jeg anvende Dinero som fakturerings program = udskrive fakturaer til mine kunder, og dermed holde styr på min omsætning, uden at være registreret ift. moms og et cvr. nr ? På forhånd mange tak for svar 🙂 Dbh. Anne

  1. Hej Anne

   Det er korrekt, at du ikke behøver at momsregistrere dig, hvis du forventer at omsætte for under 50.000 i løbet af 12 måneder. Hvis du ikke er CVR-registreret, vil du skulle indberette dit omsætning som B-indkomst på din selvangivelse. Du kan tilmed fint bruge Dinero som faktureringssystem og holde styr på omsætningen 🙂

   Jeg håber dette svarer på dine spørgsmål!

   De bedste hilsner Endrit – Dinero Support

 15. “Visse behandlere”, der er fritaget for moms – en konsulent, der laver fedtfrysning i en skønhedsklinik går hun ind under den gruppe

 16. Virksomhed, der er fritaget for moms – sælger sin ydelse til en momsregistreret virksomhed . Der udstedes faktura med moms . Modtager har fradrag i sin momsindberetning – men afsender er ikke momspligtig enten på grund af 50.000 grænse – eller som “visse behandlere” Er det rigtigt forstået

  1. Hej Birgitte

   

Hvis virksomheden er momsfritaget, kan de ikke håndtere moms. Det vil sige at der ikke skal være moms på fakturaen som der sendes. 
Køber kan derfor heller ikke få momsfradrag.

 17. Hej Frederik Bliver en kultur virksomhed fritaget af momsregistrering, selvom den årligt tjener over 50.000 kroner? Jeg har læst et eller andet sted, at sådan en virksomhed kan fritages af momsregistreringen. Er det sandt? På forhånd tak !

  Med venlig hilsen Hari Neupane

  1. Hej Hari

   Jeg vil mene at uddybelsen af hvilke kulturelle aktiviteter din virksomhed udfører er udslagsgivende for svaret. Skat har nemlig mange forskellige regler for hvilke aktiviteter der omfatter momsfritagelsen, som du kan læse om mere her https://skat.dk/data.aspx?oid=1947094

   Dertil vil jeg også anbefale at du kontakter skat for et bindende svar i dit konkrete tilfælde 🙂

   De bedste hilsner Endrit – Dinero Support

 18. Hvis jeg lukker min virksomhed 1. Juni 23 og har tjent 300000 i 23. Må jeg så tjene op til 50000 fra 1. Juni 23 – 1. Juni 24. Uden at være momsregistret og betale skat ?

  1. Hej Charlotte

   nej det må du ikke. Det ser skattestyrelsen ikke fingre igennem. Det er ikke hvad du har tjent, men hvad du forventer at tjene på et år. Så de vil mene du ikke er i god tro hvis ikke du mener du kommer til at tjene over 50.000 inden for det næste år igen, så derfor skal du momsregistreres fra krone ét af allerede 🙂

   Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen, Supportchef

 19. Hej Søren

  Din forespørgsel er muligt, og det er det som man kalder for periodisering. Det har vi skrevet en super guide omkring lige her: https://dinero.dk/support/periodisering/

  Håber det besvaret dit spørgsmål

  De bedste hilsner Morten – Dinero Support

 20. Jeg fakturerer mine 2 kunder halvårligt, ult juni og ult dec med 12.000 pr gang pr kunde, dvs en årlig omsætning på 48.000 kr. Ydelserne leveres løbende hvor måned. Kan jeg i mine beregninger for hvornår jeg overstiger 50.000 kr fordele de fire fakturaer ud, så omsætningen udgør 4.000 kr pr måned velvidende at fakturering sker halvårligt?

 21. Hej Dinero Jeg har et CVR-nr og er momsregistreret. Mit spørgsmål er så, har jeg mistet retten til at måtte omsætte for 50.000 årligt momsfrit som privatperson?

  For eksempel: Jeg kan godt lide at kløve brænde og laver derfor en del brænde til de nærmeste familiemedlemmer uden beregning. Hvis jeg nogle år har kløvet mere brænde, end min familie har brugt, har jeg solgt ud af det.

  Træet får jeg gratis rundt omkring, og intet af det værktøj, jeg bruger, er erhvervet igennem virksomheden.

  Da det er min private hobby og ikke vedrører min virksomhed, ville jeg ikke personligt mene, at salget skal ske igennem mit firma, og jeg derfor må sælge op til 50.000 årligt momsfrit ved siden af mit firma, men ville Skat være uenig?

  På forhånd tak

  1. Hej Søren

   Det er som du selv nævner vil det være en vurderingssag fra skattestyrelsen af. Din side beskæftigelse må hvertfald ikke være tæt på det som du også laver i din virksomhed.

   Hvis det, derfor er en del anderledes at kløve brænde for dig end hvad du ellers tjener penge på i din virksomhed, så kan du godt ja 🙂

   Men igen, vi er lidt bange for at give dig et konkret svar her, da det er en vurderingsag fra skattestyrelsen.

   Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen

  2. Hej jeg er formand et forsamlingshus a.mba, som ulejer lokaler som nøglefærdig, vi har ikke noget yderligere engagement i udlejningen, hvordan er vi stillet m.h.t. moms, jeg er på det sidste blevet i tvivl. Dk

  3. Hej Claus

   Det afhænger af flere ting. Som udgangspunkt skal en forening momsregistreres, hvis den forventer en omsætning på over 50.000 kroner i løbet af 12 sammenhængende måneder. Præcis ligesom en almindelige virksomhed. Omsætningen på de 50.000 kroner gælder kun momspligtige ydelser. Det vil sige, at omsætning fra kontingent ikke tæller med – mens omsætning fra salg af kaffe tæller med. Vi vil meget gerne svare på dine spørgsmål helt konkret, men her har vi nok brug for lidt uddybning, så vil du ikke skrive til os på vores livechat eller via mail. Så kan vi få besvaret alle dine konkret spørgsmål.

 22. Hej Dinero min bror og jeg er støbeskeen til at starte vores egen vinduespudser firma. Vi er dog helt nye i det her, så er lidt i tvivl om vi skal vælge PMV eller enkeltmandsvirksomhed, tænker dog PMV? Og forstået korrekt at vi først skal momsregistreres når vi har en forventning om at ramme de 50.000 indenfor 12 måneder, og kan vi evt., trække moms fra af de redskaber vi køber inden vi rammer de 50, eller er det bare eget udlæg?

  Mvh. Mark

  1. Hej Mark

   Hvis dig og din bror starter en virksomhed sammen skal i ud og oprette et I/S virksomhed i stedet for. Det der ligger i enkeltmandsvirksomhed eller PMW er at det kun er én ejer hvorimod det er samme virksomhedsform ved I/S 🙂

   Det er rigtigt i behøver ikke er momsregistrerer jer ved under 50.000 kr men hvis i ved i allerede når over 50.000 på det første år, så SKAL i momsregistreres allerede når man kan regne ud man rammer over 50.000

   Hvis i ikke er momsregistreret kan i ikke trække moms fra på de ting i køber heller.

   I kan altid skrive til vores chatsupport også vedrørende spørgsmål til dette 🙂

   Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen – Dinero Support

 23. Hej Dinero

  Jeg er ved at købe en ejendom med blandet bolig og erhverv, hvor erhvervsdelen betaler moms på huslejen. Hvis jeg bliver momsregistreret, skal jeg så ‘kun’ svare moms af den del, som er erhvervsudlejning, eller skal jeg svare moms af hele omsætningen i virksomheden inkl. boligudlejningen til private?

  1. Hej Mads

   Du kan både have erhvervsudlejning, som er momspligtig og momsfritaget – hvilke regler og undtagelser der er, tør vi ikke at udtale os om og her vil anbefalingen være at du tager kontakt til en revisor, som har styr på regler omkring udlejningsejendomme eller evt. SKAT.

   I forhold til den private del, er der som udgangspunkt ikke moms på udlejning til private men her kan der også være specifikke regler og undtagelser som vi ikke kender til.

   Her vil anbefalingen være at tage kontakt til en revisor eller SKAT.

   De bedste hilsner Rasmus – Dinero Support

 24. Tak for de nyttige og værdifulde emner. Jeg er førtidspensionist, jeg vil starte min egen frisør som hobby og til nedsatte priser for kunder. Jeg forventer at tjene mindre end 50.000 om året om 12 måneder. spørgsmålet er? Skal jeg have et visitkort i banken eller ej? Jeg forsøgte at tale med mere end bank, og de ville ikke acceptere at åbne et visitkort for mig, hvis kunden betaler til min personlige bankkonto via mobiltelefon, er det så lovligt eller ulovligt? Jeg betaler husleje, el, forbrugsvarer, udstyr osv… Jeg betaler moms af det, hvordan får jeg det tilbage? af merværdiafgift eller årlig indkomstskat.

  1. Hej Kamil

   Når du har en hobby-virksomhed, er der lovmæssigt ikke krav om at du skal have en særskilt virksomhedskonto.

   Du skal dog være opmærksom på at banker er private virksomheder. Og stortset alle banker vil ikke lade dig bruge din private bankkonto til virksomhedsbrug. Du kan af denne årsag være nødsaget til at have en virksomhedskonto i banken.

   De bedste hilsner Sana – Dinero Support.

 25. Hej jeg er RAB registreret massør, og er her for nyligt blevet lønsumregistreret via. virk jeg er derfor blevet momsfritaget for mine massage behandlinger/ydelser.

  Jeg kontaktede SKAT for at være helt sikker på om jeg havde gjort det rigtigt. der fik jeg at vide at jeg stadig tilmeldt med momsforpligtigelsen så indtil at jeg afmelder denne forpligtigelsen, vil du skulle pålægges moms på de ydelser der ikke er fritaget for moms. jeg gik derfor ind for at afmelde min momsforpligtigelse på virk, og jeg er nu i tvivl om det er rigtigt det jeg har gjort.

  Kan jeg som RAB massør afmelde min momsforpligtigelse samtidig med at jeg er lønsumregistreret ?

  Jeg håber at i kan hjælpe. Tak for en fed og hjælpsom tråd !

 26. Hej og tak for en god tråd! Jeg er psykoterapeutstuderende og vil gerne starte op med klient-betalte samtaler til en lav (øve)pris. Jeg forventer at tjene langt under 50.000 kroner imens jeg studerer, men jeg vil gerne benytte muligheden for at købe momsfrit ind til indretning af et terapilokale i eget hjem. Jeg har oprettet en PMV, men ville det give mening at ændre dette til en enkeltmandvirksomhed? Det er mit indtryk, at fordi jeg stadig er under uddannelse, så skal/kan jeg ikke lade mig lønssumsregistrere (også pga. samtalernes karakter, som ikke nødvendigvis er behandling af diagnoser). Spørgsmålet er derfor, om det er den bedste løsning at lade mig momregistrere, stadig tage den samme ydelse for samtalerne og derved tjene lidt mindre, men til gengæld kan benytte momsfri indkøb til terapilokalet og om dette er lovligt? Eller om der er der andre, bedre løsninger?

  1. Hej Anja

   Tak for dit spørgsmål.

   Det bliver ret skatteteknisk, når der skal laves en beregning af omkring om det kan betale sig, at lade sig momsregistrer eller ej.

   For det første så skal du overholde kravene for fradrag ved hjemmekontor, før det kan trækkes fra. De regler kan du læse mere om lige her: https://dinero.dk/support/fradrag-for-hjemmekontor/

   For det andet så afhænger det af, hvor meget du indkøber vs hvor meget kommer til at tjene. Hvis du f.eks. kan tjene 8.000 kr. mere ved at være PMV og du kun får momsfradrag på indkøb for 2.000 kr., så kan det nok ikke betale sig.

   Det kræver dog en meget individuel beregning, så jeg kan ikke give dig et konkret svar her, men vil anbefale du tager det med en rådgiver eller alternativt forhøre dig hos SKAT, specielt omkring reglerne for hjemmekontor, hvis der nogen tvivl herom.

   De bedste hilsner – Lasse, Dinero Support

 27. Hej Aya,

  

Som udgangspunkt vil salg du laver til virksomheder i EU & verden i fleste tilfælde være uden moms, hvorfor fakturaerne skal laves uden moms. Sælger du til virksomheder udenfor EU, skal du også eksportregistreres.   Sælger du til private i EU, vil du typisk skulle sælge med moms. Dvs. du fakturerer med dansk salgsmoms, som udgangspunkt. Salg du laver til private udenfor EU, vil omvendt være fritaget for moms, og skal så laves uden moms.   Korrekt så skal du også momsregistreres, så snart du over 12 måneder forventer en omsætning på 50.000 kr.

  

Ovenstående svar forudsætter naturligvis at du er momsregistreret. Lige nu skal du derfor bogføre uden moms, indtil du omsætter for over 50.000 kr. 🙂 


  Mvh Endrit – Dinero Support

 28. Hey Dinero, super hjælpsom artikel! Jeg har et spørgsmål jeg håber i måske kan besvare 🙂

  Jeg er ved at opsætte en webshop hvor jeg gerne vil sælge instrumental musik, hvilket jeg tror falder i kategorien “elektroniske ydelser”. Det er vil højst sandsynligt blive købt af private kunder, (og muligvis også virksomheder), fra hele verden, både andre EU-lande, USA og hvad man ellers kan tænke sig til.

  Skal jeg gøre noget i forhold til moms fra starten af? Eller skal jeg blot tage imod betaling uden at tænke på moms, og når jeg så kan se at jeg bør forvente en omsætning på 50.000 på 12 måneder, så først der momsregistrere mig?

  Jeg er har prøvet at researche mig frem til svar på skat.dk, men uden held til at finde et endegyldigt svar. Er lidt usikker på hvordan jeg forholder mig til moms i forhold til udlandet her i starten, specielt når jeg skal sælge til både andre EU-lande og USA som jo har forskellige momssatser.

  Håber mit spørgsmål er overskueligt nok, og at det kan besvares!

  Mange tak!

 29. Hej, Jeg står og skal til at registrere min virksomhed. Har dog lidt svært med at vælge imellem PMV eller enkeltmandsvirksomhed. Mit spørgsmål er – Hvad sker der, hvis man vælger en enkeltmandsvirksomhed og man ikke når over de 50.000 kr. Skal man stadig betale moms under 50.000 kr.?

  1. Hej Gabriela

   Ja du skal som udgangspunkt stadig betale moms som enkeltmandsvirksomhed så længe du er momsregistreret. Det vil sige du kan ikke få dine tidligere momsbetale penge tilbage, selvom du finder ud af at du sælger for under 50.000 kr.

   Du kan derimod på det tidspunkt omregistrere dig til PMW og vælge at du er momsfritaget, så du i fremtiden ikke længere skal betale moms og derved først skal afregne moms igen den dag du kan se du vil overgå de 50.000 kr i et regnskabsår.

   Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen – Dinero Support

 30. Kære Lasse,

  Tak for en meget brugbar tråd!

  Jeg er ansat i en stor virksomhed hvor jeg har primære indtægt fra, som indberettes som a-indkomst, hvor jeg automatisk betaler am-bidrag og a-skat direkte fra.

  Hovedbeskæftigelse: 500.000+ i a-indkomst Deltidsjob ved siden af: 100.000 i b-indkomst. udbetalt løn. Ingen fakturaer eller lign. Ansat i virksomhederne hvor jeg har deltidsjob.

  Ved siden af arbejder jeg deltid i ferieperioder og weekender i to forskellige virksomheder. Den samlede årsindtægt her udgør ca. 25% af min primære indtægtskilde hvorfor jeg selvfølgelig ikke skifter imellem de som værende a-indkomst og b-indkomst.

  De to virksomheder jeg er timeansat ved udbetaler min løn som b-indkomst. Jeg udsteder ikke nogen faktura eller lign. da alt er timeregistreret og afregnes som løn da jeg ansat i begge virksomheder. jeg sætter løbende 50% fra til at betale skat/AM bidrag en gang i kvartalet for at holde styr på det.

  Men nu bliver jeg helt i tvivl – skal jeg momsregistreres fordi jeg tjener over 50.000 eller har det intet med dette at gøre når jeg er ansat i begge virksomheder og det fungere som deltidsjob hvor jeg blot tjener penge ved siden af min hovedbeskæftigelse?

  . Jeg arbejder deltid i en række andre virksomheder ved siden af min hovedbeskæftigelse. J

  1. Hej 🙂

   Tak for dit spørgsmål.

   Du skal ikke momsregistreres, når der er tale om et ansættelsesforhold, hvor du er ansat på en kontrakt og modtager din løn som b-indkomst.

   Hvis der var tale om en ydelse, du solgte som selvstændig og derfor havde en omsætning på over 50.000 kr. indenfor en periode på 12 måneder, så ville du skulle momsregistreres.

   Det er dog ikke tilfældet her, da du blot er ansat og får udbetalt din løn som b-indkomst.

   De bedste hilsner – Lasse, Dinero Support

 31. Vi er en ulønnet forening der søger fondsmidler og køber foredragsholdere med mere Hvad er momspligtigt Medlemmer betaler til foreningen og foreningen betaler det samlede beløb videre til f.eks en kunst tur, er det momspligtigt – nybegynderen

  1. Hej Lis

   Tak for din indlæg. Det der som udgangspunkt er afgørende for, om der skal moms på en fakturaer er om virksomheden der udsteder fakturaen er momspligtig eller ej.

   Så i tilfælde af i f.eks. er en momsfritaget forening, så vil i skulle opkræve jeres medlemskaber uden moms. Betaler i for en foredragsholder, der holder et oplæg og personen har en momspligtigt virksomhed, så vil i blive faktureret med moms. Denne moms har i ikke fradrag for, men i skal så i stedet bogføre hele udgiften uden moms, så opnår i skattefradrag for det fulde beløb.

   Vi vil meget gerne svare på dine spørgsmål helt konkret, men her har vi nok brug for lidt uddybning, så vil du ikke skrive til os på vores livechat eller via mail. Så kan vi få besvaret alle dine konkret spørgsmål.

   De bedste hilsner – Lasse, Dinero Support

 32. Hej jeres , jeg vil grene åben en lille spa klinik , gør de alene, beløbet er mindre end 50,000 år . Er det nødvendigt at have CVR?, Kan jeg kun bruge CVR? Tusindtak

  1. Hej Sasiwan

   Det der skal skelnes mellem er, om der her faktisk er tale om en hobbyvirksomhed eller en personligejet mindre virksomhed (PMV). Altså om du gør det for at skabe økonomisk gevinst eller bare for din egen interesses skyld.

   I tilfælde af, der er tale om at du gør det med det formål, at skabe økonomisk gevinst, men med en omsætning på under 50.000 kr., så skal du oprette en PMV med et CVR-nr.

   Vi har faktisk skrevet et mere konkret blogindlæg om lige netop dette emne, som du kan finde her: https://dinero.dk/tips/fordele-og-ulemper-ved-hobbyvirksomhed/

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 33. Hej Lasse,

  Super god tråd du har her!

  Jeg er ved at registrere mig til moms. Hvad sker der egentlig hvis jeg begynder at indkræve moms fra mine B2B kunder og jeg så ikke når 50.000 i omsætning? Skal jeg så betale dem tilbage eller hvordan sikre jeg at jeg ikke ender et galt sted?

  /Kasper

  1. Hej Kasper

   Nej det skal du ikke. Det er sådan enten momsregistrere du dig eller så momsregistrere du dig ikke. Du begynder ikke at opkræve moms hos dine kunder før du har momsregistreret dig, det er meget vigtigt. Sælger du for under 50.000 kr og har alligevel momsregistreret dig, så skal du opkræve moms hos dine kunder og betale den moms til SKAT. Når du ikke 50.000 i løbet af året, kan du ikke på et senere tidspunkt på momspengene retur.

   Det vil altså sige, er du over 50.000 kr skal du momsregistrere dig lige meget hvad. Men er du under kan du godt alligevel vælge at lade dig momsregistrere.

   Hvis du derimod har solgt ting som momsfritaget og du alligevel ender over 50.000 kr, kan SKAT godt gå ind og opkræve moms fra den første krone du har solgt, hvis de vurderer at du kommer langt over.

   Derfor råder vi altid folk til at lade sig momsregistrere, hvis der er en chance for de kommer over 50.000 kr,-

   De bedste hilsner Frederik Nielsen

 34. hey, Jeg hjælper virksomheder sælge deres produkt på Facebook og instagram gennem ads. Jeg får derfor penge for at hjælpe dem. Skal jeg momsregistreres for det?

  Ville også lige vide om man bare skal betales gennem kontooverførsel eller skal man have lavet et business kort i banken, for jeg har bare gjort det gennem min egen bank indtil videre, men kommer ti at ramme de 50.000 snart.

  1. Hej Stephens

   Du skal momsregistrere din virksomhed, så snart du forventer at sælge for mere end 50.000 kr. ekskl. moms inden for en periode på 1 år. Det kan du også læse mere om lige her: https://virksomhedsguiden.dk/content/ydelser/momsregistrering/a61b0838-9f45-4404-b8de-714d1dedb9f9/

   Du skal som udgangspunkt have dig en erhvervskonto i banken, medmindre de acceptere du får betalinger vedr. din virksomhed på din private konto, det gør de fleste banker ikke.

   De bedste hilsner Lasse – Dinero Support

 35. Hej Dinero Vi er en ikke momspligtig sportsforening, hvor indtægterne består af medlemskontingent og lidt salg af øl/vand til medlemmerne. Vi står for at skulle afholde en stor udgift til indkøb af materiele til vores sportsaktivitet. Kan vi lade os momsregistreret frivilligt og derved få refunderet momsen af dette indkøb? Vil vi derved yderligere kunne få refunderet moms på el, gas mm.? Mvh. Poul

  1. Hej Poul

   Det er desværre ikke noget vi lige kan svare på stående fod her. Det kræver en vurdering af dine indtægter og hvor de kommer fra. Vi vil gå ud fra at du ikke blot kan lade sig momsregistrere udelukkende fordi det vil være fordelagtigt 🙂 Jeg ville dog tale med SKAT omkring dette

   Mvh Frederik

 36. Hej Lasse,

  Super brugbar tråd du har sat op.

  Må man gerne konvertere tilbage til CPR nummer efter i en periode at have haft et CVR nummer? Jeg har drevet en enkeltmandsvirksomhed i en årrække og i den forbindelse lavet et CVR nummer.

  Det er ikke gået helt som forventet, og jeg omsætter i dag for langt under 50.000 om året (også indenfor seneste rullende 12 mnder). Jeg regner ikke med nogensinde at komme over de 50.000 igen.

  Er der nogen mulighed for at jeg kan lukke mit CVR og gå tilbage til blot at bruge mit CPR nummer? Ganske enkelt for at slippe for at indkræve og indbetale moms?

  Tusind tak for din hjælp! 🙂

  1. Hej Frederik

   Du kan altid stoppe din virksomhed igen ja. Selvom du driver forretning og tjener under 50.000 skal du dog have dig en virksomhed (PMW). Det vil sige en personligt ejet mindre virksomhed som ikke er momsfritaget. Du har derved stadig dit CVR nummer, dog er du ikke længere momspligtigt 🙂

 37. Hej Dinero Jeg har en lille hobby virksomhed ved siden af min primære indtægtskilde. Det er en virksomhed som har gentagne udgifter, hvor der betales moms. Og ofte bliver mine varer bestilt hjem fra udlandet. Jeg farver og sælger håndfarvet garn, hvor jeg primært handler direkte hos spinderier i udlandet, og der betaler jeg pt. moms (vat). Derudover har jeg et forbrug i form af vand, el, kontorartikler, website mm. På nuværende tidspunkt har jeg ikke en omsætning på over 50.000 kr på et år, men håber selvfølgelig at jeg vil nå dertil og gerne over.

  Mit spørgsmål går på, jeg vil gerne kunne trække moms og udgifter i form af forbrug, vand, el, kontorartikler mm. fra. Er det en mulighed, og kræver det at jeg bliver momsregistreret? Og hvad kan man trække fra?

  På forhånd tak for svar Mvh Charlotte Thorsen

  1. Hej Charlotte

   Lad os lige starte med dine varekøb i udlandet, hvor du lige nu betaler (VAT/moms) af dine indkøb. Hvis du bliver momsregistreret og oplyser dit VAT nummer til dine leverandører, så kan de fakturere dig uden moms og du spare herved denne andel, som du betaler lige nu, hvor du handler som privat person (Hobbyvirksomhed). Du kan læse mere om køb i udlandet her: https://dinero.dk/support/udenlandsk-kob/

   I forhold til andre udgifter relateret til din virksomhed, som f.eks. website og reklame, så har du fuldt skattefradrag for disse udgifter lige nu, men intet momsfradrag.

   Forbrug som f.eks. el og vand, er der fradrag for hvis du har et kontor/produktionslokale. Hvis der er tale om noget, som du foretaget i dit private hjem, så vil du kun kunne opnå fradrag, såfremt du opfylder kravene herom (f.eks. seperat måler tilknyttet forbruget), det er lidt mere specifikt, men du kan evt. se vores guide her: https://dinero.dk/support/fradrag-for-hjemmekontor/

   Skulle du have yderligere spørgsmål, så må du endelig tage fat i vores i support via chat ellet mail 🙂

   Lasse – Dinero Support

 38. Hej Dinero Jeg står til at skal starte som Agent for to influencer. Vil det være smart at jeg allerede nu opretter mig som enkeltmandsvirksomhed og moms registrere mig? Det vil være sådan at udbetalingen går til min konto, men at jeg sender 70% af omsætningen videre til influencerne og derfor kun beholder 30% af omsætningen selv. Mvh Camilla

  1. Hej Camilla

   Hvis du har en forventning om, at nå omsætning på over 50.000 kr. inden for en 12 måneders periode, så vil du skulle momsregistrer dig allerede fra starten af.

   Du læse mere om, hvornår du bør oprette en virksomhed og lade dig momsregistrer, i vores indlæg lige her: https://dinero.dk/tips/hvornaar-skal-jeg-momsregistreres/

   De bedste hilsner Lasse – Dinero Support

 39. Hej Hvordan er reglerne, hvis man f.eks har en omsætning på 100.000 kr (ikke momspligtigt) og 30.000 (momspligtigt). Er det rigtig forstået, at det kun er de varer/ydelser, der er momspligtige, der skal være under 50.000 og at de ikke momspligtige ikke tæller med?

  1. Hej Anne

   Ja, det er helt korrekt. Grænsen for om du skal lade dig momsregistrere omhandler den omsætning der er momspligtig. Så har du en omsætning på 100.000 kr. (ikke momspligtigt) og en omsætning på 30.000 (momspligtigt), så skal du ikke lade dig momsregistrere endnu, da din momspligtige andel er under 50.000 kroner. Du skal dog være opmærksom på, at du skal lade dig momsregistrere, så snart du har en forventning om, at nå en omsætning på 50.000 kr. i en periode på 12 måneder for den momspligtige omsætning og ikke først når du har nået beløbet.

   Du må have en dejlig dag 🙂

   De bedste hilsner Lasse – Dinero Support

 40. Hej Dinero Jeg sælger psykoterapeutiske ydelser igennem et netværk af behandlere, der alle er momsfritagede og betaler lønsumsafgift. Klienterne er mine og afregner med den enkelte behandler og ydelsen er momsfri. Behandleren afregner herefter en procentdel af klientens betaling til mig. For denne betaling yder jeg supervision til den enkelte behandler og dennes behandling af klienterne. Jeg har spurgt 2 revisorer, der begge har svaret, at min ydelse også er momsfri, idet jeg er en del af behandlingsforløbet. Nu vil jeg gerne lige syreteste det her hos jer?

  1. Hej Peter

   Om hvorvidt du skal afregne moms af din indtægt vil vi altid anbefale at du dobbelttjekker med SKAT eller en revisor, for at være på den sikre side.

   Du må have en rigtig god aften 🌟

   De bedste hilsner Sana fra Dinero

  1. Hej Ali

   Taxikørsel med passagerer er fritaget for moms, så hvis du ikke sælger andre ydelser skal du, som udgangspunkt ikke registres for moms.

   Såfremt du tilbyder andre ydelser i denne forbindelse, så kan det være de er momspligtige, men du kan læse mere om undtagelserne hos SKAT i linket her: https://skat.dk/skat.aspx?oid=16395

   Hvis du forsat er i tvivl om du skal være registret for moms, vil jeg anbefale du tager kontakt til SKAT, som kan vejlede dig helt konkret.

   Du må have en dejlig dag 😊

   De bedste hilsner Lasse – Dinero Support

 41. Hej

  Jeg driver pt. et projekt ved siden at min primære beskæftigelse. Her laver jeg journalistiske og kunstneriske opgaver mod honorar, der ifølge Skat er fritaget for moms. Jeg har sidste år omsat for lidt over 100.000 kr. Men jeg er ikke momsregistreret i min virksomhed og har flere gange spurgt Skat om jeg skal momsregistreres uden at få et entydigt svar.

  Skal min virksomhed momsregistreres, når jeg er undtaget for at betale Moms og Lønsumsudgiftt?

  Tusind tak 🙂

  1. Hej Peter

   Du skal ikke momsregistreres, hvis du udelukkende har salg af momsfritaget ydelser og varer. Jeg vil dog altid anbefale du taler med en revisor eller beder SKAT om, at få et bindende svar så du er helt sikker og har et endegyldigt svar.

   Rigtig god dag til dig 😊

   De bedste hilsner Lasse – Dinero Support

 42. Hej dinero

  Jeg opstartede en PMV d. 01/11/2021, for at afprøve min virksomhedsidé. Det er gået godt og nu har jeg omsat for 25.000 kr, med forventning om en fortsat stigende omsætning. Jeg skal derfor have min virksomhed lavet om til en enkeltmandsvirksomhed og have den momsregistreret. Mit spørgsmål er så: Skal jeg momsregistrere bagud?

  Dbh Maria

  1. Hej Maria

   Det behøver du ikke nej, du er fri til blot at momsregistrere dig fra den dag du vælger, og kun afregne moms fremadrettet derfra. Det giver ofte bedst mening hvis det er gået godt. 🙂

 43. Jeg er zoneterapeut og skal ikke betale moms af den ydelse, det har jeg styr på, mit overskud af klinikken er i størrelsesordenen ca. 60.000 , jeg er også uddannet clairvoyant og healer – hvis jeg begynder at tilbyde disse to ydelser, skal jeg så momsregistreres? Det er vel så kun clairvoyance og healing jeg skal betale moms af eller er det også zoneterapien? De bh og glædelig jul Annagrethe

  1. Hej Annagrethe

   Det er helt korrekt ja. Du kan godt være momspligtig af nogle ting og lønsumspligtig af andre. Så skal du opkræve moms på din momspligtige salg og ikke de momsfritagne. Momsen kan du trække fra på udgifter som går 100% til det momspligtige salg og slet ikke på det som går til det momsfritagne. De udgifter som knytter sig til begge dele skal fordeles efter omsætningens størrelse. Vi har et lille skriv om princippet her: https://dinero.dk/support/hvordan-bogforer-jeg-med-delvist-momsfradrag-dinero/

   Håber det besvarer dit spørgsmål. 🙂

 44. Hej Lasse.

  Hvis man laver et enkelmandsvirksomhed og man går US og køber en bil til at fragte eksempelvis varer med, og bilen koster 100.000 brugt, skal man så lade sig momsregistrere da det jo er et indkøb til virksomheden?

  Håber du forstår mit spørgsmål, ellers må du sige til, så må jeg se om jeg kan omformulere mit spørgsmål.

  Vh Mikael

  1. Hej Mikael

   Der er ikke som sådan nogle krav om at du skal momsregistreres fordi du indkøber en brugt bil. Det er først hvis du omsætter (sælger) for mere end 50.000 at du skal momsregistreres, og som sagt inden du rammer de 50.000. 👍

   Meeeeen jeg tænker også du kommer til at sælge for mere end 50.000 hvis du investerer i en bil til 100.000? 😁

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram