Momsfritaget virksomhed? Vælg momsfri Dinero

Momsfri Dinero er til dig som er fritaget for moms og ønsker at slippe for at se på alt, der har noget med moms at gøre. Samtidig du får en langt mere overskuelig kontoplan.

Perfekt til foreninger,
PMV’er og mange andre

Dinero er til dig, der hellere vil bruge tid på din virksomheds kerneprodukt end på at lave regnskab. Vi arbejder for at gøre dit regnskabsliv langt nemmere. Hver dag.

 • Send din første faktura på under to minutter
 • Bevar det økonomiske overblik
 • Slut med mistede bilag og krøllede kvitteringer.
 • Dinero er gratis indtil
  100.000 kr. i omsætning

 • Vi har verdens bedste support
  ifølge vores brugere

 • Med Dinero er regnskab
  ikke “rocket science”

Er du fritaget for moms? Så er momsfri Dinero lige for dig

Hvis du er fritaget for moms, så er den momsfrie version af Dinero det oplagte valg til netop dig.

Momsfri Dinero er lavet specielt til blandt andet landets momsfrie foreninger, til PMV’er (personligt ejet mindre virksomhed) og iværksættere med en årsomsætning på under 50.000 kroner. Og du kan bruge momsfri Dinero, uanset om du har Dinero Pro eller ej.

Med den momsfrie version af Dinero slipper du for at se på alt, der har noget med moms at gøre, og du får en langt mere overskuelig kontoplan.

Skal du betale lønsumsafgift i stedet for moms? Så beregner og bogfører det hele for dig helt automatisk, så tallene er lige til at kopiere, når du skal indberette og betale. Nemmere bliver det ikke.

Hvad koster momsfri Dinero?

Vores prisstruktur er meget simpel.

Vi har en gratis version (Dinero Starter) og to betalende versioner (Dinero Starter+ og Dinero Pro). Omsætter du for over 100.000 kr. skal du som minimum have Dinero Starter+. Om du vælger Starter+ eller Pro i dette tilfælde, er helt op til dig. Det kommer helt an på, hvilke behov du har til dit regnskab.

Hvis du har Dinero Starter eller Dinero Starter+ får du ikke adgang til vores Pro funktioner, hvor du vil få endnu flere fordele og fede funktioner.

Dinero Starter+ fås fra 197 kr. ekskl. moms pr. måned.
Dinero Pro fås fra 297 kr. ekskl. moms pr måned.

Sådan bruger du Dinero som momsfritaget / momsfri

Automatisk oprettelse via CVR-registreret

Hvis du er oprettet i CVR-registeret opretter vi dig automatisk i Dinero. Du skal dog selv lige fortælle os, at du er momsfritaget.

Når du kommer ind i Dinero skal du klikke på Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) -> Firmaoplysninger -> Sæt flueben i boksen “Jeg er momsfritaget, og der skal ikke beregnes moms på alle mine salg og køb”.

Jeg er momsfritaget, og der skal ikke beregnes moms på mine salg og køb

Manuel oprettelse i Dinero

Er du ikke oprettet i CVR-registreret skal du oprette dig manuelt i Dinero. Det gør du ved at trykke “klik her for at oprette dig manuelt” -> Svar herefter nej til, at du er momsregistreret.

Momsfritaget

Vi sender dig en mail 

Vi sender dig en mail, hvis vi finder frem til, at du er momsregistreret. Vi tjekker nemlig alle nye virksomheder, for om de er momspligtige eller momsfritaget. Er du momsfritaget får du en mail med information om, hvordan du bruger Dinero som momsfritaget 🙂

Hvad enten din virksomhed bliver bliver oprettet manuelt eller automatisk, får du automatisk givet en kontoplan helt uden moms. Det kan du læse mere om i guidens 2. del.

Som du kunne læse til sidst i guidens 1. del laver vi automatisk en momsfri kontoplan til dig, når du oprettet din momsfritagede virksomhed i Dinero.

Din kontoplan kan du se under Regnskab –> Kontoplan.

Her er det muligt at tilføje nye konti, hvis du har behov for det – men også at skjule dem, du selv har oprettet. Sidstnævnte er især relevant for dig, der har brugt Dinero til din momsfrie virksomhed, før vi kom med den momsfrie version af Dinero (6/8/2018).

Sådan fungerer skjul konto

For at skjule en konto skal du klikke på Mere –> Skjul konto. De skjulte konti vil så ikke længere fremgå i Dinero, hvorfor det ikke vil være muligt at bogføre på dem.

Skjul konto

Ønsker du at gendanne en skjult konto kan du selvfølgelig også det. Det gør du ved at få vist skjulte konto –> Trykker på Mere –> Aktiver konto. Herefter kan der bogføres på kontoen igen.

Aktiver konto

Bogføring af salg (indtægter)

Al bogføring af dine salg foregår i fanen “Salg”. Det er her du opretter dine fakturaer.

Når du opretter dine fakturaer vil der på fakturalinjen stå, hvilken konto dit salg vil blive bogført på. Vi har som standardkonto valgt 1050 – Salg af varer ydelser u/moms.

Momsfri faktura

Du kan også vælge at oprette standard-produkter, som du så kan tilføje til fakturaen hver gang, du skal bruge dem. Her kan du vælge at bruge konto 1050 – Salg af varer/ydelser u/moms som standardkonto. Læs mere om oprettelse af konto her.

Oprettelse af køb (udgifter) 

Alle dine køb skal du bogføre i fanen Bogføring -> Skabeloner -> Køb.

Her kommer det smarte! Du kan nemlig søge på, hvad du har købt – og så hjælper Dinero dig med at bogføre dine køb korrekt.

I eksemplet nedenfor har vi købt blomster. I feltet “Beskriv hvad du har købt..” skriver du blomster og vælger det scenarie, der passer til det, du skal bruge blomsterne til.

Beløbet skal være hele det betalte beløb.

Tilbage er nu blot at trykke på “Godkend”, hvorefter dit køb er bogført.

På samme måde kan du gøre det, hvis du f.eks. har købt varer til videresalg. Her søger du blot på “Varekøb”.

Momsfri bogføring

Funktionen til at bogføre dine køb hedder Dinero Crowd – den kan du læse mere om her.

Husk for øvrigt, at du typisk skal afregne lønsumafgift, når du er momsfritaget. Hvordan du gør det, har vi lavet en artikel om her.

Det har vi også gjort super nemt!

Du skal gå til Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) –> Firmaoplysninger. Her kan du slå til og fra, om du er momsregistreret eller momsfritaget.

På baggrund af dit valg her, sørger vi automatisk for at sætte alle indstillinger korrekt for dig.

Fra momsfritaget til momspligtig (og omvendt) – hvordan?

Hvem er momsfritaget?

Som udgangspunkt er du fritaget for moms, hvis du har en PMV, en forening eller en omsætning på under 50.000 kroner. Se, hvornår du skal momsregistreres.

Derudover er en række brancher fritaget for moms, bl.a. visse virksomheder, der arbejder indenfor sundhed, undervisning/kursus og på det kunstneriske område.

Er du i tvivl om, hvorvidt du er momsfritaget, så slå dit cvr-nummer op hos Skattestyrelsen.

Hvad nu, hvis jeg bliver momspligtig?

Det kan jo ske, at din virksomhed en dag ikke længere er momsfritaget.

Med to klik på musen kan du på 30 sekunder konvertere din momsfri Dinero til moms-versionen. Det koster selvfølgelig ikke noget at skifte frem og tilbage 🙂

Har du spørgsmål til momsfri Dinero?

Hiv fat i vores support. De sidder klar til at hjælpe dig fra kl. 8-23.

Tips og bonusinfo: 

 • Integration til Dinero: Når du går fra momspligtig til momsfri i Dinero, skal du huske at tjekke hos din integrationspartner, at det hele er sat ordentlig op.
 • Hvad hvis jeg i min virksomhed er både momspligtig og momsfri? Så skal du IKKE bruge vores momsfrie version – her skal du i stedet bruge den almindelige version af Dinero.
 • Hvis du ikke ved hvad du skal gøre, når du køber fra en ikke-momsregistreret virksomhed, så klik her.
 • Hvis du har under 50.000 i omsætning, og bruger Dinero, læs med her.
 • Hvis du går fra momsfri til momspligtig, vil alt, du bogfører, fra skæringsdagen blive beregnet med moms – alt fra før skæringsdagen vil stadig være uden moms. Der bliver med andre ord ikke ændret på ting, som allerede er bogført.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram