Udgivet 28/07/2021

Momsberegner til momsberegning med/uden moms

I indlægget her kan du lære, hvordan du beregner moms af et beløb. Du kan også bare bruge vores momsberegner, hvis du vil være fri for selv at sidde med lommeregneren.

Portræt af Nicklas Aabech
Skrevet af Nicklas Aabech
Læsetid: 5 min.
Momsberegner – hvordan beregner jeg moms af et beløb?

I guiden her kan du se, hvordan du beregner moms af et beløb ved hjælp af vores momsberegner. Vi har opstillet nogle momsformler (ud fra almindelige regneregler for moms), og på den måde kan vi beregne fra eksklusiv moms til inklusiv moms – og omvendt.

Vælg, hvilken type moms du skal beregne – så får du lynhurtigt svar.

Træk moms fra på udgifter, du bruger til din momspligtige virksomhed. Du kan fx få fradrag for momsen på varekøb, løbende driftsomkostninger, køb af aktiver og til videresalg.

Sådan beregner du moms – momsberegner

Hvis du har et beløb eksklusiv moms (forkortes typisk ekskl. moms), og du gerne vil finde beløbet inklusiv moms, skal du gange beløbet med 1,25.

Har du eksempelvis et produkt, der koster 100 kr. ekskl. moms, skal du gange med 1,25 for at få beløbet inkl. moms. 100 kr. ekskl. moms * 1,25 = 125 kr. inkl. moms. Momsen udgør således 125kr. – 100kr. = 25 kr.

I momsberegneren herunder kan du prøve med dine egne eksempler.

Eksklusiv moms til inklusiv moms beregner

Hvis du har et beløb inklusiv moms (forkortes typisk inkl. moms), og du gerne vil finde ud af, hvad beløbet er eksklusiv moms, skal du dividere med 1,25.

Lad os fortsætte med produktet ovenfor, der kostede 125 kr. inklusiv moms. Det beløb dividerer vi med 1,25 for at få beløbet ekskl. moms. 125 kr. inkl. moms / 1,25 = 100 kr. ekskl. moms. Momsen udgør således 125kr. – 100kr. = 25 kr.

Prøv selv at trække momsen fra din pris inkl. moms i momsberegneren nedenunder.

Inklusiv moms til eksklusiv moms beregner

Hvis du har et beløb eksklusiv moms (forkortes typisk ekskl. moms), som du gerne vil finde inklusiv moms, skal du gange beløbet med 1 og så momssatsen for det pågældende land. I Bulgarien er momsen fx på 20%, og derfor skal du gange med 1,20.

I nedenstående momsberegner kan du prøve med dine egne eksempler.

momsberegner

Tips og bonusinfo om momsberegning

 • I Dinero beregner vi automatisk den moms, som du skal indberette til Skattestyrelsen, ud fra det, du har bogført. Du kan se, hvordan det fungerer her.
 • I Dinero kan du skrive dine fakturalinjer med moms, så især dine private kunder slipper for at blive forvirrede over, at priserne skrives ekskl. moms. Se mere her.
 • Har du øvrige spørgsmål til moms i Dinero? Så gå til alle vores artikler om moms her.

Oftest stillede spørgsmål

Pris eksklusiv moms * 1,25 = Pris inklusiv moms

Pris inklusiv moms / 1,25 = Pris eksklusiv moms

Portræt af Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er Digital Marketing Manager hos Dinero. Han sørger for, at vores løsninger og relevante tilbud når ud til såvel nuværende som potentielle Dinero-brugere, og hjælper i ny og næ til med at producere brugbart indhold til såvel Dinero-brugere og andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

Skriv en kommentar

6 kommentarer

 1. Hej

  Monaco er ikke anført på listen over lande der kan beregnes moms af. Selvom Monaco ikke er et EU land, er de tilsluttet Frankrig på EU moms, som en undtagelse. Det betyder, at fakturaer til og fra Monaco skal behandles tilsvarende faktureringer til Frankrig. Da Monaco er et omdrejningspunkt for virksomheden ser jeg gerne Monaco tilføjet listen, så beregneren er tilgængelig også for fakturering til Monaco, så der ikke opstår tvivl.

  1. Hej Sune

   Vi får kigget på at få opdateret beregneren, så Monaco også bliver en del af den.

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

 2. Jeg har ellers lært at ved inkl. Moms trækker/subtraherer man en femtedel = 20% fra beløbet så har man prisen eksklusive moms men selv om det måske er en bedaget regneform så går jeg stærkt ud fra at den er korrekt mvh. Pens. Aut. Kloak & Bygmester. Steen Wichmann Stubbekøbing. N.B. Fordi at emnet er aktuelt er på grund af at min svigerdatter der er fra Filippinerne netop nu har om momsregnskab og bogholderi på VUC

  1. Hej Steen

   At trække en femtedel fra for at finde momsen på et beløb som er inkl. moms er også en korrekt beregningsmetode.

   Du må have en rigtig god dag 😊

 3. Og hvad vil faktoren være for 5% moms (kunstnermoms) Kan det passe at være 4,762% af beløb inkl. moms ?

  1. Hej Janusz

   Jeg er ikke helt sikker på, hvad du konkret forsøger i dette tilfælde. Mit bud vil være at du forsøger at lave en ny købsmomssats i Dinero, så du kan bogføre køb med kunstermoms på en konto med en specielt momssats. Du kan ikke lave momssatser i Dinero med decimaler.

   5 % af 25 % giver også langt mere end 2 decimaler og derfor vil det ikke kunne beregnes korrekt.

   Hvis du skal bogføre noget med kunstermoms, så skal det bogføres i et finansbilag direkte på købsmomsen.

   Hvis du har brug for yderligere hjælp til denne bogføring, så skal kan du kontakte os på mail eller via vores live-chat 🙂

   De bedste hilsner – Lasse, Dinero Support

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram