Momslån til SMV’er – frister for tilbagebetaling

Hvis du har modtaget et momslån under corona, så skal du foretage en momslån tilbagebetaling på et tidspunkt. Vi har samlet alle fristerne for de forskellige lån, som skal tilbagebetales via Skattekontoen. På den måde får du det komplette overblik.


Frister for tilbagebetaling af momslån

Det er snart tid til, at de første momslån skal betales tilbage. Det drejer sig mere specifikt om de to momslån, små og mellemstore virksomheder kunne ansøge om i 2020.

MomslånAnsøgningsperiodeTilbagebetales senest
117/11-20 til 18/12-201. november 2021
25/5-20 til 16/6-201. november 2021
317/3-21 til 14/4-211. februar 2022
42/3-21 til 16/6-211. november 2022

Vær opmærksom på, at fristerne for lønsumsafgiftslånene er de samme for momslån 1 og 2. Så hvis du har fået et lønsumsafgiftslån i en af de to perioder gælder samme frist. Hvis du har vores digitale regnskabskalender, kan du se alle frister direkte i din egen kalender.

Har du modtaget et A-skattelån? Så gælder der andre frister.

Sådan betaler du lånet tilbage

Når det er tid til at betale momslånet tilbage, vil det stå som en fremtidig postering på virksomhedens Skattekonto med tilbagebetalingsfrist.

Det betyder, at du skal betale på samme måde som ved andre krav til din Skattekonto.

Hvis du ikke betaler lånet tilbage til tiden

Virksomheden får en gæld til Skattestyrelsen, hvis momslånet ikke betales tilbage til tiden, og der bliver beregnet renter af gælden. Gælden vil med andre ord kun vokse, hvis du ikke gør noget. Renten er i 2021 på 0,7% om måneden.

Virksomheden modtager en rykker, hvis den samlede gæld overstiger 5.000 kroner. Gælden sendes til inddrivelse, hvis lånet stadig ikke tilbagebetales. Der er mulighed for at oprette en betalingsordning for tilbagebetalingen, hvis en række betingelser opfyldes.

Hvis du ikke har pengene til at betale lånet tilbage eller kan få en betalingsordning, er der forskellige muligheder for at skaffe pengene. Via linket kan du læse mere om, hvad du kan gøre, hvis du mangler likviditet.

Skattestyrelsen har lavet en oversigt, hvor du kan holde øje med ændringer i forbindelse med covid-19-hjælpepakkerne.

Sådan bogfører du tilbagebetalingen i Dinero

Vi har lavet en komplet guide til, hvordan du bogfører modtaget kompensation fra hjælpepakkerne – og tilbagebetalingen af denne. Hvis du bruger Dinero, kan du se, hvordan du gør, når du har tilbagebetalt lånet.

Hvis du allerede har bogført, hvad du har modtaget fra hjælpepakken i dit regnskab, kræver det kun få klik at få styr på tilbagebetalingen – se hvordan i punkt 3 via linket ovenfor.

Oftest stillede spørgsmål

Det er forskelligt, hvornår et momslån senest skal være betalt tilbage. Det afhænger nemlig af ansøgningsperioden, hvornår du senest skal have tilbagebetalt det.

De første momslån skal senest være tilbagebetalt 1. november 2021.

Du betaler momslånet tilbage via Skattekontoen på samme måde, som du gør ved andre krav til din Skattekonto.

Du kan læse nærmere omkring, hvordan momslånet skal bogføres her.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content manager hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram