Udgivet 29/05/2015

Dinero åbner døren på klem til API

David Andersen
Skrevet af David Andersen
Læsetid: 2 min.
Dinero regnskab konto

Er du udvikler med en god ide, eller har du et software-produkt, der bare SKAL integreres med Dinero, så læs videre her.

Forhistorien

Hvis du er en af dem, der har fulgt med i Dineros udvikling i længere tid, vil du måske vide, at vi allerede sidste år arbejdede på at åbne for et API til Dinero. Desværre måtte vi erkende, at vi på det tidspunkt ikke følte det var forsvarligt at lancere det, da vi ikke havde ressourcerne til at følge det ordenligt til dørs. For vi vil IKKE levere halvfærdige løsninger.

Nu har vi ansat flere udviklere og derfor kan vi på forsvarlig vis, åbne den første del af vores API for udviklere.

Hvad er planen?

Adgang til API’et vil ske i flere faser. Det har været vigtigt for os at lave simple integrationer til at starte med, som fungerer godt, for derefter gradvist at udvide adgangen.

Fase 1
I fase 1 vil der være API-adgang til kassekladden. Adgangen vil i første omgang ikke være offentlig, så hvis du gerne vil udvikle op mod det, så send en anmodning nedenfor, og lav en kort beskrivelse af den løsning, du ønsker at lave.

Vi behandler løbende anmodningerne og tager kontakt til dig efterfølgende. Hvis den foreslåede løsning passer til vores setup i fase 1 vil du få tildelt en API-nøgle og så er det ellers bare med at komme i gang 🙂

Fase 2
Efter de første integrationer til kassekladden er blevet implementeret, vil vi løbende udvide API’et og give adgang til flere ressourcer. Det kan f.eks. være adgang til kontakter, produkter el. lign. Rækkefølgen vil være bestemt ud fra de anmodninger vi får ind. Så er der noget særlig data, du har brug for, så skriv endelig til os nedenfor og begrund, hvorfor din løsning vil være perfekt for Dineros brugere. Så kan vi tilpasse API’et ift. det.

Hvad med webshops?

Vi vil starte langsomt og sikkert op og derfor ikke lave integrationer til webshops, der kræver mange datakald. Hvis du gerne vil se mere om hvilke muligheder der er kan du læse vores dokumentation. Vi er dog åbne for integrationsforslag, og hvis du har lavet en smart løsning, der f.eks. kan bogføre dagens omsætning fra en webshop el. lign. og derfor ikke kræver mange datatransaktioner, vil det være en mulighed. (Bemærk: Blogindlægget er fra 2015 – vi har masser af integrationer til webshops og flere er velkomne 🙂 )

Udviklingsmiljø – Github

GitHub er en webbaseret service for kode, der er versioneret med Git, det populære open-source versionsstyringssystem. På GitHub kan du hoste dine Git repositories (din kode), udgive kode du har skrevet og samarbejde med andre.

Oven på Dineros API vil Dinero på GitHub stille et kodebibliotek til rådighed, der gør det lettere at integrere med Dinero via API’et. Der vil også være en test-applikation, der viser, hvordan kodebiblioteket og API’et anvendes sammen, så du kan komme hurtigt i gang.

Dineros kode på GitHub vil være open-source, vi tager imod bidrag og ændringsforslag til koden (Git pull requests), og vi vil bruge GitHub som udgangspunktet for et community omkring Dineros API og tilhørende kodebibliotek.

På den måde kan erfaringer og kode i bedste Dinero Crowd ånd deles blandt Dineros brugere, og gode ideer og smarte løsninger kan blive indbygget i kodebiblioteket og komme alle til gode.

Dokumentation

Se dokumentation her

Bliv udviklingspartner

Udfyld formularen nedenfor, og få mulighed for være med i den tidlige og afgørende fase i udviklingen af Dineros API. Få samtidig mulighed for at lave en smart integration, der potentielt kan nå ud til flere tusinde brugere.

Vi ser frem til at høre fra dig!David Andersen
David Andersen Dinero
David er medstifter og produktchef i Dinero. Han har været med på hele rejsen, har det forkromede overblik over Dineros mange funktioner og fifler med, hvordan vi fortsat sikrer alle vores brugere de smarteste løsninger.

Skriv en kommentar

5 kommentarer

 1. Hov, det kan man jo vistnok allerede: https://api.dinero.dk/v1/docs/Api/POST-v1-organizationId-files

  Sorry, slowboat here.

 2. Hej,

  Er det planen at der åbnes der for at der kan uploades bilag via API? Og hvornår?

  mvh Søren

 3. Hej Mads. Vores bruger hedder Dinero Regnskab (https://github.com/DineroRegnskab). Der er dog ikke meget at se endnu, men som sagt vil der komme noget 🙂

  Bedste hilsener Jonas

 4. Interessant, hvad hedder jeres bruger på Github, synes ikke at kunne finde en “Dinero” bruger der er jer 🙂

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram