Skift regnskabsprogram til Dinero - vi flytter dit regnskab HELT GRATIS - Læs mere her
X

Opret gratis konto

Tilbage til regnskabsordbogen Sidst opdateret: 15/11/2018

Befordringsfradrag (kørselsfradrag)

Hvad er befordringsfradrag / kørselsfradrag?

Hvis du er i den situation, at dit arbejde ligger mere end 12 km væk fra din bopæl, kan du få befordringsfradrag eller som andre kalder det kørselsfradrag fra staten. Du kan få fradrag for både turen til og fra arbejde, hvis det tilsammen giver mere end 24 km.

Transporten gælder alle former for transportmidler. Hvad enten du tager turen til og fra arbejde på cykel, i bil eller med bus, så kan du få godtgjort de kilometer, som du kører til og fra arbejde dagligt. Er du med i en samkørselsordning, hvor du kører med en eller flere kolleger, kan du stadig få befordringsfradrag.

Det er en forudsætning for at få kørselsbidrag, at du varetager et lønnet arbejde. Det vil altså sige, at du ikke kan få fradrag for kørslen, hvis du er i ulønnet praktik eller modtager SU, mens du er i praktik hos en virksomhed. En anden betingelse er, at din arbejdsgiver ikke også betaler dig for din kørsel. Så kan du ikke modtage befordringsfradrag fra det offentlige også.

Hvad er satserne?

Der bliver lavet nye satser hvert år. I 2018 ser satserne for kørselsbidrag ud som følgende:

Antal kilometer per dag Fradrag per km per dag
0-24 km 0 kr.
25-120 km 1,94 kr.
Mere end 120 km 0,97 kr.
(dog 1,94 kr. i udkantskommuner)

Beregn dit kørselsfradrag

*beregningen gælder ikke i udkantskommunerne

Hvordan ansøger du om befordringsfradrag?

Er du berettiget til befordringsfradrag, skal du anføre det på SKATs hjemmeside. Du skal logge ind under selvbetjening og anføre de kilometer, som du kører dagligt. Det gør du på din forskudsopgørelse eller i din årsopgørelse.

Det er altid din officielle bopælsadresse, som du skal indtaste og beregne antallet af kilometer på baggrund af. Også selvom du i en periode er i sommerhus eller kører andetsteds fra. Det er på samme vis adressen på din arbejdsplads, som du skal anvende. Også selvom du en dag kører ud til kundemøder eller andet. Den kørsel, som du i øvrigt har i din arbejdstid, er din virksomheds hovedpine. Ikke statens. Staten dækker kun din kørsel til og fra arbejde.

Får du befordringsfradrag hvert år, vil din kørsel formentlig blive angivet automatisk på din forskudsopgørelse. Det er dog altid en god ide at tjekke op på det for en sikkerheds skyld.

Se hvordan du håndterer befordringsfradraget / kørselsfradraget i Dinero

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Gør som andre virksomheder!

Få en Dinero konto og få styr på dit regnskab - det er helt gratis og uden binding