Befordringsfradrag (kørselsfradrag)

Befordringsfradrag, også kaldet kørselsfradrag, er et fradrag man kan få for transport til og fra arbejde. Turen skal i alt tælle mere end 24 kilometer tilsammen, før man kan få fradraget. Det betyder ikke noget om du er med offentlig transport eller egen bil, du kan få fradrag uanset transportformen.

  • Læsetid: under 2 minutter

  • Sidst opdateret 24/08/2021


Hvad er befordringsfradrag / kørselsfradrag?

Hvis du er i den situation, at dit arbejde ligger mere end 12 km væk fra din bopæl, kan du få befordringsfradrag eller som andre kalder det kørselsfradrag fra staten. Du kan få fradrag for både turen til og fra arbejde, hvis det tilsammen giver mere end 24 km.

Transporten gælder alle former for transportmidler. Hvad enten du tager turen til og fra arbejde på cykel, i bil eller med bus, så kan du få godtgjort de kilometer, som du kører til og fra arbejde dagligt. Er du med i en samkørselsordning, hvor du kører med en eller flere kolleger, kan du stadig få befordringsfradrag.

Det er en forudsætning for at få kørselsbidrag, at du varetager et lønnet arbejde. Det vil altså sige, at du ikke kan få fradrag for kørslen, hvis du er i ulønnet praktik eller modtager SU, mens du er i praktik hos en virksomhed. En anden betingelse er, at din arbejdsgiver ikke også betaler dig for din kørsel. Så kan du ikke modtage befordringsfradrag fra det offentlige også.

Hvad er satserne?

Der bliver lavet nye satser hvert år. I 2021 ser satserne for kørselsbidrag ud som følgende:

Antal kilometer per dagFradrag per km per dag
0-24 km0 kr.
25-120 km1,90 kr.
Mere end 120 km0,95 kr.
(dog 1,90 kr. i udkantskommuner)

Beregn dit kørselsfradrag

*beregningen gælder ikke i udkantskommunerne

Hvordan ansøger du om befordringsfradrag?

Er du berettiget til befordringsfradrag, skal du anføre det på SKATs hjemmeside. Du skal logge ind under selvbetjening og anføre de kilometer, som du kører dagligt. Det gør du på din forskudsopgørelse eller i din årsopgørelse.

Det er altid din officielle bopælsadresse, som du skal indtaste og beregne antallet af kilometer på baggrund af. Også selvom du i en periode er i sommerhus eller kører andetsteds fra. Det er på samme vis adressen på din arbejdsplads, som du skal anvende. Også selvom du en dag kører ud til kundemøder eller andet. Den kørsel, som du i øvrigt har i din arbejdstid, er din virksomheds hovedpine. Ikke statens. Staten dækker kun din kørsel til og fra arbejde.

Får du befordringsfradrag hvert år, vil din kørsel formentlig blive angivet automatisk på din forskudsopgørelse. Det er dog altid en god ide at tjekke op på det for en sikkerheds skyld.

Se hvordan du håndterer befordringsfradraget / kørselsfradraget i Dinero.

Hvis du kunne tænke dig at læse mere om andre fradrag så kan du læse følgende indlæg:
Hvad kan jeg trække fra i skat?

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram