Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Hvad kan jeg trække fra i skat?

Der findes mange forskellige fradrag – og endnu flere regler på området. Derfor stiller mange sig selv spørgsmålet: “Hvad kan jeg trække fra i skat som selvstændig?”.
I indlægget her forsøger vi at give dig et overblik over de forskellige muligheder, du som selvstændig og virksomhed har for at trække fra i skat.

Hvad kan jeg trække fra i skat?

Hvilke fradrag findes der?

Du kan både få fradrag for virksomhedens udgifter samt for arbejdsrelaterede fradrag. Det centrale er, at du skelner mellem de forskellige typer fradrag i forhold til både private og erhvervsmæssige udgifter og fradrag.

Når det drejer sig om fradrag for virksomhedens udgifter, skal du vurdere, om det er udgifter, som du har haft til at sikre virksomhedens indtægt, hvilket skal kunne dokumenteres med fx købsbilag ved forespørgsel fra Skattestyrelsen.

Hvad kan jeg trække fra i skat?

Som virksomhed kan du blandt andet få fradrag for følgende:

 • Varekøb (altså udgifter til varer som sælges)
 • Inventar og maskiner
 • Udgifter til revisor og advokat
 • Udgifter til telefon og internet
 • Husleje for lokaler
 • El og varme
 • Reparation og vedligeholdelse af lokaler
 • Forsikringer

Udover ovenstående eksempler findes der en række andre udgifter, som du kan trække fra i skat og få fradrag for. Det drejer sig blandt andet om alle dine udgifter til reklamer; eksempelvis annoncer og andre markedsføringsaktiviteter. Yderligere findes der repræsentationsudgifter, som kan være mad, drikkevarer og gaver relateret til forretningen. Ved repræsentation skal du være opmærksom på, at 25 procent af selve udgiften kan trækkes fra.

Erhvervsmæssige og private udgifter

Som tidligere nævnt er det vigtigste omkring, hvad du kan trække fra i skat, at du skelner korrekt mellem dine udgifter til virksomheden og privat. Køber du eksempelvis ting gennem virksomheden, som kun er til privat brug, kan du ikke trække det fra i skat.
Hvis udgiften derimod både er til erhvervsmæssig og privat brug, kan du trække den andel der er til virksomheden fra i skat. 

Hvordan får jeg fradragene?

Ved at skrive dine udgifter ind i årsregnskabet, kan du få de fradrag, som du er berettiget til at trække fra i skat. Ved at gøre det vil de fradragsberettigede udgifter være trukket fra i overskuddet eller underskuddet – altså i årets resultat. Det oplyses på dit oplysningsskema, som tidligere blev kaldt for den udvidede selvangivelse. 

Hvad kan man trække fra i skat ved opstart af virksomhed?

Har du for nylig startet en virksomhed, kan du oftest få fradrag for de omkostninger, som du har haft inden for de de seneste seks måneder før start af virksomheden. 

Det kan blandt andet være reklameomkostninger og omkostninger til telefon, løn og husleje til lokaler. De normalt fradragsberettigede udgifter som revisor- og advokatudgifter kan i dette tilfælde ikke trækkes fra i skat.

Nicklas Aabech
Nicklas Aabech
Nicklas er en af Dineros skarpe content-skribenter. Han hjælper med at producere brugbart indhold om alt fra regnskab til revisorregler til såvel Dinero-brugere som andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

2 kommentarer

 1. Kan man trækker fradrag/ skat fra hvis man har en enkeltmandsvirksomhed, med personskatteordning? Hvis ja hvordan`?

  1. Hej Charlie

   Nej din Skat er desværre ikke fradragsberettiget i en personlig ejet virksomhed. I Dinero kan du derfor bogføre betalingen som “Hævet privat”, hvis denne er hævet på firmakontoen.

   Har du flere spørgsmål til bogføringen, skal du være velkommen til at skrive til vores chat support, hvor vi er klar 8-23, hver dag, hele året. 🙂

Skriv en kommentar

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?