Bruttolønsordning

En bruttolønsordning er en ordning med en arbejdsgiver, som kan give fordelagtige priser på telefon, bredbånd, forsikringer, buskort m.m. I stedet for at betale kontant, afregnes købet over lønnen i stedet for.

  • Læsetid: under 2 minutter

  • Sidst opdateret 27/07/2021


Hvad er en bruttolønsordning?

En bruttolønsordning er en ordning, hvori man går ned i løn, for i stedet at modtage et medarbejdergode, fra arbejdsgiveren. Det kan være en telefon, forsikringer, månedskort til offentlig transport, tablets, bredbånd m.m.
Bruttolønsordning kaldes også for lønomlægning, bruttolønsaftale eller fleksibel lønpakke.

Skattemæssig virkning

Medarbejderen bliver beskattet af bruttolønnen der er lavere og bliver samtidig også beskattet af godet, som arbejdsgiveren stiller til rådighed.

Såfremt at der indgås en bruttolønsaftale om et gode der bliver beskattet med en værdi der er mindre end markedets, eller er helt skattefrit, vil en medarbejder altså på denne måde opnå en skattemæssige virkning, der gør at hun/han bliver besparet.

Hvad er betingelserne?

  • Aftalen om bruttolønsordning skal overholde de rammer af reglerne der gælder. Det kan f.eks. være de overenskomster, som ansættelsen er reguleret af.
  • Aftalen skal indeholde en reel fremtidig gældende nedgang i lønnen.
  • Den aftalte lønændring skal i udgangspunktet strække sige over hele lønperioden. Tommelfingerreglen er dog som minimum tolv måneder.
  • Godet skal stilles til rådighed af arbejdsgiver, man må som medarbejder altså ikke selv punge ud for godet, for efterfølgende at få omkostningerne refunderet ifm. bruttolønsordningen.
  • Den nedgang i lønnen som der sker, skal være et i forvejen fastsat beløb, og ændres ikke i takt med forbruget af godet eller eventuelle løbende udgifter for arbejdsgiver.
  • Den skattefrie godtgørelse for kørsel, mad og ophold omfattes ikke af disse regler.

En anden mulighed som du kan give dine medarbejdere, er personalegoder. Godet bogføres på samme måde som et personalegode.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram