Spring til indholdet

Læsetid: 2 minutter

Personalegoder

Personalegoder er en række fordele, som du kan tilbyde dine medarbejdere. Det kan både være en årlig julegave eller en anden form for materiel belønning, der også kan bruges privat. Der findes specifikke skatteregler på området, og der er en beløbsgrænse, som skal overholdes, for at dine medarbejdere ikke skal betale ekstra i skat.

Med Dinero kan du få hjælp til bogføring af dine personalegoder. Vi har, blandt mange vejledninger, også en guide til bogføring af telefon.

Hvad er personalegoder?

Som virksomhed kan du tilbyde dine ansatte en række forskellige personalegoder af materiel karakter. Det kan være alt fra en årlig julegave til fri avis derhjemme. I nogle tilfælde tilbydes personalegoderne som kompensation for en lavere løn, mens det andre gange udelukkende tilbydes som et ekstra gode oveni den almindelige løn.

Du kan som arbejdsgiver med fordel tilbyde dine medarbejdere personalegoder som en del af en fastholdelsesstrategi. For hvem vil ikke finde det attraktivt at blive belønnet lidt ekstra udover den månedlige lønseddel?

Når du giver dine ansatte personalegoder, skal du være opmærksom på SKATs regler på området. Personalegoderne bliver hos SKAT sidestillet med løn og skal, hvis de er af en vis værdi, regnes med i den personlige indkomst for dine medarbejdere.

Hvad siger SKAT til personalegoderne?

SKAT har intet imod personalegoder. Men giver du materielle fordele til dine medarbejdere af for høj værdi, kræver SKAT en bid af kagen. Beløbsgrænsen er forskellig alt efter personalegode, der er tale om.

En bagatelgrænse på 6.300 kr.

Hvis du gerne vil undgå, at dine medarbejdere skal betale skat af de personalegoder, som du tilbyder dem, skal du sørge for samlet set gennem året at give dem goder til en værdi af maksimum 6.300 kr. (takst gældende for år 2020). Dette gælder for personalegoder med direkte tilknytning til arbejdet. Goder uden det har en bagatelgrænse på 1.200 kroner (2020).

Giver du dem en personalegode, der samlet set overstiger bagatelgrænsen, skal de betale skat af goderne. Holder du dig under grænsen, er dine ansatte fritaget for et skattesmæk.

Hvad er reglerne for julegaver?

Der gælder helt særlige regler for julegaver til dine ansatte. Giver du dem en årlig julegave, der har en værdi på maksimum 800 kr., så kan du være sikker på, at dine medarbejdere ikke vil modtage en ekstraregning fra SKAT.

En julegave til en værdi på 900 kr. eller derunder, tæller med i det samlede regnskab, når du opgør, hvor meget du har givet den enkelte medarbejder i personalegoder samlet set gennem hele året, men beskattes ikke selv.

Personalegoder, der er undtaget

Det er ikke alle personalegoder, der tæller med i regnskabet til SKAT. Goder som eksempelvis frugtordning, kaffe på arbejdspladsen, fri bi, fri firmatelefon eller rabataftale portal tæller ikke med. Dem behøver du altså ikke spekulere på, når du regner ud, hvor stor en værdi, som du giver hver enkelt medarbejder personalegoder for på årsbasis.

Er du i tvivl om, hvad der skal regnes med, og hvad der er undtaget, kan du finde mere information på SKATs hjemmeside.

En anden mulighed som du kan give dine medarbejdere, er en bruttolønsordning. Det kan give mere fordelagtige priser på fx telefon, bredbånd, forsikringer m.m

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret: 24/07/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?