Flyt regnskab til foreningsversion af Dinero

• Læsetid: 2 minutter

• Sidst opdateret 04/08/2021

Vi har skabt en version af Dinero kun til foreninger.
I den nye version er kontoplanen mindre, og unødvendige funktioner er skåret fra – alt sammen for at gøre det lettere for jer at klare foreningens regnskab.

I kan flytte regnskabet allerede nu, men for at komme i gang med den nye version, skal I lige igennem et par trin.

Overflytningen fungerer på samme måde som at starte forfra i Dinero. I opretter med andre ord et nyt firma og indtaster en åbningsbalance.

Sådan skifter I til foreningsversionen

1. For at bruge Dinero til foreninger kræver det, at I får en helt ny kontoplan. Derfor skal I oprette et “nyt firma” til foreningen.

Tryk på Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) -> Firmaoplysninger.

Ændr navnet på det nuværende foreningsregnskab til fx “Gammelt foreningsregnskab”, så det er tydeligt, at det er det gamle regnskab.

2. Tryk nu på brugerikonet i højre hjørne -> tryk “Min konto” -> Nyt firma

Vælg herefter “Nyt firma”.

Nu skal foreningen oprettes på ny. Når I opretter foreningen, skal I svare “nej” til, at foreningen er skattepligtig.

På den måde for I adgang til den simple foreningsversion af Dinero.

3. Trinnet her afhænger af, om I flytter foreningens regnskab midt i et regnskabsår eller ved slutningen af et.

Flytter I midt i et år, skal I downloade saldobalancen. Flytter I ved udgangen af et regnskabsår (fx 31/12/2018), skal I downloade balancen.

Nedenfor fortsætter vi eksemplet ud fra, at I flytter midt i et regnskabsår.

Eksempel

For at få de rigtige tal fra det “gamle” regnskab over i det “nye”, skal der ligges en ny åbningsbalance ind i det nyoprettede firma.

Gå ind på jeres gamle foreningsregnskab -> Tryk på mappen i højre hjørne -> Rapporter -> Saldobalance -> Gem denne saldobalance som PDF på computeren.

Gå herefter ind i saldobalancen -> Tryk på “gem” og gem som PDF

4. Denne del afhænger af, om I ønsker at skifte over på den nye version midt i et regnskabsår eller ved slutningen af ét. Nedenfor gennemgår vi et scenarie, hvor I ønsker at skifte midt i et regnskabsår.

Ønsker I at skifte ved slutningen af et regnskabsår, skal I ikke downloade “Saldobalancen”, men “Balancen”.

Der står mere om dette i eksemplet ovenfor (punkt 3).

Sådan gør I:

Gå nu ind på foreningens “nye” regnskab.
    Klik på indstillinger -> Regnskabsår -> Tryk mere/redigér ud for jeres regnskabsår og tryk nu på “Indtast åbningsbalance”.

Når I har trykket på “Indtast åbningsbalance”, indtaster I de samme tal, som står på saldobalancen.

Da kontoplanen i den nye version er mindre og anderledes, skal I tilpasse saldobalancen til jeres nye åbningsbalance.

Husk at trykke “gem regnskabsår” nederst, når I har indtastet alle tal og tjekket, at åbningsbalancen stemmer.

Har I spørgsmål? Så tag endelig tag fat i vores chat-support.
    Vi sidder klar nederst i højre hjørne 🙂

5. Kontakter:
    I kan trække produkter og kontakter ud af Dinero som CSV-fil og importere dem til jeres nye regnskab.

Det gør I under fanen Kontakter -> Overblik

Når I har eksporteret kontakterne, kan I gå ind i det nye regnskab og importere kontakterne. Se hvordan, kontakter importeres her.

BEMÆRK: Har dine kontakter/medlemmer en udestående saldo på sig, vil denne saldo ikke flyttes med.

6. Har I et aktivt Dinero Pro-abonnement på det “gamle regnskab”, som skal flyttes over på det nye? Så skal vores support-afdeling nok hjælpe jer.

Kontakt supporten i chatvinduet nederst til højre og oplys ID’erne på de to regnskaber, der skal ske en flytning fra og til.

Find firma-id her.