Flyt regnskab til foreningsversion af Dinero

• Læsetid: 3 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Vi har skabt en version af Dinero, som kun er til foreninger.
I den nye version er kontoplanen mindre og unødvendige funktioner er skåret fra – alt sammen for at gøre det lettere for jer at klare foreningens regnskab 🙌🏻

I kan flytte regnskabet allerede nu, men for at komme i gang med den nye version skal I lige igennem et par trin.

Overflytningen fungerer på samme måde som at starte forfra i Dinero. I opretter med andre ord et nyt firma og indtaster en åbningsbalance.

Husk, at du også altid kan få hjælp til at få indtastet en åbningsbalance af os. Det er helt gratis 💪🏼
Du kan udfylde vores formular her.

Sådan skifter I til foreningsversionen

For at bruge Dinero til foreninger kræver det, at I får en helt ny kontoplan. Derfor skal I oprette et “nyt firma” til foreningen.

Tryk på Indstillinger → Firmaoplysninger

Ændr navnet på det nuværende foreningsregnskab til fx “Gammelt foreningsregnskab”, så det er tydeligt, at det er det gamle regnskab.

Tryk nu på Konto → Firmaer

Nu skal I oprette det nye firma under brugeren. Her trykker I Tilføj nyt firma

For at få den specifikke kontoplan til foreninger, skal I sige NEJ til, at foreningen er skattepligtig.

OBS! Forenings-versionen i Dinero kan ikke håndtere løn. Hvis der udbetales løn i foreningen, skal man trykke  JA til, at foreningen er skattepligtig. Her vil man få en standard kontoplan og ikke den specifikke kontoplan, som er lavet til foreninger.

For at kunne indtaste en åbningsbalance eller saldobalance i det nye firma i Dinero, skal I hente en saldobalance/balance for sidste regnskabsår.

Trinnet her afhænger af, om I flytter foreningens regnskab midt i et regnskabsår eller ved slutningen af ét.

Flytter foreningen midt i et år, skal I downloade en saldobalance. Hvis I f.eks. flytter pr. 01.07.2022, skal I hente en saldobalance for perioden 01.01-30.06.2022. Flytter I ved udgangen af et regnskabsår (fx 31.12.2022), skal I downloade en balance.

Nedenfor fortsætter vi eksemplet ud fra, at I flytter midt i et regnskabsår.

Eksempel

Gå ind på det gamle foreningsregnskab Tryk på Regnskab Rapporter Saldobalance  Download som.

I dette tilfælde har vi hentet en saldobalance for perioden 01.01-30.06.2022.

Denne del afhænger af, om I ønsker at skifte over på forenings-versionen midt i regnskabsåret eller ved slutningen af ét.

Nedenfor gennemgår vi et to scenarier. Første scenarie er flytning ved slutning af ét regnskabsår og det sidste er midt i regnskabsåret.

Til at starte med skal jeres første regnskabsår være oprettet i det nye regnskabsår.
I første scenarie er der oprettet regnskabsår 2023 som det første regnskabsår, da der flyttes pr. 31.12.2022. I det andet scenarie er det regnskabsår 2022, da der flyttes regnskab midt i regnskabsåret for 2022.

1. Flytning ved slutning af ét regnskabsår

Sådan gør I:

Gå ind på foreningens “nye” regnskab.
Klik på Indstillinger → Regnskabsår Tryk på Mere → Rediger regnskabsår → Indtast åbningsbalance

Når I har trykket på Indtast åbningsbalance, indtaster I de samme tal, som står på balancen.

Da kontoplanen i den nye version er mindre og anderledes, skal I tilpasse balancen til jeres nye åbningsbalance.

Husk at trykke Gem regnskabsår nederst, når I har indtastet alle tal og tjekket, at åbningsbalancen stemmer.

2. Flytning midt i regnskabsåret

Sådan gør I:

Gå nu ind på foreningens “nye” regnskab.

Klik på Bogføring → Kassekladde.

Når der flyttes midt i et regnskabsår, skal der indtastes en saldobalance for perioden, som er bogført i det tidligere firma. Så hvis der flyttes pr. 01.07.2022, skal der indtastes en saldobalance (resultatopgørelse og balance) for perioden 01.01-30.06.2022 i kassekladden i et samlet bilag.

Der oprettes flere linjer ved at trykke på det grønne kryds helt ude til højre.

Da kontoplanen i den nye version er mindre og anderledes, skal I tilpasse saldobalancen til jeres nye kontoplan.

Når saldobalancen er indtastet, skal du bogføre bilaget for 1. halvår og her trykker du Bogfør kassekladde.

Har I spørgsmål? Så kan I altid skrive jer op her, så vi hjælper jer med at indtaste åbningsbalancen 😊

I kan eksportere produkter og kontakter ud af Dinero som CSV-fil og importere dem til jeres nye regnskab.

Det gør I under fanen Kontakter Overblik

Når I har eksporteret kontakterne, kan I gå ind i det nye regnskab og importere kontakterne. Se hvordan, kontakter importeres her.

OBS Har dine kontakter/medlemmer en udestående saldo på sig, vil denne saldo ikke flyttes med.

Hvis du har Pro eller Starter+ abonnement på det gamle regnskab, så skriv til os – så sørger vi for at kreditere det resterende, og så kan du tilsvarende købe abonnementet på dit ‘nye’ firma. Bare hiv fat i os på chatten eller på mail support@dinero.dk 🙌🏼

Du kan kontakte supporten i chat-vinduet nederst til højre og oplys ID’erne på de to regnskaber, som det drejer sig om 💪🏼

Find firma-id her.

Tips & bonusinfo

• Skal vi hjælpe med at indtaste din åbningsbalance helt gratis? Klik her
  • Vil du gerne se indtastning af en åbningsbalance i en video, klik her
  • Vil du vide mere om foreningsversionen? Se her