Forretningsrejse – i EU & verden – Sådan bogføres udgifter

  • Læsetid: under 2 minutter

  • Sidst opdateret 02/08/2022


Guiden er til dig, der har været på forretningsrejse i et EU-land eller i et land udenfor EU. Der er nogle helt særlige forretningsrejse-regler, når du er på rejse i udlandet.

Vi starter med en indrømmelse. Denne guide er virkelig regnskabsteknisk så følg grundigt med!

Hvad er en forretningsrejse?

Det kan siges helt kort: En forretningsrejse er en rejse af mindst 24 timers varighed. Den er så langt væk hjemmefra, at der ikke kan overnattes hjemme.

Bemærk: Har du haft udgifter til mad og hotel kan du i stedet bogføre dine udgifter til mad og logi som private omkostninger og få diæter som fradrag i stedet. Det vil i mange tilfælde kun kunne betale sig.

Se guiden til diæter her

Beregn dine diæter her

Ønsker du ikke at tage diæter, så se med i guiden nedenunder hvor vi gennemgår hvad du så skal gøre.

Moms-reglerne

Som nævnt er der en række særlige regler, når du har været på forretningsrejse i udlandet. De typiske scenarier er restaurantbesøg, hotelovernatninger eller taxakørsel – dog findes der også en del andre. Dem kan du læse mere om her.

Når du har spist på restaurant eller kørt taxa i det pågældende land, skal du betale den momssats, der er gældende i det pågældende land. Den moms har du ikke fradrag for (heller ikke skattefradrag), og skal derfor IKKE indberettes på din danske momsangivelse, som du normalt gør ved et køb fra udlandet jf. denne guide.

Det, der dog er det helt særlige her er, at du kan søge det, der svarer til momsen på dine kvitteringer retur i Danmark. Du gør det på skat.dk Erhverv. Momsen skal søges retur, for du må, som nævnt ovenfor, ikke få skattefradrag for momsen.

Sådan bogføres en forretningsrejse til udlandet

Bemærk – er din forretningsrejse foregået i Danmark? Se i stedet denne guide.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram