Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Artikel kun for Dinero Pro

Forretningsrejse – i Danmark – Sådan bogføres udgifter

I denne guide kan du se, hvordan du bogfører udgifterne til en forretningsrejse, du været på i Danmark. Har du været på forretningsrejse udenfor landets grænser skal du se denne guide.

Hvad er en forretningsrejse?

Det kan siges helt kort: En forretningsrejse er en rejse af mindst 24 timers varighed. Den er så langt væk hjemmefra, at der ikke kan overnattes hjemme. Er din (eller din medarbejders) rejse det – gælder følgende regnskabsmæssigt:

 • Mad: På al mad, der er købt på forretningsrejsen har du 100% skattefradrag, men kun kvart momsfradrag. Dvs at du kun må fratrække 1/4 af momsbeløbet. Er det fx 100 kr. får du 25 kr. i momsfradrag. De resterende 75 kr. får du som skattefradrag.
 • Overnatning: På overnatning er der 100% skatte- & momsfradrag. Er morgenmad inkluderet på hotellet er der dog kun 1/4 momsfradrag for momsbeløbet. Det skal derfor håndteres som “Mad” ovenfor.

Sådan bogføres udgifter på forretningsrejser

Vi inddeler denne del i tre eksempler: 1) kun mad, 2) kun overnatning og 3) overnatning + morgenmad.

Tips og bonusinfo:

 • Denne guide er lavet med udgangspunkt i, at du bogfører efter faktiske udgifter. Du kan også udbetale diæter. Læs mere og beregn dine diæter her.
 • Er udgifterne til forretningsrejsen betalt med dit/din medarbejders private kort? Så skal det håndteres som et udlæg – dvs. du skal angive “Beholdning” til:
  – “Mellemregning” hvis du er ejer af en personlig virksomhed (enkeltmandsvirksomhed, I/S eller PMV) – læs mere her
  – “Udlæg ansatte” hvis du er ejer af en personlig virksomhed, men udlægget er lavet af en af dine ansatte – læs mere her
  – “Udlæg ansatte og ejer” hvis du er ejer af et selskab (IVS, ApS eller A/S) – læs mere her
 • Var denne artikel nyttig?
 • JaNej

Sidst opdateret 19/11/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?