Spring til indholdet

Sidst opdateret 30/05/2019

Momsafregning – Sådan afregner du moms

I denne guide kan du læse, hvordan du nemt og enkelt bogfører, at du har lavet din momsafregning med skat.

I Dinero beregner vi løbende din moms, når du bogfører. Du kan altid se din moms under Regnskab –> Moms – her kan du også se tidligere perioder.

Inden vi går i gang, er der et par vigtige informationer, som du lige skal have styr på:

 • Skal du betale moms, skal du TIDLIGST gøre det fem hverdage før fristen for indbetaling. Gør du det før, får du pengene retur på din bankkonto, fordi SKAT mener, at pengene er bedre tjent på vores konti. Læs mere her.
 • Skal du have penge tilbage i moms, skal du IKKE bogføre noget i Dinero, før du har fået pengene indbetalt på din bankkonto. Mere om dette i 3. del.
 • Tilmelder du dig Nets betalingsservice skal du ikke længere bekymre dig om at betale til rette tid. Læs mere om hvordan du tilmelder dig betalingsservice her

Lad os komme i gang 🙂

Sådan får du indberettet og bogført din momsafregning korrekt

Find din momsangivelse i Dinero 

Det første, du skal gøre, er at gå ind på din momsangivelse i Dinero. Den finder du under SKAT –> Moms -> I datoen vælgeren du selv, hvilken periode du skal indberette for.

Moms

Sådan ser din momsangivelse ud i Dinero

Momsangivelse

Log ind på skat.dk -> Erhverv (klik her for direkte link). Når du er logget ind, klik da på “Indberet moms” 

 

Indberet moms

Her får du et overblik over perioden, du skal indberette moms for. Klik her på “Indberet”

Indberet moms kvartal

Udfyld nu momsangivelse på skat.dk med de tal, som Dinero har givet dig fra din bogføring (vist i billede to i denne guide) og tryk på “Godkend”

Indberet moms Dinero

Når du har trykket “Godkend” modtager du en bekræftelse. Skal du betale moms skal du klikke på “Betal”, skal du have moms tilbage (som vist her) skal du ikke gøre noget, før du får pengene indbetalt 

Moms kvittering skat

I guidens 2. del kan du se, hvordan du bogfører, når momsen bliver hævet fra din bankkonto. I guidens 3. del kan du se, hvordan du bogfører, at du har fået penge tilbage i moms.

Som fortalt i indledningen er det vigtigt, at du IKKE indbetaler pengene før tidligst fem hverdage før fristen for sidste indbetaling. Overholder du det ikke, får du bare pengene retur på din bankkonto.

 • Sæt momsen til betaling i din netbank

Uanset om du er i god tid eller sent på den, så sørg for at få sat momsen til betaling i din netbank. Fristen for indberetning af fx 4. kvartal 2017 er den den 1. marts 2018 – sæt da betalingen til fx den 1. marts 2018 eller et par dage før. Når du har indberettet din moms, får du en kvittering. I toppen af den står et ID til et indbetalingskort. Det kan du bruge, til at sætte din moms til betaling. Se nedenstående eksempel:

Bogfør betalt moms

 • Bogfør i Dinero, at du har betalt momsen

Så snart du har sat momsen til betaling i din netbank, kan du bogføre dette i Dinero. Det gør du under SKAT –> Moms –> Vælg den rigtige momsperiode, og tryk på “Afregning af moms”.

I nedenstående skærmbillede har vi sat betalingen til den 1. marts 2019 og valgt, at vi har betalt momsen med firmaets bankkonto. Når det er udfyldt, skal vi blotte klikke på “Registrer afregning”.

Bogfør moms

SÅDAN! Så har vi bogført, at vi har betalt moms 🙂

Som skrevet tidligere skal du ikke bogføre noget, før du har fået momsen indbetalt på din bankkonto. Den dag, du får momsen retur, skal du bogføre det. Det gør du under SKAT –> Moms –> Vælg den rigtige momsperiode, og klik på “Afregning af moms”.

Udfyld nedenstående med den dato, du har fået pengene indsat (de kommer typisk nogle få hverdage efter fristen for indberetning), og med den bankkonto, hvor pengene er gået ind på. Klik på “Registrer afregning” – og du er i mål!

Bogfør moms tilbage

SÅDAN! Så har vi bogført, at du har fået din moms retur 🙂

Vores kære kollega Rasmus har holdt et online webinar, hvor han gav al sin viden om moms fra sig. I det besvarer han blandt andet spørgsmålene; Hvad er moms? Hvor ofte skal afregnes og hvordan afregner man det? Hvilken indflydelse har det på mit regnskab?

Han optog webinaret, så du kan få glæde af det.

Tips & bonusinfo:

 • Er du interesseret i at læse mere om det regnskabstekniske bag din momsangivelse og hvordan momskonti tømmes i Dinero, kan du gøre det ved at klikke her.
 • Overfører Dinero automatisk mine tal til skat? NEJ – det skal du selv sørge for.
 • Skal du ændre, hvor ofte du afregner moms (fx fra kvartalsvis til halvårlig)? Klik her, og se hvordan.
 • Er du ikke momspligtig? Se her, hvordan du skal håndtere det i Dinero.
 • Var denne artikel nyttig?
 • JaNej

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?