Momsafregning – Sådan afregner du moms

I denne guide kan du læse, hvordan du nemt og enkelt bogfører, at du har lavet din momsafregning med skat.

I Dinero beregner vi løbende din moms, når du bogfører. Du kan altid se din moms under Regnskab –> Moms – her kan du også se tidligere perioder.

Inden vi går i gang, er der et par vigtige informationer, som du lige skal have styr på:

• Skal du betale moms, skal du TIDLIGST gøre det fem hverdage før fristen for indbetaling. Gør du det før, får du pengene retur på din bankkonto, fordi SKAT mener, at pengene er bedre tjent på vores konti. Læs mere her.
  • Skal du have penge tilbage i moms, skal du IKKE bogføre noget i Dinero, før du har fået pengene indbetalt på din bankkonto. Mere om dette i 3. del.

Lad os komme i gang 🙂

Sådan får du indberettet og bogført din momsafregning korrekt

Tips & bonusinfo:

• Er du interesseret i at læse mere om det regnskabstekniske bag din momsangivelse og hvordan momskonti tømmes i Dinero, kan du gøre det ved at klikke her.
  • Overfører Dinero automatisk mine tal til skat? NEJ – det skal du selv sørge for.
  • Skal du ændre, hvor ofte du afregner moms (fx fra kvartalsvis til halvårlig)? Klik her, og se hvordan.
  • Er du ikke momspligtig? Se her, hvordan du skal håndtere det i Dinero.