Søger...

Øv! Der var ingen artikler, der matchede din søgning.

Sådan stifter du et IVS

  • Læsetid: 4 minutter

  • Sidst opdateret 08/10/2021


Obs: Nye regler betyder, at det ikke længere er muligt at starte et IVS, og at IVS som selskabsform udfases.

Det betyder, at du skal omdanne dit IVS til et ApS eller lukke dit IVS inden 15. oktober 2021.
Omdanner eller lukker du ikke, bliver din virksomhed tvangsopløst, og det ser ikke godt ud på din virksomheds CV. Men bare rolig. Gennem Dinero kan du få hjælp – uanset om du vælger at omdanne eller lukke.


Vil du gerne starte din egen virksomhed? Og overvejer du, om det skal være et IVS? IVS er en forkortelse for iværksætterselskab, som er et af de nyeste skud på stammen, når det kommer til virksomhedsformer. Du kan i dag ikke bare vælge mellem de klassiske former som enkeltmandsvirksomhed og ApS, når du starter din egen virksomhed. Du kan også vælge at registrere din virksomhed som et IVS.

Der er flere fordele ved at registrere din virksomhed som et IVS. Minimumsgrænsen for startkapital i et IVS er 1 kr., du hæfter ikke personligt for din virksomhed, og du bevarer muligheden for at kunne omdanne din virksomhed til et ApS, når du har sparet 50.000 kr. op i dit IVS. Udover at du skal lægge minimum 1 kr. i selskabskapital koster det også et stiftelsesgebyr på 670 kr.

Men hvordan kommer du rent praktisk i gang, hvis du gerne vil prøve lykken med et IVS? Vi giver dig her en trin for trin-guide til, hvordan du stifter et IVS-selskab.

Hav dit NemID ved hånden

Ligegyldigt hvilken virksomhedsform, som du har i sinde at oprette, skal du have et gyldigt NemID for at kunne stifte din virksomhed helt officielt. Det er på www.virk.dk, at registreringen foregår, og du har i dag ingen andre muligheder end at oprette din virksomhed digitalt.

Du skal bruge dit NemID for at oprette din virksomhed og for at logge dig ind på virk.dk. Hvad enten du foretrækker at logge dig ind med dit private NemID eller din NemID-medarbejdersignatur er op til dig. Når du har dit NemID klar, er du klar til det næste skridt mod at have din egen virksomhed.

Virk.dk – din digitale indgang

Når du skal oprette en virksomhed, hvad enten det så er IVS eller en enkeltmandsvirksomhed, er det på www.virk.dk, at det foregår. Her skal du registrere dig for at oprette en virksomhed og for at få tildelt det obligatoriske CVR-nummer.

Det første skærmbillede, som du bliver mødt af, når du klikker dig ind på www.virk.dk, ser ud som nedenstående. Som du kan se, har du mange flere muligheder end det alene at oprette en virksomhed. Du kan søge om refusion til ansatte, indberette moms og meget andet. For at stifte din virksomhed vælger du at klikke dig videre på ‘Start virksomhed’.

Næste skridt er at logge dig ind. Og når du er kommet hertil, er det på tide at tage dit NemID op af lommen. Når du trykker på ‘Start’, bliver du sendt videre til NemID login.

Næste trin er, at du logger dig ind med dit NemID på vanlig vis.

Indtast NemID login

Når du har logget dig ind med dit NemID, kommer nedenstående skærmbillede frem. Her læser du betingelserne igennem, sætter et flueben, hvis du kan vedkende dig dem, og trykker på ‘Fortsæt’ for at komme videre med din registrering.

Virksomhedsregistrering

Nu er du kommet dertil, hvor du skal vælge, hvilken virksomhedstype du vil oprette. Når du gerne vil oprette et IVS, vælger du ‘IVS, ApS, A/S, P/S og SE-Selskab’.

Derefter skal du angive en af de nedenstående virksomhedsformer. Her klikker du dig videre på ‘Iværksætterselskab (IVS)’.

Efter at have logget dig ind og valgt IVS som virksomhedstype påbegynder du nu den faktiske registrering af din virksomhed. Du skal nu udfylde en række oplysninger, der vedrører stamdata, stiftere og ledelse, branche, kapital, ejerforhold og dokumentation. Du bliver automatisk ført gennem processen, når du udfylder de oplysninger, som systemet beder om, og trykker på ‘Næste’.

Når du har været igennem alle punkter og sender din registrering ind, er din registrering fuldført. Du vil herefter modtage en mail, og først derefter kan du påbegynde andre gøremål som at få bestilt NemID til firmaet, vælge NemKonto og få oprettet en digital postkasse.

Du ejer nu officielt din helt egen virksomhed. Er det den første virksomhed, som du har oprettet, tager du hul på et helt nyt kapitel i dit liv med masser af opgaver og masser af udfordringer. Og det er med garanti ikke sidste gang, at du får brug for at klikke dig ind på virk.dk for at udføre diverse administrative opgaver.

Vil du hellere starte en enkeltmandsvirksomhed?

Er du usikker på, om du i virkeligheden hellere burde starte op med en enkeltmandsvirksomhed i stedet for et IVS? Enkeltmandsvirksomheden er et populært valg for rigtig mange iværksættere, som starter op solo. Det ligger i virksomhedsformen, at du starter den selv som eneejer, og at du hæfter personligt for virksomheden, hvis det mod forventning skulle gå den forkerte vej. Hvorvidt IVS eller enkeltmandsvirksomhed er den rette virksomhedsform for dig, skal du gøre op med dig selv og eventuelt vende med en erhvervsrådgiver.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du rent praktisk starter en enkeltmandsvirksomhed eller et ApS-selskab, har vi også lavet en guide til, hvordan du bærer dig an med det. Læs vores guide til stiftelse af en enkeltmandsvirksomhed eller vores guide til registrering af et ApS-selskab.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram