Ansættelseskontrakt funktionær

I dette indlæg får du svar på, hvad det egentlig betyder at være funktionær - og hvad en ansættelseskontrakt for funktionærer skal indeholde. Vi giver dig også svar på, hvad det betyder at være uden overenskomst som funktionær – og endeligt får du en skabelon til en ansættelseskontrakt for funktionærer.


Hvad er en funktionær?

En funktionær er en bestemt type medarbejder, som er underlagt særlige funktionærvilkår. Funktionæren er oftest en medarbejder, der er ansat i en stilling inden for handel- og kontorområdet. Arbejdsopgaverne tæller som regel opgaver såsom køb, salg, kontorarbejde eller lagerekspedition – men også medarbejdere med klinisk eller teknisk viden, som fx tandplejere og klinikassistenter, er ofte funktionærer.
Yderligere skal man arbejde mere end otte timer om ugen for at tilhøre gruppen af funktionærer. 

Som nævnt findes der en række regler for funktionæransatte, da funktionærer, sjovt nok, er underlagt funktionærloven. Det betyder, at arbejdsgiveren er forpligtet til at overholde reglerne fra funktionærloven, som blandt andet tæller forhold som ferie, barsel, sygdom, opsigelse m.m. Hvis du vil læse endnu mere om de enkelte regler i forhold til arbejdsvilkårene, så tjek siden her.

Ansættelseskontrakt og funktionær ansættelseskontrakt

En medarbejder, der er ansat i mere end én måned og gennemsnitligt arbejder over otte timer om ugen, har ret til at få en ansættelseskontrakt. Det gælder selvfølgelig også for funktionærer – og en funktionær ansættelseskontrakt ser ikke nødvendigvis meget anderledes ud end det, du ellers er vant til. 

Alligevel er der specifikke regler for visse arbejdsforhold, og hvis du vil se en standard ansættelseskontrakt for funktionærer, kan du hoppe til vores skabelon til en funktionær ansættelseskontrakt lige her.

Funktionær uden overenskomst

Funktionærer kan være ansat under en overenskomst, men det er ikke et krav, og du behøver derfor ikke nødvendigvis at være det. Vores skabelon ovenfor kan bruges som ansættelseskontrakt for funktionær både med og uden overenskomst. Ved punkt 13. “ANDRE BESTEMMELSER” kan du skrive, om funktionæren er omfattet af en overenskomst.

Ansættelseskontrakt – funktionær-skabelon

Som nævnt har vi også lavet en skabelon til en funktionær ansættelseskontrakt, som du kan få herunder. 

En skabelon til ansættelseskontrakten kan oven i hatten indeholde følgende informationer:

  • Arbejdsbeskrivelse
  • Arbejdstid
  • Løn
  • Ferie
  • Arbejdssted

Download skabelon til ansættelseskontrakt for funktionærer

Få en gratis skabelon. Du tilmelder dig samtidig Dineros nyhedsbrev, som du altid kan afmelde med et enkelt klik.

Skabelon - funktionær ansættelseskontrakt

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er en af Dineros skarpe content-skribenter. Han hjælper med at producere brugbart indhold om alt fra regnskab til revisorregler til såvel Dinero-brugere som andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram