Grafiker Regnskabsprogram

Moonbird

“Jeg har prøvet et andet regnskabsprogram, men med Dinero kan jeg sætte min teenagedatter til at bogføre.”

Ole Lindholm

I 2005 kastede Ole Lindholm sig ud i livet som selvstændig grafiker med virksomheden Moonbird. Han blev træt af de lange arbejdstider, der i den grafiske branche ofte strakte sig til langt ud på aftenen.

– Jeg stoppede på bureauet, og så fik jeg et halvtidsjob som koncertarrangør, og så kunne jeg jo tjene en skilling som grafiker ved siden af. Pludselig havde jeg tjent over 50.000 kr., og så måtte jeg til at lave besværligt regnskab i Excel, siger Ole, som i dag er chef for fire ansatte og halvanden håndfuld freelancere – og som bestemt ikke har fortrudt, at han sprang ud som selvstændig.

Da Dinero kom til, blev Ole en af de første brugere. Han sagde farvel til bøvlede Excel-ark og goddag til en væsentligt lettere måde at lave regnskab på.

– Det er så nemt. Der er ikke noget debet og kredit. Selvom vi er en hel del folk, så bruger jeg ikke mere end en halv time om ugen på at lave regnskab. Jeg har prøvet et andet regnskabsprogram, men det brækkede jeg nakken på. Nu kan jeg sætte min teenagedatter til at bogføre. Hun får så lidt lommepenge for det, men ikke en revisorløn, siger Ole.

Smider bare kvitteringen væk

Særligt begejstret er han for Dineros app, som er gratis og både kan downloades til Android og iPhone. Med appen tager Ole fotos af sine kvitteringer, som automatisk bliver uploadet til skyen.

– Jeg har før i tiden brugt timer på at lede i lommer og tasker efter kvitteringer. Før var det så uoverskueligt, og når jeg lavede regnskab for tre måneder, så tog det en helt weekend. Nu bruger jeg appen til fx kaffeboner. Jeg tager et billede af kvitteringen, og så smider jeg kvitteringen væk bagefter. Vi har ikke reoler med mapper, alt er digitalt, siger Ole.

Redningsplanken

Han har flere gange måtte ty til Dineros chatsupport, som besvarer spørgsmål hver dag året rundt fra kl. 8–23.

– Fx har jeg lagt ud for nogle tryksager til en kunde, og det var en lidt mere tricky fakturering. Og så har der været spørgsmål til, hvordan man ordner pension. Hos supporten er der svar indenfor 15 sekunder. Når jeg før i tiden sendte spørgsmålene med min revisor, kunne der gå flere dage, før han ringede tilbage. Hos Dinero er en hel anden responstid. Chatfunktionen er fantastisk og en god redningsplanke, når min datter laver det. For hun kan godt komme i tvivl om, hvordan man gør, siger Ole.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram