Spring til indholdet

Læsetid: 2 minutter

Stor nyhed: Momsfri Dinero

Jeg er helt vildt stolt over at kunne præsentere vores helt nye momsfri version af Dinero. Den er perfekt til blandt andet foreninger, PMV'er og iværksættere, der har en omsætning på under 50.000 kroner

Placeholder billede til bloggen

Vores udviklere har givet den fuld gas og har lavet noget, som en del brugere har efterspurgt. Derfor er vi meget stolte over at kunne præsentere den momsfrie version af Dinero.

Det er en lille gave til blandt andet dig, der har en forening eller PMV – eller hvis din omsætning er under 50.000 kroner. Eller hvis du hører til en af de brancher, som er momsfritaget. Er du i tvivl om, hvorvidt du er momsfritaget eller momsregistreret, så slå dit cvr-nummer op hos SKAT.

Med den momsfrie version af Dinero slipper du for at se på alt, der har noget med moms at gøre, og så får du en meget kortere (og dermed mere overskuelig) kontoplan.

Sådan aktiverer du momsfri Dinero

Vi har gjort det så nemt som overhovedet muligt, så i løbet af 30 sekunder kan du aktivere den momsfrie version af Dinero. Tag eventuelt selv tid, hvis du ikke tror på os 🙂

Så nemt er det:

Log ind i Dinero -> Tryk på Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) -> Tryk på “Firmaoplysninger” -> Sæt et flueben i boksen ud for “Jeg er momsfritaget, og der skal ikke beregnes moms på alle mine salg og køb” -> Tryk “Gem”.

Du har nu adgang til den momsfrie udgave af Dinero.

Hvis du på et tidspunkt går fra at være momsfri til at være momsregistreret, så gør du bare det modsatte: Du fjerner fluebenet og trykker “Gem”. Du er nu momsregistreret i Dinero. Er det ikke nemt? 🙂

Skal du momsregistreres? Så bruger du bare dette link.

Hvem er momsfritaget?

På dette område er der en masse regler og selvfølgelig også en del undtagelser.

Men som udgangspunkt er du fritaget for moms, hvis du har en PMV (personligt ejet mindre virksomhed), en forening eller har en omsætning på under 50.000 kroner.

I nedenstående, som vi har tyvstjålet fra Skat, kan du læse mere om, hvem der er momsfritaget. Hvis du har spørgsmål til dette, vil vi anbefale, at du kontakter Skat.

Sundhedssektoren:

Hospitalsbehandling og lægevirksomhed, herunder kiropraktik, fysioterapi, anden egentlig sundhedspleje og tandlægevirksomhed, er fritaget for moms.

Undervisnings- og kursusvirksomhed:

Skoleundervisning og undervisning på videregående uddannelser er fritaget for moms. Det gælder fx undervisning i folkeskoler eller på gymnasier.

Kunstnerisk virksomhed:

Betaling, som er opnået for forfatter- og komponistvirksomhed og anden kunstnerisk virksomhed, er fritaget for moms. Det gælder fx betaling til skuespillere og musikere, betaling for foredragsvirksomhed og betaling for visse former af journalistisk virksomhed.

Læs mere om dette hos Skat.

Vil du vide mere om momsfritagelse?

Vi har skrevet om momsfritagelse i vores helt nye regnskabsordbog. Så hvis du vil vide mere om momsfritagelse, så klikker du bare lige her.

Du er også velkommen til at læse vores supportartikel om momsfritagede virksomheder.

Bonus: Skjul selvoprettede konti

I forbindelse med skabelsen af den momsfrie version af Dinero, har vores udviklere tryllet lidt ekstra.

Måske har du gennem tiden oprettet en eller flere konti i din kontoplan. Og måske bruger du ikke længere disse konti, som dermed bare er fyld, som forvirrer mere, end de gavner.

Hvis du ikke længere har lyst til at se den konto eller de konti, som bare forstyrrer, så kan du nu skjule dem. Det er ganske nemt:

Vælg “Regnskab” -> “Kontoplan” -> Scroll ned til den konto, du vil skjule – > Tryk “Mere…” -> Tryk “Skjul konto”.

Har du spørgsmål til den momsfrie udgave af Dinero? Tjek vores supportartikel om emnet, stil dem nedenfor eller hiv fat i supporten 🙂

Martin Thorborg
Martin Thorborg
Martin er medstifter af Dinero, hvor han sidder i direktørstolen. Han er et kendt ansigt på den danske iværksætterscene med en række succes-startups i bagagen – erfaringer, han i øvrigt deler ud af gennem foredrag rundt i landet.

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?