18-årig iværksætter: Vildt og bestemt ikke kriseramt år

Der var fuld fart på 2020 for bare 18-årige Malte Houe – manden bag Houe Film. Faktisk havde virksomheden så travlt, at han er glad for, at de overhovedet kunne følge med


Om Houe Film

Laver alt fra stemningsspots, dokumentarfilm, kortfilm og meget andet.
Blev stiftet i 2017 af Malte Houe
Har tre ansatte, som alle er 18 år
Kan besøges på www.facebook.com/HoueFilm

Hvorfor startede du egen virksomhed?

Jeg har altid lavet film med mine venner, og pludselig gik det lidt fra mund til mund, og da så jeg for alvor potentialet. Jeg brænder for at sætte ting i gang, og det har virkelig været sjovt at skabe noget helt fra bunden – ovenikøbet sammen med mine bedste venner.

Hvad var ambitionerne, da du startede virksomheden?

Ambitionen var at tjene penge nok til at lave fede film. Det har så udviklet sig siden da. Nu bruger vi vores overskud til et lidt bredere formål, nemlig at igangsætte kulturelle aktiviteter. Det har vi blandt andet gjort med foreningen UNG KULT og som hovedsponser på UNG KULT CAMP 2020.

Hvad er UNG KULT?

UNG KULT (Ungdommens Kulturelle Platform) er en forening, der skaber kulturelle tilbud, som er udviklet og produceret af unge for andre unge. Vi tror på, at hvis man giver unge muligheden for at skabe noget, så griber de muligheden.

UNG KULT vil være med til at opbygge en ny kultur for unge, hvor det bliver mere almindeligt at gå i teatret, se kortfilm og deltage i den kultur, man som unge er en del af, og hvor unge skaber kulturelle tilbud med og for hinanden.

Overskriften for 2020 var for de fleste ”corona”. Hvordan var 2020 for Houe Film?

Året har klart også stået i coronaens tegn, men det har langt fra kun været negativt. Lige da corona ramte Danmark, og landet lukkede, sendte TV Midtvest en dokumentar om os og Houe Film, og det boostede vores salg helt vildt. Vi fik pludselig travlt med at vende forretningen fra en hobby til et fuldtidsjob med kontortider og faste udgifter. Så det har været et vildt og bestemt ikke kriseramt år for Houe Film.

Hvordan tror du, 2020 havde været, hvis corona ikke havde eksisteret?

Måske havde det været endnu vildere, ingen ved det. Men jeg er nu glad for, at det lykkedes for os at følge med. Jeg tror ikke, det skulle have gået meget stærkere for, at det ville kommet ud af kontrol. Men vi glæder os big time til at drive virksomhed uden hr. corona.

Hvordan ser den nærmeste fremtid ud for virksomheden?

Vi er i gang med en masse spændende projekter, og hvis 2020 har været hård, tror jeg, det bliver endnu vildere her i 2021. Men det er sjovt, og det er det stadigvæk, når alt kommer til alt. Vi brænder for at lave film!

Næste step er helt klart, at vi bevæger os lidt væk fra reklameproduktion og udvikler os yderligere på fiktionsmarkedet. Vi har de seneste måneder produceret en kortfilm og har meget mere af den slags i støbeskeen.

Hvad skal I fokusere på nu?

Vi vil fokusere på at få lavet lige netop den virksomhedskonstruktion, vi drømte om, da vi startede. Nu, hvor vi er i en så privilegeret situation, kan vi jo også begynde at overveje, hvad vi tager ind, og hvad der bør ligge udenfor vores arbejdsområde. Vi skal finde vores plads i filmbranchen.

Vidste du, at du kan starte egen virksomhed, selvom du ikke er fyldt 18 år? Sådan bliver du ung iværksætter.

Tænker du lige nu, “hvad kan jeg blive“? Det får du svaret på i linket.

Henrik Alexandersen
Henrik Alexandersen Dinero
Henrik er kommunikationsmedarbejder hos Dinero. Fra sit skrivebord knokler han hver dag for at fortælle de gode historier til såvel Dinero-brugere som verden udenfor på en måde, så vi alle kan læse med.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram