2020: Dinero Total gik i luften – og fællesskabet stod distancen

Raketterne er skudt afsted, og i indlægget her kigger vi tilbage på det forgangne års mange Dinero-højdepunkter: En helt ny, all-inclusive regnskabsløsning, lancering af unik kreditvurdering, corona-hjælpepakker, erhvervskonto-samarbejde, hjælp til årsregnskab – og en masse andre nyheder, der landede i 2020.


Raketterne er skudt afsted, og i indlægget her kigger vi tilbage på det forgangne års mange Dinero-højdepunkter: En helt ny, all-inclusive regnskabsløsning, lancering af unik kreditvurdering, Corona-hjælpepakker, erhvervskonto-samarbejde, hjælp til årsregnskab – og en masse andre nyheder, der landede i 2020.

Julen og nytåret er ovre. De sidste pebernødder er spist op, og raketaffyringsvinduet overstået.
Jeg elsker den tid – det er vist ingen hemmelighed længere. Også selvom december bød på en noget anden jul end den, vi havde forestillet os. Cirka ligesom resten af 2020. Det er ikke noget nyt.

Til gengæld fik vi i løbet af året skudt en masse fede funktioner og samarbejder ud over rampen. Dem tillader vi os lige at kigge nærmere på.

Dinero Total gik i luften

Et af årets absolutte højdepunkter for os var Dinero Total, som vi længe har arbejdet på, og som blev en realitet hen mod årets afslutning.

Med Dinero Total laver vi hele dit regnskab for dig. Du skal altså kun koncentrere dig om at give den fuld gas med din virksomhed og få sendt en masse fakturaer og tilbud afsted samt uploade dine bilag (hvilket er nemt med vores app til iPhone og Android) – resten klarer vi. Med Dinero Total er dit regnskab altid opdateret, og du har et overblik over indtægter, udgifter, hvad du skal betale i moms – og den slags.

“Jamen kan man ikke bare bruge Dinero Pro eller Starter?” tænker du måske.

Jo!

Men de tre Dinero-versioner henvender sig til vidt forskellige behov. Nemlig dem, der vil klare mere selv – og dem, der hellere vil lade os om arbejdet.

Derfor er vi sikre på, at Dinero Total bliver en god ven for de iværksættere, som slet ikke har lyst til at bruge tid på at lave regnskab. For vi har heldigvis en flok gode medarbejdere, som elsker regnskab, bogføring og regnskabsregler. Det er en fest for dem – og de vil hjertens gerne hjælpe dig ombord også.

Kan din kunde betale? Visma Rating gik i luften!

Og selvom Dinero Total er big news i Dinero-land, har vi haft gang i andre nævneværdige projekter. Netop som corona ramte landet, lancerede vi kreditrapporter i Dinero – altså det, vi kalder Visma Rating.

Med en kreditrapport får du en økonomisk analyse af en virksomhed, som du selv vælger – det kan fx være en helt ny kunde. Kreditrapporten giver dig, udover en økonomisk analyse, to konkrete anbefalinger: Et anbefalet maksimalt kreditbeløb og et anbefalet antal kreditdage.

Lad os tage et eksempel: En virksomhed, du ikke kender, har kontaktet dig. De vil have dig til at lave et stykke arbejde til 30.000 kroner. Da du læser kreditrapporten, kan du se anbefalingen om, at du maksimalt giver 10.000 kroner i kredit. Med den viden i baghovedet kan du nu beslutte, hvordan du vil håndtere kunden: Skal de have 30.000 kroner i kredit alligevel? Eller skal de betale helt eller delvist forud?

Anbefalingerne er selvfølgelig ikke noget, vi sjusser os frem til: Vi har udviklet en avanceret algoritme, som blandt andet tager højde for virksomhedens nøgletal (blandt andet omsætning og resultat) og udviklingen i nøgletallene.

Derudover holder Visma Rating hele tiden øje med, om du er ved at overskride det anbefalede kreditmaksimum, når du laver en faktura eller et tilbud. Og så holder vi øje med, om kunden i forvejen skylder dig penge.

Var det noget med en erhvervskonto?

“Det er svært at få en erhvervskonto, når man er iværksætter…”
“Hvorfor skal jeg betale 5.000 kroner for en erhvervskonto…?”

Vi har de senere år fulgt alverdens iværksætterdebatter, hvor citater som dem ovenfor er blevet gentaget gang på gang. Derfor besluttede vi os for at gøre noget ved det! Det skal være nemt at få en erhvervskonto – uden at bløde økonomisk.

Tilbage i september lancerede vi af samme grund et stort samarbejde med Nykredit. Samarbejdet går ud på, at Dinero Pro-brugere kan få en erhvervskonto for kun 99 kroner om måneden – og kun skal betale 1.000 kroner i oprettelsesgebyr.

Hjemmearbejde og corona-hjælpepakker

Det her punkt er ikke ligefrem breaking news. Der var Corona i 2020, og også vi lukkede kontoret og åbnede for en ny tilværelse med hjemmearbejde.

Det var svært at koble enderne sammen rundt fra stuerne, men vi holdt modet oppe og forsøgte at udnytte tiden bedst muligt til at opbygge et stort corona-univers på vores hjemmeside.

I vores corona-univers samlede vi al tilgængelig information om hjælpepakkerne og oversatte de Christiansborgske tekster til menneskesprog. Derudover tilbød vi i en lang periode gratis rådgivning om hjælpepakkerne til alle iværksættere – ikke kun Dinero-brugere. Det gav ret god mening, da virussen jo især har prøvet vores ihærdige brugere af. Og det føltes fedt at gøre – om ikke andet – så noget.

Forhåbentlig skal vi snart ikke tale corona mere – det krydser vi i hvert fald alle fingre for!

Godt nytår!

Til sidst vil jeg gerne ønske dig og dine nærmeste et fantastisk – og forhåbentligt mere begivenhedsrigt – nytår. I Dinero er vi stærkt tilbage på pinden; godt nok fra det famøse hjemmekontor lidt endnu.

Men vi er fuld af kræfter og glæder os til et spændende 2021, hvor fællesskab og nye idéer kommer til at få guld bønne 🙂

Martin Thorborg
Martin Buch Thorborg Dinero
Martin er medstifter af Dinero, hvor han sidder i direktørstolen. Han er et kendt ansigt på den danske iværksætterscene med en række succes-startups i bagagen – erfaringer, han i øvrigt deler ud af gennem foredrag rundt i landet.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram