Direktørkontrakt

Det ligger lidt i navnet, men en direktørkontrakt er en kontrakt mellem en direktør og et selskab. Heri angives forventninger og vilkår for direktørens ansættelse.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 04/04/2024


Hvad er en direktørkontrakt?

En direktørkontrakt er en kontrakt mellem direktør og selskabet der skal indgås ved direktørens ansættelse. Det er i denne kontrakt der skal angives forventninger og vilkår.

En direktør skal registreres ved Erhvervsstyrelsen. Direktøren er omfattet af reglerne der gælder for direktører efter selskabsloven, der bl.a. siger noget om rettighederne, opgaverne og ansvaret for den registrerede direktør.

Såfremt en direktør er ejer i selskabet/virksomheden, er det jvf. selskabsloven lovpligtigt at lave en direktørkontrakten.

Hvad skal kontrakten indeholde?

Da der er ikke er nogle specifikke krav til hvad direktørkontrakten skal indeholde, er det op til de implicerede parter, at bestemme hvad indholdet i aftalen skal være. Der er fx ikke krav om en prøveperiode.

Overordnet set skal direktørkontrakten fastslå, at direktøren har ansvar for den daglige ledelse og at dette sker overensstemmelse med selskabets vedtægter samt den gældende lovgivning.

Administrerende direktører skal ikke registrere deres arbejdstid. De er nemlig undtaget i den nye lov om tidsregistrering, så det er ikke nødvendigt at skrive dette i kontrakten – det skal dog stå i de ansattes.

Hvorfor lave en direktørkontrakt?

Når direktøren er ansat og registeret som direktør, får man sikret at der er lavet en forventningsafstemning, som samtidig dokumenterer de vilkår der er aftalt i forbindelse med ansættelsen.

Har du brug for en kontrakt?

Det er en god idé at lave en kontrakt til alle former for aftaler. Vi har gjort det nemt for dig at finde ud af, hvordan du laver kontrakter til brug i din virksomhed. Se hvordan.

Skabelon til direktørkontrakten

Nedenfor kan eksempler på typiske grundlæggende aftalevilkår findes:

  • Ansvarsområder
  • Stillingsbeskrivelse
  • Løn
  • Ophøre
  • Opsigelse

Download direktørkontrakt skabelon

Skabelon til direktørkontrakt: Få en gratis skabelon. Du tilmelder dig samtidigt Dineros nyhedsbrev, som du altid kan afmelde med et enkelt klik.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram