Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen hører under Erhvervsministeriet. Det er en myndighed, der sørger for at gøre det attraktivt og nemt at drive virksomhed i Danmark. Det er Erhvervsstyrelsens opgave at håndhæve de regler, politikerne vedtager på Christiansborg, som vedrører dansk erhvervsliv.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 19/09/2023

Ligesom Erhvervsstyrelsen arbejder vi i Dinero på at gøre det nemmere for små- og mellemstore virksomheder at drive virksomhed - vi fokuserer bare regnskab, bogføring og økonomi.

Hvad er Erhvervsstyrelsen?

Erhvervsstyrelsen er en myndighed eller administrativ enhed, der hører under Erhvervsministeriet.

Når der bliver vedtaget nye love eller regler på Christiansborg, er det Erhvervsstyrelsens opgave at håndhæve og implementere dem på en måde, der er enkel og meningsfuld for de danske virksomhedsejere.

Det er Erhvervsstyrelsens job at sætte de bedst mulige rammer for erhvervsdrivende og virksomheder i Danmark. 

Hvad laver de hos Erhvervsstyrelsen?

Det skal gerne være både lige til og attraktivt at etablere og drive en virksomhed i Danmark. Ellers er der ikke megen fidus i at bruge tid og kræfter på at starte op selv.

Det arbejder Erhvervsstyrelsen for.

Eksempel på Erhvervsstyrelsens arbejde og ansvarsområder

I forbindelse med covid-19 er der blevet vedtaget en række hjælpepakker og regler omkring kompensation fra centralt hold på Christiansborg. 

Når de beslutninger er truffet, skal de overføres til praksis, så virksomhederne kan få del i de penge, der bliver frigivet. Her kommer Erhvervsstyrelsen ind i billedet. 

Hvis du som virksomhed er i tvivl om, hvordan du skal søge om kompensation i forbindelse med covid-19, kan du finde en række vejledninger, ansøgninger og andet på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.  

Covid-19 er blot et eksempel på, hvordan Erhvervsstyrelsen hjælper de danske virksomheder ved at skabe de bedst mulige rammer. 

Kan du ikke finde hoved og hale i de mange regler?

Det kan være svært at greje, hvordan du skal tolke de mange regler, når du springer ud som virksomhedsejer. Og du er bestemt ikke den eneste.

Hos Dinero sidder vi klar til at hjælpe dig. Så misser du ikke en deadline eller får udarbejdet et årsregnskab, der ikke lever op til de gældende krav. Vores produkt er meget andet end et regnskabssystem.

Oftest stillede spørgsmål

  1. Erhvervsstyrelsen får de tiltag, politikerne beslutter på Christiansborg, til at ske i praksis. På deres hjemmeside finder du både blanketter, vejledninger og meget andet.

  2. Erhvervsstyrelsen beskæftiger mere end 1.000 medarbejdere og har flere kontorer rundt omkring i landet. Blandt andet i København, Silkeborg og Nykøbing Falster.

  3. Det er en myndighed under Erhvervsministeriet. Erhvervsstyrelsens vigtigste opgave er at skabe gode rammer for de danske virksomheder.

Var denne artikel nyttig?

Relaterede ord

Herunder finder du relaterede ord fra vores regnskabsordbog der relaterer sig til Erhvervsstyrelsen

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram