Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen hører under Erhvervsministeriet. Det er en myndighed, der sørger for at gøre det attraktivt og nemt at drive virksomhed i Danmark. Det er Erhvervsstyrelsens opgave at håndhæve de regler, politikerne vedtager på Christiansborg, som vedrører dansk erhvervsliv.

 • Læsetid: 3 min.

 • Sidst opdateret 14/02/2024

Ligesom Erhvervsstyrelsen arbejder vi i Dinero på at gøre det nemmere for små- og mellemstore virksomheder at drive virksomhed - vi fokuserer bare regnskab, bogføring og økonomi.

Hvad er Erhvervsstyrelsen?

Erhvervsstyrelsen er en myndighed eller administrativ enhed, der hører under Erhvervsministeriet.

Når der bliver vedtaget nye love eller regler på Christiansborg, er det Erhvervsstyrelsens opgave at håndhæve og implementere dem på en måde, der er enkel og meningsfuld for de danske virksomhedsejere.

Det er Erhvervsstyrelsens job at sætte de bedst mulige rammer for erhvervsdrivende og virksomheder i Danmark. 

Dinero er et godkendt regnskabsprogram

Alle pakker i Dinero er certificeret af Erhvervsstyrelsen. Du har fx mulighed for upload af bilag i skyen, bankafstemning og modtage og sende EAN-fakturaer. Fokusér 100% på virksomheden i stedet for støvede paragraffer. Læs mere her.

Hvad laver de hos Erhvervsstyrelsen?

Det skal gerne være både lige til og attraktivt at etablere og drive en virksomhed i Danmark. Ellers er der ikke megen fidus i at bruge tid og kræfter på at starte op selv.

Erhvervsstyrelsen har mange ansvarsområder, men det samlede formål er at gøre det mere attraktivt og mere enkelt at drive ansvarlig virksomhed i Danmark.

De 10 ansvarsområder – det arbejder Erhvervsstyrelsen med:

 1. Regler for virksomheder
 2. Kontrol og tilsyn
 3. International handel
 4. Enklere regler og et velfungerende marked
 5. Udvikling og vækst i hele Danmark
 6. Bæredygtighed, demokratisk virksomhed og ansvarlig ledelse
 7. Nemmere digital administration og indberetning
 8. Coronavirus/covid-19
 9. Energiordninger
 10. Bolig, ejendomshandel og ejendomsmæglere

Som du kan se, er det noget af en bred portefølje, Erhvervsstyrelsen har ansvar for. Ét af de større ansvarsområder de kommende år bliver ESG (punkt 6). Det stiller krav om blandt andet beregning af klimaaftryk hos store virksomheder, men mindre SMV’er bliver også ramt indirekte.

Som en del af Erhvervsstyrelsens ansvar er det også at føre tilsyn med regnskabsprogrammer. I forbindelse skal regnskabsprogrammer certificeres, og det er Erhvervsstyrelsen, der står for denne. Alle godkendte bogføringssystemer kommer på en officiel liste.

Det er ikke et lovkrav, men hvis iværksættere bruger et certificeret regnskabsprogram, skal de ikke selv kunne bevise, at de overholder krav om bl.a. digital bogføring og sikkerhed i den nye bogføringslov. Her henviser de bare til, at de bruger et certificeret system.

Eksempel på Erhvervsstyrelsens arbejde og ansvarsområder

I forbindelse med covid-19 er der blevet vedtaget en række hjælpepakker og regler omkring kompensation fra centralt hold på Christiansborg. 

Når de beslutninger er truffet, skal de overføres til praksis, så virksomhederne kan få del i de penge, der bliver frigivet. Her kommer Erhvervsstyrelsen ind i billedet. 

Hvis du som virksomhed er i tvivl om, hvordan du skal søge om kompensation i forbindelse med covid-19, kan du finde en række vejledninger, ansøgninger og andet på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.  

Covid-19 er blot et eksempel på, hvordan Erhvervsstyrelsen hjælper de danske virksomheder ved at skabe de bedst mulige rammer. 

Kan du ikke finde hoved og hale i de mange regler?

Det kan være svært at greje, hvordan du skal tolke de mange regler, når du springer ud som virksomhedsejer. Og du er bestemt ikke den eneste.

Hos Dinero sidder vi klar til at hjælpe dig. Så misser du ikke en deadline eller får udarbejdet et årsregnskab, der ikke lever op til de gældende krav. Vores produkt er meget andet end et regnskabssystem.

Oftest stillede spørgsmål

Erhvervsstyrelsen får de tiltag, politikerne beslutter på Christiansborg, til at ske i praksis. På deres hjemmeside finder du både blanketter, vejledninger og meget andet.

Erhvervsstyrelsen beskæftiger mere end 1.000 medarbejdere og har flere kontorer rundt omkring i landet. Blandt andet i København, Silkeborg og Nykøbing Falster.

Det er en myndighed under Erhvervsministeriet. Erhvervsstyrelsens vigtigste opgave er at skabe gode rammer for de danske virksomheder.

Var denne artikel nyttig?

Relaterede ord

Herunder finder du relaterede ord fra vores regnskabsordbog der relaterer sig til Erhvervsstyrelsen

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram