FreshBooks – Hvad er det?

FreshBooks er et populært og meget brugervenligt webbaseret regnskabsprogram, der især bliver brugt i USA. Det bliver ikke anbefalet til danske virksomheder, da det ikke som sådan er tilpasset danske forhold.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 28/03/2022


Hvad er FreshBooks?

FreshBooks er et regnskabsprogram, som du udover din computer også kan få adgang til via en app på din telefon eller din tablet. Du kan både få fingrene i en app til iOS eller en app til Android. 

En af de helt klare fordele ved FreshBooks er, at det er en meget simpel og brugervenlig løsning, der gør, at du lynhurtigt kan oprette en faktura på din smartphone. Det tager dig ikke mange minutter at sende en faktura afsted, selvom du er på farten.

FreshBooks er dog ikke udviklet med øje for de forhold, der gør sig gældende for danske virksomheder. Det betyder, at du ikke kan få nyttige funktioner med som automatisk indberetning til Skattestyrelsen eller betaling med MobilePay, hvis du går med et udenlandsk regnskabsprogram som FreshBooks. 

Her skal du i stedet ind at vælge et dansk regnskabsprogram – for eksempel Dinero. 

Hvad koster det at tegne abonnement på FreshBooks?

Der findes mange gratis regnskabsprogrammer på markedet som eksempelvis Dinero, og FreshBooks er ikke et af dem. Når du bruger FreshBooks, er de tre første klienter eller kunder gratis. Derefter skal du tegne et abonnement til en pris på cirka 120 kroner om måneden.

Du kan også gå all in og tegne abonnement på en af FreshBooks-pakkerne, hvor du får flere features med. Her skal du betale en månedlig pris på enten 175 kroner eller 230 kroner alt afhængigt af, hvor mange funktioner du har brug for i det daglige.

Sæt dig altid godt ind i, hvilke funktioner du reelt set vil komme til at bruge, inden du tegner et abonnement.  

Hvordan fungerer FreshBooks i forhold til de danske forhold?

FreshBooks er ikke udviklet i Danmark. Det kan man selvfølgelig sagtens forestille sig kan give nogle udfordringer, når du driver en virksomhed, der skal følge de danske krav og regler i forhold til regnskabsførelse. Og det gør det også.

Altså: FreshBooks virker okay i Danmark. Du kan oprette fakturaer med sekventielle fakturanumre, som er et krav fra Skattestyrelsen. Du kan også godt sætte FreshBooks op til moms, så programmet selv beregner og indsætter det fulde momsbeløb. 

I forhold til rapportering til Skattestyrelsen og betaling med MobilePay kan FreshBooks dog ikke være med. Her skal du i stedet gå med et program som Dinero, der er udviklet på baggrund af de behov, som danske virksomheder har.

FreshBooks vs QuickBooks – hvad er forskellen på de to?

FreshBooks og QuickBooks er hinandens største konkurrenter. De minder på mange måder om hinanden, og de henvender sig begge til mindre virksomheder. Du kan med QuickBooks hente en app til din iOS eller din Android telefon eller tablet på samme vis, som du kan med FreshBooks.

Begge regnskabssystemer tilbyder økonomisk rapportering og fakturering, men QuickBooks tilbyder dog flere og mere komplicerede funktioner som eksempelvis kerneopgørelse, lagerstyring og lønningsliste. 

Du skal dog være opmærksom på, at det også koster mere at få fingrene i de avancerede værktøjer hos QuickBooks.

Spørgsmål & svar

Hvad er FreshBooks?

FreshBooks er et webbaseret regnskabsprogram, som du både kan anvende på din computer, telefon og tablet. Det er meget populært i USA, men anbefales ikke som sådan i Danmark.

Er det gratis at bruge FreshBooks?

De tre første klienter er gratis at oprette. Derefter skal du tegne et abonnement på FreshBooks.

Virker FreshBooks til iOS eller Android?

FreshBooks har lavet en app til både iOS og Android. Så FreshBooks virker til begge dele.

Skal du vælge FreshBooks eller QuickBooks?

Det afhænger helt og holdent af de behov, du har i din virksomhed. QuickBooks tilbyder dog flere og mere avancerede værktøjer som eksempelvis lagerstyring og lønningsliste.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram