QuickBooks – Hvad er det?

QuickBooks er et webbaseret regnskabsprogram. Du kan tilgå QuickBooks på din computer, på din smartphone eller via din tablet. QuickBooks er en af de helt store spillere på markedet for online regnskabsprogrammer, men det er ikke særlig godt tilpasset de danske forhold.

 • Læsetid: 2 min.

 • Sidst opdateret 20/09/2023


Hvad er QuickBooks?

QuickBooks er et webbaseret regnskabsprogram. Det betyder, at du kan tilgå det via forskellige devices, så længe du har forbindelse til internettet. 

QuickBooks henvender sig til små såvel som mellemstore virksomheder. Det betyder, at du får alt fra simple funktioner, eksempelvis fakturering, til mere avancerede funktioner som eksempelvis lagerstyring og kerneopgørelse.

QuickBooks fås i fem forskellige versioner og i fem forskellige prisklasser. Det er meget populært i USA og andre dele af verden, men det er ikke et af de bedste regnskabsprogrammer til dig, der driver en dansk virksomhed.

Funktioner som betaling med MobilePay og automatisk indberetning til Skattestyrelsen er ikke en mulighed, hvis du vælger at anvende QuickBooks. Det er derimod muligt, hvis du vælger et program som Dinero, der er udviklet til danske virksomheder og danske forhold. 

Hvad kan du bruge QuickBooks til?

 • Styring af din virksomheds omkostninger
 • Fakturering
 • Økonomisk rapportering
 • Lagerstyring
 • Lønningslister
 • Kerneopgørelser

Hvilke forskellige QuickBooks typer findes der?

Når vi taler om QuickBooks, er det relevant at vide, at der findes fem forskellige typer:

 • QuickBooks Self-employed
 • QuickBooks Simple Start
 • QuickBooks Essentials
 • QuickBooks Plus
 • QuickBooks Advanced.

Alle fem typer koster penge, og priserne strækker sig fra en månedlig pris på cirka 100 kroner til en månedlig pris på cirka 1000 kroner. Leder du efter en gratis løsning, er Dinero Starter et oplagt bud.  

Hvorfor egner Dinero sig bedre til danske virksomheder?

Dinero er udviklet med danske virksomheder og danske forhold for øje. Det er QuickBooks ikke. Vælger du Dinero, får du følgende funktioner med i købet, som QuickBooks ikke kan tilbyde:

Hvad er forskellen på FreshBooks og QuickBooks?

FreshBooks og QuickBooks er to forskellige regnskabsprogrammer. De minder på mange måder om hinanden, og de er begge kendetegnet ved, at de er meget brugervenlige, og at de er fuldt webbaserede. Og så er de begge meget populære i et land som USA.

FreshBooks og QuickBooks henvender sig begge til mindre virksomheder, men QuickBooks tilbyder avancerede funktioner som eksempelvis lagerstyring. Det gør, at QuickBooks kan være en anelse mere relevant at anvende, når du driver en mellemstor virksomhed. 

Med QuickBooks kan du få fingrene i lidt flere og mere avancerede funktioner, end det er tilfældet med FreshBooks. Og det koster også tilsvarende mere, når du har brug for flere værktøjer.

Er QuickBooks for nye brugere eller for erfarne bogholdere?

QuickBooks er både for dig, der er helt grøn, når det kommer til online regnskabsprogrammer, og dig, der har prøvet mange forskellige systemer før. 

QuickBooks scorer mange point, når det kommer til brugervenlighed, og det er både nemt og meget tidsbesparende at bruge i det daglige. Det er klart, at des dyrere QuickBooks abonnement, du vælger, des flere funktioner får du med i købet.

Spørgsmål & svar

Hvad er QuickBooks?

QuickBooks er et regnskabsprogram, der bliver anvendt i store dele af verden. Det er webbaseret, og det bliver brugt at både små og mellemstore virksomheder.

Hvad koster det at bruge QuickBooks?

QuickBooks kommer i forskellige udgaver med forskellige værktøjer. Der findes fem forskellige typer til en pris, der spænder fra cirka 100 kroner om måneden til cirka 1000 kroner om måneden.

Hvilke typer af virksomheder henvender QuickBooks sig til?

QuickBooks henvender sig til både små virksomheder samt mellemstore virksomheder, der har brug for lidt flere værktøjer til at administrere deres økonomi. Det egner sig ikke specielt godt til danske virksomheder.

Hvad er relationen mellem QuickBooks og FreshBooks?

Der er ingen relation mellem de to. Det er to forskellige regnskabsprogrammer, der langt hen ad vejen henvender sig til de samme virksomheder.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram