Kontokort

Et kontokort giver et overblik over hvilke transaktioner, der er foregået på en bestemt konto inden for en afgrænset regnskabsperiode. Både indbetalinger og udbetalinger kan fremgå af et kontokort. Et kontokort er til internt brug og kan blandt andet være relevant, hvis en konto eller en række betalinger skal afstemmes.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 09/06/2022

I Dinero kan du let holde styr på saldi og posteringer på dine konti, med vores kontokort på dine regnskabsrapporterne.

Hvad er et kontokort?

I et bogholderi kan der være rigtig mange forskellige konti, der skal holdes styr på. Et kontokort kan bruges til at give et overblik over en konto og alle de transaktioner, der har fundet sted. Det gælder både udbetalinger og indbetalinger.

Kontokortet kan defineres som en oversigt eller en opgørelse over alle de aktiviteter eller posteringer, som har fundet sted på en specifik konto inden for en bestemt periode.

Kontokort og afstemning

Hvis en konto eksempelvis skal afstemmes, er et kontokort et godt redskab til formålet.
For at undgå fejl i regnskabet eller i bogføringen, er det en god ide jævnligt at foretage afstemninger.

Når du afstemmer en konto, går du ind og ser på alle de indbetalinger og udbetalinger, der har været i en bestemt periode. Stemmer alle posteringer og beløb overens med de kvitteringer eller øvrige bilag, som du har, er det et tegn på, at alt er, som det skal være. Er der derimod en postering på kontoen, som du ikke har et bilag på eller omvendt en kvittering på en betaling, der skulle være gennemført på den gældende konto, vil det kræve en ekstra opfølgning.

Kontokort og kontoudtog

Et kontokort er på mange måder det samme som et kontoudtog. Princippet for de to størrelser er det samme. Nemlig at det er oversigter over alle de transaktioner, der har fundet sted på en bestemt konto inden for en afgrænset periode. Det er nærmere brugen af henholdsvis et kontokort og et kontoudtog, der adskiller de to størrelser fra hinanden.

Et kontokort er et internt redskab, som den pågældende virksomhed selv printer eller ser på sin computerskærm. Et kontoudtog er derimod noget, som du modtager fra din bank. Det får du altså fra en ekstern aktør.

Debitorkontokort og kreditorkontokort

Lige så vel som du kan trække et kontokort ud på en given konto, så kan du gøre det samme med en kreditor (en, du skylder penge) eller en debitor (en, der skylder dig penge).

Du kan eksempelvis se på et debitorkontokort, hvad din historik er med en af de samarbejdspartnere, som du har betalt penge til. Har du betalt alle dine rater? Hvor meget har du indbetalt i det sidste regnskabsår? På samme vis kan du bruge et kreditorkontokort til at se, om en given samarbejdspartner har betalt dig alle de penge, som du har opkrævet. Hvor mange betalinger er gennemført? Hvor meget har du solgt for til vedkommende?

Se hvor nemt det er at downloade dine posteringer/kontokort fra Dinero

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram