TastSelv – Hvad er det?

TastSelv er en online selvbetjeningsløsning, der bliver stillet til rådighed af Skattestyrelsen. Logger du dig ind på TastSelv, kan du få adgang til dine skatteoplysninger og ændre i din års- eller forskudsopgørelse. Du kan gå ind på borger.dk for at få adgang.

  • Læsetid: 4 min.

  • Sidst opdateret 04/12/2023

Har du en enkeltmandsvirksomhed, kan du bruge vores Skatteopgørelse-produkt til at få alle tallene, som du skal bruge til oplysningsskemaet, som indtastes i TastSelv.

Hvad er TastSelv?

TastSelv er en selvbetjeningsløsning, du kan tilgå online.  

Det er Skattestyrelsen, der står bag, og i selvbetjeningsløsningen kan du blandt andet betale din restskat, ændre i din forskudsopgørelse eller se dine skatteoplysninger. Når du skal logge ind, skal du have dit NemID/MitID ved hånden.

Du kan tilgå din skat og TastSelv på borger.dk og på Skattestyrelsens hjemmeside

Hvem kan bruge selvbetjeningsløsningen?

Alle, der har skattepligt i Danmark, kan gøre brug af TastSelv-servicen. 

Det gælder også, hvis du er bosiddende i et andet land. Er du under 15 år, og har du endnu ikke fået tildelt hverken NemID eller MitID, kan du komme ind i selvbetjeningsløsningen med en kode til TastSelv.

Der findes både TastSelv Erhverv og TastSelv Borger

Hvad kan du foretage dig som privatperson i TastSelv?

Du kan ikke alene se dine personlige skatteoplysninger, når du bruger Skattestyrelsens selvbetjeningsløsning. Du kan også ændre i din forskudsopgørelse eller betale restskat tilbage.

I det følgende vil vi se nærmere på, hvad du kan få adgang til, når du logger på TastSelv Borger.

Se din årsopgørelse i TastSelv, og ret i den

Du kan se din årsopgørelse i TastSelv

Her kan du se, hvad du har haft af indkomster i det forgangne år, og du kan også se, hvor meget du har betalt i skat. Det er en god idé at løbe årsopgørelsen igennem, når den ligger klar, og tjekke op på, at oplysningerne deri er korrekte.

Står du i den situation, at du kan få kørselsfradrag? Så skal du huske, at det er dig selv, der står for at få det med i din årsopgørelse. Og det skal gerne foregå via din årsopgørelse i TastSelv.

Ajourfør din forskudsopgørelse i TastSelv

Hvor din årsopgørelse kigger bagud, kigger din forskudsopgørelse fremad.

Den er med andre ord et skøn over, hvordan dit indkomstår kommer til at tage sig ud. Er der ingen ændringer i din indkomst eller i dine skatteforhold, behøver du ikke at foretage dig noget.

Men får du eksempelvis nyt job, eller køber du en bolig, kan du gå ind i TastSelv forskudsopgørelsen og ændre i dine oplysninger. Så sikrer du, at du betaler den rigtige skat gennem hele året – og undgår et skattesmæk, når året er omme.

Få dit kørselsfradrag med i dit skatteregnskab

Er du berettiget til kørselsfradrag, er det ikke noget, du kommer sovende til.

Det skal du selv sørge for at få med i dit skatteregnskab. Tast dit kørselsfradrag ind i TastSelv, så du kan slippe billigere i skat. 

Tast selv håndværkerfradraget ind

Vil du gerne gøre brug af håndværkerfradrag eller servicefradrag? Så er det i TastSelv, det foregår. 

Vær opmærksom på, at det kun er selve arbejdslønnen, du kan trække fra. Det gælder fx ikke materialerne, der er blevet anvendt. 

Få adgang til dit frikort på TastSelv

Tiderne, hvor du fik dit hovedkort og bikort sendt med posten, er fortid.

Dine skattekort er i dag digitale. Du kan få adgang til både hovedkort, bikort og frikort på TastSelv. Her kan du også se, hvorvidt din arbejdsgiver bruger det korrekte skattekort. 

Hvad kan du i TastSelv Erhverv?

Som virksomhed er der flere ting, du kan klare i Skattestyrelsens online selvbetjeningsløsning.

Vi dykker nu lidt længere ned i, hvad du har med at gøre, når du logger dig på TastSelv Erhverv på vegne af din virksomhed.

Tast selv selvangivelse og selskabsskat ind

Driver du en virksomhed, og skal du indberette selskabsskat?

Så er det TastSelv Selskabsskat, du skal logge dig på.

Her kan du blandt andet indberette ændringer i din virksomheds skatteforhold og indberette oplysningsskema (erstatning for selvangivelsen). 

Indberet moms på TastSelv

Har du en momsregistreret virksomhed, skal du indberette moms

Du kan indberette moms på TastSelv, hvor du også kan blive klogere på fristerne for indberetning af moms og læse mere om, hvordan du rent praktisk kan betale din moms.

Indberet løn til eIndkomst

Via TastSelv Erhverv kan du også få adgang til eIndkomst

Det er et register med information om samtlige danskeres indkomst. Du kan indberette dine ansattes og din egen løn direkte i eIndkomst, eller du kan gøre det via det lønsystem, du bruger i din virksomhed.

Du kan også give en ansat adgang til at indberette løn i eIndkomst.  

Oftest stillede spørgsmål

Du kan se og rette i dine skatteoplysninger. Det gælder både din forskudsopgørelse og din årsopgørelse. Du kan også indtaste kørselsfradrag og betale restskat via TastSelv.

Du skal bruge dit NemID eller MitID for at logge dig ind. Du kan logge på via borger.dk eller via Skattestyrelsens hjemmeside.

Det er en online selvbetjeningsløsning. Du kan få adgang til servicen med dit NemID eller MitID. Der findes både TastSelv Borger og TastSelv Erhverv.

Var denne artikel nyttig?

Relaterede ord

Herunder finder du relaterede ord fra vores regnskabsordbog der relaterer sig til TastSelv – Hvad er det?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram