Udgivet 10/11/2021

Hvilke rubrikker skal udfyldes ved udvidet selvangivelse?

Er du i tvivl om, hvilke rubrikker der skal udfyldes ved udvidet selvangivelse? Læs med, og bliv klogere på alle relevante rubrikker, så du er klar til at indberette din udvidede selvangivelse uden tvivl eller bekymringer.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Skrevet af Lasse Hansen
Læsetid: 6 min.

Vi hjælper dig med alle rubrikker

Få styr på din skat med Skatteopgørelsen. Med den behøver du ikke bruge en revisor, når du skal indberette dit regnskab til Skattestyrelsen. I stedet kan du bruge tiden på at skabe værdi i din virksomhed. Få dine skattetal på et sølvfad.

Hvad er en selvangivelse?

Engang havde alle borgere pligt til at udfylde sin egen selvangivelse, men nu er det blevet så automatiseret, at Skattestyrelsen modtager informationer om dit regnskab fra blandt andet din bank og fagforening og udfylder det meste af selvangivelsen for dig.

Selvom selvangivelsen automatisk udfyldes for dig, har du dog stadig pligt til at oplyse det til Skattestyrelsen, hvis du opdager fejl i din selvangivelse. Du skal desuden også ind og godkende den, selvom du ikke har nogle rettelser.

Hvad er en udvidet selvangivelse?

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende, skal du indberette en udvidet selvangivelse en gang om året. Det kaldes en udvidet selvangivelse, da du både skal oplyse om din privatøkonomi og virksomhedens regnskab. Der er således flere oplysninger, der skal indberettes end på den “almindelige” selvangivelse. Husk at overholde fristen for virksomheder.

Ligesom ved din personlige selvangivelse forsøger Skattestyrelsen at udfylde din udvidede selvangivelse for dig. Der er dog ofte nogle felter, som de ikke har kunne udfylde for dig. Derfor er det vigtigt, at du altid udfylder de tomme felter og desuden tjekker, om resten stemmer på fx din udvidede selvangivelse til enkeltmandsvirksomhed.

Obs. Udvidet selvangivelse har officielt skiftet navn til oplysningsskema, men vi omtaler det dog stadig som udvidet selvangivelse, da det er den betegnelse, de fleste stadig kender til og bruger.

Hvilke rubrikker skal udfyldes ved en udvidet selvangivelse?

På din udvidede selvangivelse skal du blandt andet oplyse om din virksomhedens overskud eller underskud samt andre relevante oplysninger om virksomhedens regnskab. Det er også i denne, at du skal oplyse om eventuelle fradrag.

Du kan fx få befordringsfradrag, hvis du kører mere end 12 km hver vej til din arbejdsplads. Du skal også være opmærksom på, om du har haft eventuelle skattefradrag. Tjek, hvilke skattefradrag du er berettiget til, i vores fradragsguide.

Når du har indberettet den udvidede selvangivelse, kan Skattestyrelsen udarbejde din årsopgørelse. Den viser, om du har betalt for lidt eller for meget i skat, og således om du skylder penge, eller om du skal have penge tilbage.

Hvis du bruger Dinero, kan vi hjælpe dig med at få styr på tallene til den udvidede selvangivelse. Her giver vi dig alle skattetallene, så de er lige til at kopiere ind – uanset om du har en omsætning over eller under 300.000 kroner.

Virksomheder med en omsætning under 300.000 kroner

Hvilke rubrikker, der skal udfyldes, afhænger af, om din virksomhed omsætter for mere eller mindre end 300.000 kroner årligt. Det vurderes ved at kigge på, hvad din virksomhed tjente i det forgangne regnskabsår.

Hvis din virksomhed omsætter for under 300.000 kroner årligt, er du fritaget for at indberette regnskabsoplysninger. Det betyder, at du ikke behøver udfylde rubrikkerne 320-380.

Rubrik 305 og 306 skal du kun udfylde, hvis du har haft en godkendt revisor til at foretage revision eller blot gennemgang af din virksomheds regnskab. 

Nedenfor kan du se, hvilke rubrikker du skal udfylde i en udvidet selvangivelse, når du ejer en virksomhed, som omsætter for mindre end 300.000 årligt.

RubrikForklaring
111/112Overskud eller underskud i virksomheden
114Angiv dine renteindtægter
117Angiv dine renteudgifter
300-304Oplysninger om virksomheden
638Skyldig eller tilgodehavende moms

Virksomheder med en omsætning over 300.000 kroner

Hvis din virksomheds omsætning er over 300.000 kroner om året, skal du udfylde en del flere rubrikker. Nedenfor kan du se, hvilke rubrikker i den udvidede selvangivelse der er obligatoriske at udfylde for din virksomhed.

RubrikForklaring
111/112Overskud eller underskud i virksomheden
114Angiv dine renteindtægter
117Angiv dine renteudgifter
300-380Regnskabsoplysninger
638Skyldig eller tilgodehavende moms

Bliv klogere på, hvad du skal oplyse i den udvidede selvangivelse på Skattestyrelsens hjemmeside.

Oftest stillede spørgsmål

Du skal indberette en udvidet selvangivelse, hvis du er selvstændig og ejer en enkeltmandsvirksomhed, en personlig ejet virksomhed eller et interessentskab. Her skal du både oplyse om dit personlige skatteregnskab og din virksomheds skatteregnskab i forskellige rubrikker.

Det er afgørende, om din virksomhed har en omsætning på over eller under 300.000 kroner om året, når du skal udfylde rubrikkerne i din udvidede selvangivelse.

Hvis din virksomhed har en omsætning på over 300.000, skal du fx udfylde rubrikkerne 300-380 om regnskabsoplysninger. Det behøver du ikke, hvis din virksomhed har en omsætning på under 300.000 kroner om året.

Du skal indberette en udvidet selvangivelse, så Skattestyrelsen kan beregne, hvor meget du skal betale i skat. Din årsopgørelse udarbejdes på baggrund af oplysningerne i din udvidede selvangivelse og bestemmer, om du skal have penge tilbage i skat, eller om du skylder Skattestyrelsen penge.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content manager hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram