Timeregistrering

Med timeregistrering kan du se, hvor lang tid dine medarbejdere bruger på en opgave. Det giver dig en række af fordele i forhold til effektivisering af workflow og udbetaling af løn til timelønnede medarbejdere.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 30/01/2024


Hvad er timeregistrering?

Timeregistrering er metode, til at holde øje med, hvor lang tid der bruges på en given opgave. Det kan være, at du har afsat 8 timer til en opgave og oplyst din kunde om en pris svarende dertil. Mange programmer til ordrestyring har muligheden integreret.

Alle medarbejdere, som arbejder på opgaven skal da registrere den tid, som de bruger, og til slut kan du se, om projektet er blevet lavet indenfor tidsrammen. Timeregistrering kan foregå på mange måder, og der findes flere forskellige systemer og applikationer, som kan stå for det.

En ny lov har gjort det lovpligtigt at tidsregistrere. Det gælder alle danske virksomheder og lønmodtagere, men der er undtagelser, som du kan læse mere om via linket.

Hvad er fordelene ved digital timeregistrering?

Der er flere fordele ved timeregistrering. For det første kan en virksomhed fakturere nøjagtigt det antal timer, som bliver brugt, vel at mærke hvis der ikke forinden er aftalt en anden pris – og for det andet er det en smart måde at beregne løn til timelønnede medarbejdere på. Den timelønnede medarbejder har ofte et varierende antal arbejdstimer og med en præcis måling af en given periodes forbrug af timer, er det simpelt at udbetale løn.

Du får også et så godt overblik over timeforbruget, at du kan finde ud af, om du kan optimere arbejdsgangene, hvilket for mange kan være med til at skabe en bedre work-life balance.

Du kan helt ned i detaljerne undersøge, hvad dine medarbejdere bruger tiden på, og det kan faktisk føre til en reduktion af spildtid. I håndværksvirksomheder findes der for eksempel løsninger, hvor medarbejderne logger deres time registrering samt materialer i forhold til hvert enkelt projekt. Det giver virksomhedens ejer mange fordele i forhold til at projektere næste opgave af lignende art.

En anden fordel er den, at du slipper for timesedler. De fleste virksomheder har en eller anden form for system, hvori deres opgaver oprettes. Her kan alle for eksempel se, hvad de skal lave, og hvornår deadline er. Hvis du integrerer timeregistreringen i disse systemer, slipper du for gammeldags og unøjagtige timesedler og kan i stedet blot hive oplysningerne ud af systemet, når du for eksempel skal lave løn eller undersøge tidsforbruget på en given opgave eller se omfanget af overarbejde.

Med effektivisering af din hverdag sørger du for, at du får mest muligt ud af dine timer på arbejdet såvel som derhjemme. Det er nemlig en god måde til at få “flere timer i døgnet”.

Hvad er ulemperne ved tidsregistrering?

Lad os forestille os, at dine medarbejdere selv aktivt skal starte tidsregistreringen, kræver det, at de er indforståede med, at lønnen udregnes på baggrund af dette. Det betyder, at du som arbejdsgiver skal opstille meget klare retningslinjer for anvendelsen af tidsregistreringen.

Hvilke former for tidsregistrering er der?

Som sagt er der mange forskellige løsninger, hvis du ønsker at indføre tidsregistrering. Dine medarbejder kan selv tage tid – blandt andet ved hjælp af applikationer. Her kan de selv stoppe og starte tiden. Men  der findes mere automatiserede løsninger, der blot noterer, at den pågældende medarbejder er til stede på arbejdspladsen. Der findes også den klassiske med timesedler, til at registrere arbejdstiden.

Programmer som der kan integreres, som også kan være relevante i forhold til timeregistrering, er fx. TimeOps, Ordrestyring.dk, Kala eller Worklogger.

Spørgsmål & svar

Hvilke apps findes der til timeregistrering?

Der findes mange forskellige apps, så som TimeOps, Toggl og Worklogger. Disse apps, gør det nemt at holde styr på sin tid.

Findes der Android app til timeregistrering?

De fleste store timeregistrering apps, har applikationer til både iOS (iPhone, iPad og iPod Touch) og Android.

Kan man få automatisk timeregistrering?

Nogle af de store timeregistreringsprogrammer, kan integrere med din kalender, og på den måde automatisk registrere din tid.

Der findes programmer der kan timeregistrere og som er integrerende med Dinero se dem her

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram