Xero

Xero er et gratis online regnskabsprogram, der er udviklet til Mac, iPhone og Windows. Regnskabsprogrammet henvender sig primært til mindre virksomheder, og det er meget populært i USA. Xero egner sig dog ikke særlig godt til danske virksomheder.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 23/07/2021


Hvad er Xero?

Xero er et online regnskabssystem, som du kan anvende på din Mac computer, din iPhone eller på en computer, der har Windows installeret. Du kan tilgå Xero, uanset hvor i verden du befinder dig.

Xero er et af de foretrukne regnskabsprogrammer i USA og andre steder i verden, men det er ikke et af de bedste programmer, hvis du driver en dansk virksomhed. Der er mange funktioner, som du vil have brug for, hvis du driver en dansk virksomhed, som du ikke kan få, hvis du vælger et regnskabsprogram som Xero. 

Det drejer sig eksempelvis om MobilePay og automatisk indberetning til Skattestyrelsen

Hvad er der af fordele ved at anvende Xero?

  • Det er en online regnskabsløsning, som du kan tilgå via mange forskellige devices, og som du i princippet kan tilgå alle steder i verden (hvis bare du har internet). 
  • Det er en brugervenlig løsning, der er nem at anvende.
  • Det gør det nemt for dig at have kontrol over din økonomi, da du kan få et realtidsbillede frem af din pengestrøm.
  • Du kan vælge at få fakturapåmindelser, så du kan sikre dig, at alle dine kunder får betalt de regninger, du sender til dem, til tiden. 
  • Du har adgang til timesedler, som du kan anvende, når du skal betale løn til dine medarbejdere.

Hvem kan anvende Xero?

Det kan alle de mindre virksomheder, der har brug for en brugervenlig online løsning til helt basale ting i forhold til fakturering og bogføring. Såsom eksempelvis at sende fakturaer ud til kunder og betale indgående fakturaer.

Xero tilbyder en gratis prøveperiode på 30 dage. Efter de første 30 dage skal du betale for at have adgang til Xero og dets mange anvendelige funktioner.

Kan virksomheder i Danmark anvende Xero?

Ja, det kan de i princippet godt. Det er bare ikke den mest optimale løsning for dig, der driver en dansk virksomhed. 

Som tidligere nævnt egner Xero sig ikke specielt godt til danske virksomheder. Det gør programmet ganske enkelt ikke, da det ikke som sådan er målrettet danske forhold og derfor ikke har udviklet funktioner, som er skræddersyede til danske virksomheder.

Hvad findes der af gode alternativer til Xero, når du driver en dansk virksomhed?

Anvender du i stedet et regnskabsprogram som Dinero, der er udviklet til danske virksomheder og danske forhold, får du følgende funktioner, som Xero ikke vil kunne tilbyde:

Spørgsmål & svar

Hvad er Xero Accounting?

Xero er et online regnskabsprogram, der især bliver brugt flittigt af mindre virksomheder. Xero er meget populært i USA, men egner sig ikke særlig godt til danske virksomheder.

Hvordan kan jeg tilgå Xero?

Det kan du nemt. Alt du har brug for, er adgang til internet samt en computer, en tablet eller en smartphone. Så kan du faktisk tilgå Xero overalt i verden.

Koster det penge at bruge Xero?

Ja, det gør det. Du kan altid få en gratis prøveperiode, men vil du fortsætte med at bruge Xero derefter, koster det dig penge.

Hvor lang er prøveperioden på Xero?

Du kan få en gratis prøveperiode på Xero på 30 dage. Derefter skal du have penge op af lommen.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram