Billigt lønsystem – Sammenlign priser, og find det bedste valg

Manuel lønadministration er en omfattende og tidskrævende proces. Derfor er det en god idé at anvende et digitalt lønsystem. Det behøver ikke være dyrt. Vi hjælper dig med at finde et billigt lønsystem, der opfylder dine behov. Med vores guide kan du nemt sammenligne priser og anmeldelser, så du kan finde det billigste lønsystem, der passer til dig og din virksomhed.


Hvad er et lønsystem?

Et lønsystem er et digitalt system, der hjælper med at beregne og udbetale løn til medarbejdere i en virksomhed. 

Med et billigt lønsystem kører de fleste processer helt automatisk, så du sparer en masse tid og penge, du i stedet kan bruge på andet end lønadministration. Du kan med et digitalt lønsystem nemt betale løn og beregne skat, AM-bidrag, feriepenge og ATP

Spar tid med Dinero Løn

Dinero Løn er vores digitale lønsystem, som er gratis for Dinero Pro-brugere. Her får du et billigt lønsystem, der lever op til alt det, mindre virksomheder har brug for for at kunne håndtere løn automatisk og spare en masse tid.

Sammenligning af lønsystemer

For at hjælpe dig med at blive klogere på, hvilket billigt lønsystem der passer bedst til dig, har vi lavet en sammenligning af de bedste lønsystemer. 

Billige lønsystemer til din virksomhed  

Sammenligningen er lavet ud fra pris og anmeldelser samt vigtige funktioner i et lønsystem – så kan du nemt finde det billigste lønsystem, der lever op til det, du har behov for.

Lønsystem
Pris (↓)
TrustpilotGoogle Review
Dinero LønGratis*4,8🌟(2.766 anmeldelser)**4,7 (307 anmeldelser) **
Intect10 kr. pr. lønseddelIngen anmeldelser4,8 (19 anmeldelser)
Salary19 kr. pr. lønseddel4,9⭐️(151 anmeldelser)Ingen anmeldelser
Zenegy20 kr. pr. aktiv medarbejder pr. måned4,5⭐️ (146 anmeldelser)5,0 (27 anmeldelser)
DataLøn22 kr. pr. lønseddel4,6⭐️ (639 anmeldelser)3,9 (7 anmeldelser)
ProLøn22 kr. pr. lønseddel4,8⭐️ (973 anmeldelser)4,5 (19 anmeldelser)
Danløn25 kr. pr. lønseddel4,6⭐️ (1.437 anmeldelser)2,8 (16 anmeldelser)
Lessor22 kr. pr. lønseddelIngen anmeldelser4,2 (15 anmeldelser)
Epos LønIkke oplyst3,8⭐️ (24 anmeldelser)3,3 (16 anmeldelser)
Sidst opdateret juli 2022

*Dinero Løn er gratis for Dinero Pro-brugere, som kan lave én lønseddel om måneden.

**Her bruges anmeldelserne for Dinero, da Dinero Løn er en del af regnskabsprogrammet.

Funktioner i lønsystemer – hvilke har du brug for? 

Vi har sammenlignet de forskellige systemer og mest nødvendige funktioner i et billigt lønsystem til virksomheder og selskaber med mere end én ansat. Tabellen er lavet med udgangspunkt i de funktioner, der fås til prisen, som er oplyst i første tabel.

Funktioner
Dinero Løn*
DanLønDataLønIntectSalaryZenegyProLønLessorEpos Løn
Løn til fast- og timelønnede
Lønsedler til e-Boks
(3 kr. pr. lønseddel)

(3 kr. pr. lønseddel)

(3 kr. pr. lønseddel)
Automatisk indberetning af A-skat, AM-bidrag, ATP og feriepenge
Overfør data til regnskabsprogram
Automatisk indberetning af eIndkomst
Hente skattekort
Indberetning til Danmarks Statistik

Sidst opdateret juli 2022

*Med Dinero Løn er det muligt at lave én gratis lønseddel om måneden. Du kan fx udbetale løn til en medarbejder eller dig selv i et selskab.

Hvilke virksomheder skal bruge et lønsystem?

Ved at anvende et billigt digitalt lønsystem slipper du for manuelt tastearbejde, så du undgår fejl og får endnu mere tid til at fokusere på andre ting i din virksomhed. 

Derudover kan et digitalt lønsystem forbindes med andre systemer i virksomheden, herunder dit regnskabsprogram

Der er forskel på, hvordan løn udbetales i en enkeltmandsvirksomhed og i et selskab. Derfor spiller din virksomhedstype en central rolle, når du skal finde det helt rigtige lønsystem.  

Integrationer til lønsystemer

I Dinero finder du et hav af integrationer til lønsystemer, hvor du nemt kan overføre din data direkte til dit regnskabsprogram – Se alle vores integrationer til lønsystemer ved at klikke på linket.

Lønsystemer til EMV, PMV og I/S

Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, personligt ejet mindre virksomhed eller et interessentskab, skal du kun udbetale løn, hvis du har ansatte i virksomheden og indbetaler penge til en medarbejder, som ikke er dig selv. 

Hvis du har ansatte, er det en god idé at anvende et lønsystem, da du skal lave lønsedler og bl.a. beregne skat og AM-bidrag. 

Når du skal betale løn til dig selv (i en af de tre nævnte virksomhedstyper), skal du derimod ikke udbetale løn og lave en lønseddel, da din privatøkonomi ikke er adskilt fra virksomhedens økonomi. Når du vil udbetale løn til dig selv, skal du i stedet lave en privat hævning.

I Dinero kan du nemt klare en privat hævning. Vi hjælper dig i mål med bogføring af det beløb, du hæver privat.

Lønsystemer til A/S og ApS

Har du et aktieselskab eller et anpartsselskab, skal du udbetale løn på almindelig vis med en lønseddel – og her sparer du tid og penge samt undgår fejl ved at bruge et billigt lønsystem.

Har du et holdingselskab, gælder der de samme regler for udbetaling af løn som ved andre selskabsformer

Hvis du kun udbetaler løn til én medarbejder i din virksomhed eller kun betaler løn til dig selv i dit selskab, kan du med fordel bruge Dinero Løn. Lønsystemet lever op til alle relevante krav for udbetaling af løn. 

Hvad skal et lønsystem kunne?

Der er forskel på, hvad et lønsystem til enkeltmandsvirksomheder og selskaber skal kunne. Det er ofte i de fleste virksomheders interesse at få et billigt lønsystem, der også kan håndtere alt det nødvendige i forbindelse med løn.

Der er en række typiske krav til, hvad et godt lønsystem til virksomheder eller selskaber med mere end én medarbejder som minimum skal kunne. 

Et billigt lønsystem til virksomheder med mere end én ansat skal som minimum kunne:

  • Beregne og udbetale løn til både fastlønnede og timelønnede 
  • Sende lønsedler til e-Boks hver måned
  • Indberette A-skat, AM-bidrag, ATP og feriepenge til Skattestyrelsen automatisk
  • Overføre data til dit regnskabsprogram automatisk 
  • Indberette eIndkomst automatisk
  • Hente skattekort.

Derudover er der andre funktioner, som ville være gode at have, men som ikke er nødvendige. Det kan fx være håndtering af flexjobbere og lærlinge, håndtering af barsel og sygeløn samt indberetning af løn og fraværsstatistik til Danmarks Statistik.

Det er derfor vigtigt at overveje, hvilke funktioner der er vigtige for dig, når du skal finde det helt rigtige lønsystem.

Forbind dit billige lønsystem med dit regnskab i Dinero

I Dinero kan du vælge mellem flere integrationer til lønsystemer, hvor du nemt kan overføre din data til dit regnskab. Du finder her nogle af integrationerne til lønsystemer i Dinero:

Oftest stillede spørgsmål

Din virksomhedstype og dine behov har betydning for, hvilket lønsystem du skal vælge.

Et billigt lønsystem skal som minimum kunne håndtere løn til både time- og fastlønnede. Derudover skal det automatisk kunne indberette fx A-skat, AM-bidrag og feriepenge. 

Det er en god idé at sammenligne flere billige lønsystemer for at finde frem til, hvad de hver især kan bidrage med, og hvad andre virksomheder siger til systemerne. 

Der findes flere billige lønsystemer, der lever op til de funktioner, som et lønsystem som minimum bør kunne.

Hvis du kun skal lave løn til én medarbejder i din virksomhed eller til dig selv i dit selskab, kan du med fordel bruge Dinero Løn, som er et gratis lønsystem for Dinero Pro-brugere. Dinero Løn lever op til kravene for et lønsystem til virksomheder med 0-1 medarbejdere.

Portræt af Laura Vestmark
Laura Juul Vestmark
Laura er vores Marketing Assistant. Hun hjælper bl.a. med at producere indhold om regnskabsrelaterede begreber og regler til dig, som ønsker at blive klogere på regnskab på en let forståelig måde.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram